Craig Bellamy måtte nøjes med uafgjort mod Tyrkiet i sin første kamp som Wales-boss

Craig Bellamy, manager for Wales, råber ad sine spillere
Craig Bellamy, manager for Wales, råber ad sine spillereCredit: ČTK / imago sportfotodienst / Gareth Evans/News Images / Profimedia
Den nye walisiske landstræner Craig Bellamy måtte nøjes med et enkelt point i sin første kamp som landstræner. UEFA Nations League-åbningskampen mod Tyrkiet endte 0-0, selvom tyrkerne spillede med ti mand i en længere periode.

Craig Bellamy, der stod i spidsen for sin første kamp som landstræner, kunne se sit walisiske mandskab spille ganske glimrende mod de tyrkiske EM-kvartfinalister.

Wales skabte masser af fine muligheder. Kaptajnen Aaron Ramsey headede forbi mål i kampens indledning, inden forsvarsspilleren Joe Rodon også kom tæt på en scoring.

Værterne troede kortvarigt, at deres hårde arbejde havde givet pote, da Sorba Thomas løftede bolden over den fremstormende tyrkiske målmand Mert Günok, men måtte se sin scoring blive annulleret af assistentens offsideflag.

Wales lod sig ikke afskrække af, at det ikke lykkedes dem at få et gennembrud før pausen, og fortsatte med at være den største trussel efter Bellamys første teamtalk i pausen.

Tottenham Hotspur-angriberen Brennan Johnson misbrugte halvlegens første reelle mulighed, da han sendte bolden langt over mål efter Harry Wilsons flade indlæg.

Fulham-fløjen sendte derefter sit eget forsøg langt over mål, mens værterne fortsatte med at lægge pres på Vincenzo Montellas mandskab. Da der var spillet en time, blev Tyrkiets opgave meget sværere, da Barış Yılmaz fik sit andet gule kort for en dum tackling på Neco Williams.

På trods af, at de var reduceret til ti mand, var Tyrkiet tæt at snuppe alle tre point, da forsvarsspilleren Abdülkerim Bardakcı, hvis hovedstød tvang Danny Ward til at lave en stærk redning.

Gæsterne trak sig hurtigt tilbage for at beskytte Günoks mål og holde fast i et stærkt point, hvilket sikrer, at de har noget at bygge videre på i mandagens kamp mod Island.

Wales skal forsøge at afslutte en stime på syv kampe uden sejr i Nations League, når de rejser til Montenegro på anden spilledag.