Flashscore's karakterer: Disciplineret dansk dominans og suverænt saksespark

Yussuf Poulsen lavede et smukt mål i kampen.
Yussuf Poulsen lavede et smukt mål i kampen.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der er masser at glæde sig over for det danske landshold og dets fans. Kampen mod Serbien blev vundet i overbevisende stil, hvor flere af spillerne virkelig viste sig flot frem. Du kan se Flashscore's karakterer her.

Kasper Schmeichel – 7,2

I første halvleg havde Kasper Schmeichel rigtig godt styr på de få ting, som han skulle tage sig af. Målmandens store ro virkede til at forplante sig til resten af forsvaret. I anden halvleg fortsatte Danmark egentlig med at være i kontrol, og det betød også, at Schmeichel ikke behøvede at få jord på knæene.

Joachim Andersen – 6,9

Fulham-danskeren var i søndagens kamp blevet rykket over på den venstre stopperposition, men det betød dog ikke, at han fik flere arbejdsopgaver end i kampen mod Schweiz. Det danske forsvar blev nemlig generelt ikke testet. Det eneste minus ved Andersens kamp var, at han ragede et gult kort til sig, men alt i alt var han rigtig solid sammen med resten af den danske defensiv.

Jannik Vestergaard – 7,5

Jannik Vestergaard har spillet fuldtid i samtlige landskampe i 2024, og der er ingen grund til at ændre på det. Den stærke stopper spillede i midten i tremandsforsvaret, og det gjorde han egentlig ganske solidt. Vestergaard vandt sine dueller og var god i pasningsspillet. Mon ikke, at han igen er at finde på det danske landshold næste gang.

Karakterer
KaraktererFlashscore

Rasmus Nissen Kristensen – 7,4

Rasmus ’NK’ sad på bænken i hele kampen mod Schweiz, men han fik chancen fra start i kampen mod Serbien søndag.

Frankfurt-spilleren havde dog visse placeringsvanskeligheder i starten af kampen på sin noget uvante plads som højre stopper. Til gengæld var den 27-årige forsvarsspiller meget aktiv i offensiven, hvor han kom i nogle fine løb i Danmarks højre side.

Alexander Bah – 7,3

Man bliver til tider skuffet over, at der ikke kommer flere vellykkede offensive aktioner fra de danske wingbacks. Bah løb op og ned ad den danske højreside, men havde altså ikke den store succes i offensiven. Defensivt var der også nogle sekvenser, hvor Bah ikke så helt skarp ud. Benfica-backen spillede dog en ganske godkendt kamp.

Pierre-Emile Højbjerg - 7,9

Pierre-Emile Højbjerg er ganske enkelt bedre end nogensinde før. Den danske anfører lavede utroligt få fejl med bolden, og han var decideret fremragende i erobringsspillet. Der er ingen tvivl om, at anførerrollen har givet Højbjerg et løft, og han var en fornøjelse at kigge på i kampen.

I Anden halvleg var Højbjerg mere anonym, men kaptajnen fortsatte med at levere på et rigtig stabilt niveau.

Pierre-Emile Højbjerg
Pierre-Emile HøjbjergLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Christian Nørgaard – 7,2

Brentford-anføreren kom ind i slutminutterne i sejren over Schweiz, men i kampen mod Serbien foretrak Lars Knudsen altså Christian Nørgaard over Morten Hjulmand. Nørgaard gjorde det egentlig fint og holdt en god balance på midtbanen. Særligt defensivt kom midtbanespillerens evner til syne, og så havde han også en fod med i 1-0-målet. Nørgaard spillede en fin kamp, inden han blev erstattet af Morten Hjulmand i det 60. minut.

Victor Kristiansen – 7,3

Victor Kristiansen har efterhånden erobret pladsen på venstrebacken, men i første halvleg var den blonde dansker ganske anonym. Han var konstant spilbar i venstresiden, men pladsen blev sjældent brugt konstruktivt, da den sidste aflevering tit manglede præcision.

Det blev så ændret, da ’VK’ sendte et flot indlæg ind til Yussuf Poulsen, som scorede et fremragende mål.

Albert Grønbæk – 7,9

Grønbæk spillede en flot kamp i sin debut mod Schweiz, og han fortsatte de flotte takter mod Serbien. Først og fremmest var Albert Grønbæk virkelig stærk i presspillet, og efter 36 minutters spil fik han Parken til at bryde ud i jubel. Efter en flot kombination med Yussuf Poulsen sparkede den nye landsholdsspiller flot bolden i mål til 1-0.

Endnu en superstærk kamp af Grønbæk, der ligner en, som kommer til at være en del af landsholdet fremadrettet.

Albert Grønbæk jubler efter sin scoring
Albert Grønbæk jubler efter sin scoringLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen – 7,3

Danmarks største stjerne havde en meget rolig dag på kontoret. Eriksen var igen placeret på kanten, hvor han ikke er lige så meget på bolden. Alligevel gjorde danskeren det ganske fint, når han havde den, hvor han fik skabt et par chancer.

Derudover lå Eriksens dødbolde også godt. En fin kamp fra Manchester United-spilleren, der blev skiftet ud efter 67 minutter.

Yussuf Poulsen – 7,8

Kasper Dolberg gjorde det ganske fint mod Schweiz, men fik en lille skade, og derfor fik Yussuf Poulsen chancen fra start. Leipzig-danskeren gjorde rigtig fint, hvor han i første halvleg arbejdede som en gal i genpresset, hvilket flere gange gav pote. Derudover laverede han en flot assist med hælen til Albert Grønbæks 1-0.mål.

Yussuf Poulsen var dog slet ikke færdig med at lave flotte ting. I midten af anden halvleg steg han til vejr og saksesparkede ’VK’s indlæg i nettet. I det 67. minut gik Poulsen fra banen med en assist, og det flotteste mål, som Parken længe har set.

Indskiftere:

Lars Knudsen

Landstrænervikaren har i de to Nations League-kampe fået sat et godt aftryk på holdet. Ikke nok med, at det er blevet til sejre, så virker det også til, at de danske spillere har fået spilleglæden tilbage. Noget, der virkelig klæder holdet.

Gustav Isaksen – 6,8

Isaksen kom ind og testede det serbiske forsvar med sin fart, og han bragte noget andet til det danske hold end Grønbæk, som han erstattede. Et ganske solidt indhop af Isaksen.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

Morten Hjulmand – 7,1

Grundet frygten for skader valgte Lars Knudsen at starte med Morten Hjulmand på bænken. Sporting-spilleren kom ind i det 60. minut og fortsatte egentlig det samme arbejde, som Christian Nørgaard havde lavet. Fine defensive aktioner og et hæderligt indhop.

Patrick Dorgu – 6,7

Patrick Dorgu begejstrede alle, da han kom på banen og scorede mod Schweiz. Det lykkedes ikke at score i søndagens kamp mod Serbien, men han kom ind og havde optræk til flere muligheder. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi har set Dorgu på det danske landshold.

Jonas Wind – 6,8

Ligesom alle de øvrige indskiftere, så kom Jonas Wind in dog gjorde en fin figur. Wind var god til at holde i bolden, når han modtog den med ryggen mod mål, og han indgik glimrende i det danske kombinationsspil.

Morten Frendrup

Den tidligere Brøndby-spiller kom ind til sin debut i det 81. minut og spillede ikke nok til at få en bedømmelse.