Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Debutant-scoring i tæt, tysk sejr over Holland efter farvel til stjernekvartet

Jamie Leweling fejrer scoringen af det vindende mål
Jamie Leweling fejrer scoringen af det vindende mål Odd Andersen / AFP
Tyskland sikrede sig en plads i kvartfinalerne i UEFA Nations League (UNL) efter en fortjent 1-0-sejr over rivalerne i gruppe A3, Holland, takket være et debutmål af Jamie Leweling.

Thomas Müller var blandt de legendariske afgående tyske landsholdsspillere (derudover Ilkay Gündogan, Toni Kroos og Manuel Neuer), som blev hyldet før kick-off, og hjemmefansene troede, at de straks havde fundet hans afløser efter mindre end to minutter.

Det viste sig, at en offside i opspillet annullerede debutanten Lewelings scoring og det, der ville have været en drømmestart på den internationale scene. Det afskrækkede ikke det tyske hold, da Maximilian Mittelstädt trak ned ad venstrekanten og sendte et skud lige på Bart Verbruggen.

Gæsterne klarede sig igennem den tidlige storm med en blanding af held og dygtighed, og de var tæt på at få mere held med sig, da Cody Gakpos indlæg endte på overliggeren.

Alle de resterende chancer i første halvleg gik derefter Tysklands vej, og Leweling missede igen en chance for at score i sin første halvleg for Nationalelf takket være en blokering fra Stefan de Vrijs bageste ben.

Tim Kleindienst tordnede derefter bolden forbi, som også han ledte efter sit første mål på den internationale scene, inden Serge Gnabry satte gang i anden halvleg med endnu et upræcist forsøg.

Ingen i den tyske opstilling havde ventet mere tålmodigt end Leweling på åbningsmålet, og Stuttgart-angriberens hårde arbejde bar endelig frugt, da han reagerede først på et clearet hjørnespark og sendte en raket ind i øverste hjørne af målet bag Verbruggen.

Målet gav anledning til noget af en opblomstring for Holland, som bemærkelsesværdigt nok noterede sig deres første forsøg i kampen, da Xavi Simons skar ind i banen og skød på overliggeren efter en berøring fra Oliver Baumann.

Efter næsten ikke at have skabt en chance i hele kampen begyndte udeholdet pludselig at opleve mere medvind i slutfasen, men debutanten Baumann satte en stærk handske i vejen for Donyell Malens kraftfulde forsøg på at snyde tyskerne for de tre point.

Selv om de kun fandt vej til nettet én gang, blev Tysklands dominerende opvisning gjort endnu mere imponerende af, at deres modstandere blev holdt så ufarlige, og de sikrede sig dermed fortjent kvalifikation til UNL-finalen for første gang i deres fjerde forsøg.

Flashscore Kampens mand: Joshua Kimmich (Tyskland)

Tyskland - Holland spillerbedømmelser
Tyskland - Holland spillerbedømmelserFlashscore

Se alle kampens statistikker med Flashscore.