Bevægelige danskere skal drille serbiske muskelbundter
Hvis det danske fodboldlandshold mandag aften skal sikre en plads i Nations Leagues knockoutfase for første gang nogensinde, skal Brian Riemers mandskab kunne modstå den fysiske kraft fra 11 serbiske jernmænd samt en fjendsk stemning fra et forventet infernalsk publikum i Leskovac.
Formår serberne at gøre gruppefinalen til en slåskamp, er det absolut ikke til de mere spinkle danskeres fordel, fastslår den nye landstræner Brian Riemer.
Derfor håber han, at danskerne med rappere fødder og større løbekapacitet kan stresse serberne til at lave så mange fejl, at det aldrig bliver en slagudveksling med tonsvis af nærkampe og luftdueller.
"Vi skal ikke give deres angribere eller forsvarskæde mulighed for at bringe deres enorme fysik for meget i scene. Jeg håber, vores hurtighed og bevægelse kan gøre ondt på dem, og at vi med vores positioner og presspil kan undgå at blive bombarderet for meget. Serbien er et fysisk stærkt hold, men det er ikke et hurtigt hold, deres spillere er ikke hurtige. Det kan give os nogle muligheder i presspillet, og det kan gøre, at vi får mere ro på, når vi selv har bolden. Vi skal holde hovederne kolde og ikke gå med på deres galej," siger Riemer.
Han indikerer også, at erstatningen for den karantæneramte kriger Pierre-Emile Højbjerg ikke skal være en anden dynamo, men i stedet en mere letbenet spiller som Gustav Isaksen eller Mikkel Damsgaard, hvilket giver plads til at rykke Christian Eriksen ind som et kreativt indslag på midtbanen.
Danmark bevarer andenpladsen med uafgjort, mens Serbien er tvunget til at vinde opgøret.
Brian Riemer er i tvivl om, hvordan serberne med kniven for struben vil gribe opgøret an rent taktisk.
"De seneste par år har Serbien stået ret lavt og afventet en del, og jeg glæder mig til at se, hvordan deres tilgang er mod os, nu når de er tvunget til at vinde. Vil de stå lavt og vente på en dødbold eller et kontraangreb, eller vil de prøve at komme frem og presse os? Det er uvist, men historisk set har de ikke været særligt gode til at gå frem," siger Riemer.