Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ydmyg Nathan Trott skamroser kvaliteten af Superligaen: Alt er topklasse

Nathan Trott har været en fuldgod erstatning for Kamil Grabara i FCK
Nathan Trott har været en fuldgod erstatning for Kamil Grabara i FCKProfimedia/ČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Morten Kjaer
"Der var fire eller fem andre tilbud fra hold i både Danmark og England, men jeg havde altid FC København i tankerne. Jeg sagde til min agent, at hvis muligheden opstod, ville jeg tage dertil med det samme," siger den tidligere West Ham United-keeper Nathan Trott om sit sommerskifte i et eksklusivt interview.

Da Kamil Grabara skiftede til Wolfsburg, gik FC København på jagt efter en dygtig erstatning for den enormt karismatiske polske målmand. Og de mener at have fundet ham i den danske Superliga, da de lokkede Trott væk fra Vejle Boldklub. Der tilbragte den 25-årige to sæsoner, mens han stadig var på kontrakt hos The Hammers.

Kontrasten i personlighed fra Grabara til Trott kunne nok ikke være meget større. Hvor Grabara ofte skabte store overskrifter med sine udtalelser, fremstår Trott som rolig, fattet og ikke mindst meget høflig.  Men tag ikke fejl. Trott er selvsikker, og han har tallene til at bakke det op fra sin tid i Vejle, som han hjalp til oprykning og ikke mindst overlevelse i Superligaen. 

Vejle lukkede 30 mål ind, da de rykkede op i 2023, 11 færre end det næstbedste forsvar. I sidste sæson i Superligaen lukkede de 36 ind. Kun Brøndby og FC København havde et bedre forsvar og endte på anden- og tredjepladsen, mens Vejle lige akkurat overlevede.

Nathan Trott griber ind i kampen mod Banik Ostrava
Nathan Trott griber ind i kampen mod Banik OstravaProfimedia/ČTK / Sznapka Petr

Det ville have været respektløst at afvise dem

Trott nød sin tid i Vejle, var der ingen tvivl i Trotts sind om at skifte, da først FC København meldte deres interesse. 

"Jeg tror, at jeg allerede havde et godt ry i ligaen, når man tænker på, hvor godt jeg spillede sidste år, og den største udfordring og ære, man kan få, er at spille for det største hold i Skandinavien. Som spiller vil man gerne føle det pres, og bare det at spille i Parken hver anden uge er fantastisk. Fansene her og kulturen og det at være i en by som København er virkelig specielt."

"Jeg tror, at alle spillere i Superligaen ønsker at være i København. Så at afvise de og tage et andet sted hen ville næsten have været respektløst. For mig var der ikke noget andet valg," forklarer Trott.

Den tidligere Vejle-målmand forklarer endvidere hvordan skiftet fra West Ham til Superligaen egentlig kom i stand. 

"Deres sportsdirektør Marius (Adrian Nicolae, red.) kontaktede West Ham. Jeg tror, han er gode venner med West Hams målmandstræner, Xavi Valero, og det var sådan, kommunikationen begyndte. Vejle snakkede med Valero og kontaktede med senere over Zoom, hvor de fortalte mig om spillestilen, og hvorfor de ville have mig. Det, der gjorde, at jeg virkelig gerne ville af sted, var, at de ventede så længe på mig, for det var ikke nogen nem overgang at komme ud på lån fra West Ham."

"Jeg tror, de ventede i over en måned, og det er næsten det bedste, man kan opleve i fodbold. Når nogen, der virkelig vil have dig får dig til at føle dig velkommen og stoler så meget på dig. Derefter var det helt oplagt for mig at komme til Vejle. 

"Det var ligegyldigt, hvor de var i ligaen. . De viste mig planerne for hvordan de ville rykke op, og de mente, at jeg kunne være den sidste brik til at hjælpe dem," fortæller Trott.

Mine standarder er grunden til, at jeg er her

Men hvordan forholder Trott sig til den mentale overgang til et hold, hvor trofæer ikke bare er et mål, men også forventes?

"Folk siger altid, at der er mere pres på i en større klub, og de tror måske, at der ikke var noget pres i Vejle, men for mig var der et stort pres. Måske ikke udefra, men et pres fra mig selv. Jeg forsøger at spille på et vist niveau hver weekend, så for mig handlede det ikke om at ændre noget mentalt. Min mentalitet er grunden til, at jeg er her. Jeg har høje standarder, og det er grunden til, at jeg er her."

Trott, som engang holdt Aaron Ramsdale på bænken på det engelske U20-landshold, har også været udlejet til AFC Wimbledon, men anbefaler varmt at tage til Danmark. 

"Jeg spillede i League One med Wimbledon, og jeg nød det virkelig. Det var en god oplevelse for mig, og jeg lærte en masse. Men jeg føler, at europæisk fodbold er noget andet, og der er noget anderledes ved den danske Superliga. Der er fansene, og der er en masse fantastiske spillere i denne liga, som vil blive fremtidige stjerner."

"Det er her, alle begynder deres rejse og skaber et navn for sig selv. For mig er Superligaen en af de bedste ligaer, hvis man virkelig vil tage sin karriere til det næste niveau. Det er en respekteret liga, og den har masser af kvalitet," mener Trott, inden han fortsætter med at rose alle.

"Jeg nyder, hvordan fansene er. Jeg ved selvfølgelig, at FC København har de bedste fans, men de andre hold, fansene, de forskellige stadions, kvaliteten af fodbolden, alt har for mig været af topkvalitet. Der er nogle virkelig gode kampe, og det er en virkelig konkurrencedygtig liga. Man har set i de sidste par år, hvor tæt det var med hold, der vandt ligaen på den sidste dag, og nedrykningskampen fortsatte også til den sidste dag. Der er en god balance, og det er bestemt en god og konkurrencedygtig liga at spille i."

Fire gange siden 2016 har FC Københavns målmand vundet titlen som årets målmand, og Grabara tog titlen i både 2022 og 2023. Af Trotts forgængere rejste Kalle Johnson til Frankrig for at spille i Bordeaux. Robin Olsen skiftede til AS Roma før sine ophold i både Cagliari og Everton, mens Kamil Grabara nu tørner ud i 1. Bundesliga.

At gøre det godt i FC København åbner helt klart muligheder. Er en tilbagevenden til Premier League måske en del af Nathan Trotts planer?

"Alle drømmer om at spille i Premier League. Det var det, jeg ville i West Ham, så hvorfor ikke, men jeg prøver ikke at tænke for langt i min karriere. Jeg forholder mig bare ydmyg, og hvis muligheden opstår for at spille i Premier League, vil jeg 100 % tage den. Hvem ved, hvad der kan ske i løbet af de næste par år."

Ja, hvem ved, og lige nu nyder Nathan Trott både livet og fodbolden i den danske hovedstad.