Viborg choksejrer over FC København i overtiden efter drømmemål

Viborg fejrer deres 1-1 mål.
Viborg fejrer deres 1-1 mål.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
I lørdagens enlige Superligakamp tog Viborg mod de forsvarende mestre fra FC København på et iskoldt Viborg Stadion. Med en sejr kunne gæsterne bringe sig seks point foran forfølgerne fra Brøndby og Midtjylland. Sådan skulle det dog ikke gå, da FCK tabte med 1-2 og nu i stedet kan indhentes af det jagtende kobbel.

Mohamed Elyounoussi bragte planmæssigt mestrene foran i første halvleg, men to scoringer af Viborg, hvoraf den sidste faldt på en flot kontrascoring af Alassana Jatta i overtiden, skænkede Viborg en sejr på 2-1, trods stort FCK-overtag i første halvleg af en hårdt spillet kamp.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Dermed kan Brøndby og FC Midtjylland komme à point med de danske mestre med sejre i deres respektive kampe.

FCK var klart bedst i første halvleg og var foran, men Viborg kom meget bedre med efter pausen og truede i højere grad FCK.

Et drømmemål af Viborgs Isak Jensen grundlagde Viborgs comeback, og et overtidsmål af angriberen Alassana Jatta fuldendte præstationen.

Med sejren hopper Viborg op på syvendepladsen i Superligaen med 19 point. FCK er fortsat i front på førstepladsen med 33 point efter 16 spillerunder.

FCK satte sig på begivenhederne fra første fløjt, og gæsterne fik trykket Viborg tilbage i egne rækker. FCK pressede højt, og Viborg havde svært ved at holde fast i bolden, når holdet endelig fik fat i den.

Trods spilovertaget havde FCK dog svært ved at bryde fuldt igennem Viborg-defensiven og skabe de oplagte scoringschancer.

Selv om Viborg kom bedre med og fik brudt rytmen i kampen, bragte FCK sig i front med fem minutter til pause.

FCK-spilleren Elias Achouri fandt sin offensive kollega Mohamed Elyounoussi med et fladt indlæg, og Elyounoussis afslutning sørgede for en pausestilling på 1-0 til udeholdet.

Anden halvleg var blot fem minutter gammel, da Viborg fik bragt balance i regnskabet.

Viborgs kantspiller Isak Jensen fik bolden på kanten af feltet, og herfra bragede han et flot langskudsmål helt op i målhjørnet uden chance for FCK-keeperen Kamil Grabara.

Udligningen ændrede ikke synderligt på kampbilledet, og det var stadig FCK mest på bolden, mens Viborg lukrerede på omstillinger og direkte bolde op mod angriberen Anosike Ementa.

Jatta brøler sin glæde ud efter sejrsmålet
Jatta brøler sin glæde ud efter sejrsmåletBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Intensiteten steg i slutfasen, hvor Viborg bed mere fra sig, og det gav et sejrsmål i overtiden. Angriberen Alassana Jatta kom alene igennem, og han sparkede 2-1-målet ind i netmaskerne.