Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk U19-landshold mangler masser af profiler til historisk slutrunde

Noah Nartey bliver i Brøndby og skal hjælpe holdet i Superligaen og Europa.
Noah Nartey bliver i Brøndby og skal hjælpe holdet i Superligaen og Europa.Profimedia
Europas største talenter skal meget snart løbe på banen i Nordirland, når U19-EM skal spilles. Det danske landshold, der er med for første gang ved et U19-EM, kommer dog til at mangle flere vigtige spillere.

EM-slutrunden i Tyskland er snart overstået, men der er stadig masser af landsholdsfodbold denne sommer. Danmarks U19-landshold skal nemlig deltage ved EM i Nordirland.

Det er første gang i historien, at det er lykkes for et dansk U19-landshold at kvalificere sig til EM, men betingelserne for holdet er vanskelige.

Allerede tilbage i maj-måned kunne Flashscore fortælle, at der var en del udfordringer med at få alle profilerne med til slutrunden grundet sæsonstarten i klubberne. 

DBU's Talent- og Udviklingschef Kenneth Heiner-Møller fortalte dengang i et interview med Flashscore:

”Niveauet på holdet er højt. Det, vi skal sørge for nu, er jo, at vi også kan få de her spillere med til en EM-slutrunde. Fordi nu opstår udfordringen jo i, at slutrunden ligger oven i, at der er en Superliga-runde, og der også er kvalifikation i de europæiske turneringer.”

Selvom Kenneth Heiner-Møller havde forudset problematikken, så håbede han stadig, at U19-landstræner Morten Eskesen kunne få alle sine ønskede spillere med.

Det er dog ikke tilfældet. Flere spillere, der ellers har været en del af holdets stamme i kvalifikationen, kommer nemlig ikke med til slutrunden. 

Spillere som; Oscar Højlund, Conrad Harder, Tobias Slotsager og Zidan Sertdemir har alle været vigtige brikker på Morten Eskesens hold, men kommer til at mangle til slutrunden i Nordirland.

(Artiklen fortsætter under tweetet)

I Brøndby har man valgt at beholde landsholdsprofilerne Noah Nartey og Clement Bischoff hjemme, mens Oscar Schwartau og Ludwig Vraa har fået grønt lys til at deltage. 

Et helt bevidst valg fortæller Carsten V. Jensen til Brøndbys hjemmeside.

"Vi er utrolig stolte af at have Oscar Schwartau og Ludwig Vraa med i U19 EM-truppen. Det er en god mulighed for dem at vise deres talent frem og blive matchet i en international kontekst, og ikke mindst repræsentere Danmark. Deres præstationer til U19 EM-turneringen kan ikke kun gavne dem individuelt, men også bringe værdifuld erfaring tilbage til klubben." fortæller Carsten V. Jensen til Brøndbys hjemmeside. 

Han fortæller dog også, hvorfor både Nartey og Bischoff bliver i klubben, selvom de begge har været fast inventar på U19-landsholdet.

"Vi har samtidig besluttet, at Bischoff og Nartey skal blive hjemme i vores Superliga-trup. Med Superligaen og vores europæiske kampe lige rundt om hjørnet, kan vi ikke lade alle fire deltage til U19 EM, og det er Bischoff og Nartey fuldt indforstået med, og de er begge klar til at fokusere på de kommende udfordringer i Superligaen og vores europæiske kampe, hvor de uden tvivl vil være vigtige for os." 

De danske U19-drenge er i gruppe med Spanien, Frankrig og Tyrkiet til slutrunden. De spiller deres første kamp mod Spanien den 16. juli klokken 16:30, og du kan følge kampen her.