Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk U19-landshold gør sig selv historiske og kvalificerer sig til EM-slutrunde

Opdateret
Emil Højlund kom på tavlen
Emil Højlund kom på tavlenProfimedia
For første gang i historien er Danmark kvalificeret til en EM-slutrunde for U19 landshold. Det står klart efter en sejr på 2-0 over Portugal i den sidste kvalifikationskamp. Målene blev sat ind af Thomas Jørgensen og Emil Højlund.

Med sejre over Serbien og Grækenland havde de danske U19 drenge sagen i egne hænder.

Kravet var en sejr over Portugal, der ligeledes havde besejret Serbien og Grækneland, men havde en bedre målscore end danskerne.

Den danske startopstilling
Den danske startopstillingFlashscore

Portugiserne hvde fordel af hjemmebane, men kunne ikke nedbryde landstræner Morten Eskesens udvalgte, der blandt andet talte Højlund brødrene Oscar og Emil fra FC København, samt Brøndby-spillerne Noah Nartey og Clement Bischoff.

Det var dog Thomas Jørgensen fra bundproppen Hvidovre, der åbnede den danske målkonto efter en times tid. Jørgensen, der er på lån hos Hvidovre fra FC København, hamrede bolden i kassen bag portugisiske Diogo Fernandes, til en dansk føring på 1-0.

10 minutter senere stod den tidligere AGF'er Adam Daghim bag danskernes næste mål, der blev signeret af Emil Højlund.

Trods portugisisk pres holde Danmark hjem, og er nu kvalificeret til EM, som det første danske U19 landshold nogensinde, efter at have gået ubesejret igennem den sidst del af kvalifikationsturneringen.

EM-slutrunden afvikles til sommer i Nordirland.