Haaland lyner i tiltrængt norsk pyrrhussejr: Midtbanestjerne humper skadet fra banen

Erling Haaland rundede imponerende 32 scoringer i blot 35 norske landskampe med sit mål mod Østrig mandag.Profimedia
Mandag aften blev det endelig til norsk sejr i en betydende kamp, da Ståle Solbakkens tropper på hjemmebane fik skovlen under Østrig. Erling Haaland stod for det afgørende mål, mens landets anden helt store stjerne måtte forlade banen med en skade.

Manchester City-stjernen Erling Haaland leverede en meget anonym indsats, da Norge mandag mødte Østrig i Nations League, men alligevel blev han den store helt med knap ti minutter tilbage.

Haaland havde været stort set usynlig, indtil han på kanten af offside stod det rette sted i feltet og sørgede for norsk sejr på 2-1.

Det var en tiltrængt succes for Ståle Solbakkens mandskab, der så ofte har skuffet, når det gjaldt.

Norge kom blæsende fra start, og allerede efter otte minutters spil lå bolden i kassen bag Østrigs Brøndby-keeper, Patrick Pentz.

Den 25-årige Brann-spiller Felix Myhre, der er udtaget til landsholdet for første gang, tog et træk uden for feltet og sendte bolden fladt ind ved stolpen.

Han blev sat i scene af Alexander Sørloth, der var allevegne i den fase. Derimod var superstjernen Haaland anonym.

Norge dominerede i sin nye 4-4-2-opstilling, og det trak op til 2-0, da Østrig stik mod spillets udvikling slog tilbage i den anden ende.

Østrig kunne alt for nemt spille bolden op midt i banen, og fri foran mål sendte Dortmunds Marcel Sabitzer bolden mellem benene på keeper Orjan Nyland til udligning.

Spillets kvalitet dalede i anden halvleg, hvor ingen af holdene for alvor havde succes med at sætte spillet op.

Værre blev det for Norges kreativitet midtvejs i halvlegen, da Arsenals Martin Ødegaard måtte hjælpes fra banen med en skade.

Da var det 19-årige stortalent Antonio Nusa blevet skiftet ind, og han var tæt på 2-1 med 20 minutter tilbage, da han fintede en modstander og sendte bolden mod mål, men Pentz kom i vejen på stregen.

Det trak op til pointdeling, indtil bolden havnede hos Haaland i slutfasen. Han tæmmede bolden hårdt presset af en modstander og scorede sikkert.

Linjedommeren vinkede i første omgang for offside, men efter et længere VAR-tjek blev målet godkendt.

Med sejren er Norge på fire point for to kampe i gruppe 3 på Nations Leagues næsthøjeste niveau ligesom Slovenien, der mandag aften slog Kasakhstan med 3-0.

På samme Nations League-niveau vandt Tyrkiet hjemme 3-1 over Island på et hattrick af Kerem Akturkoglu.

Tyrkiet har fire point og fører gruppe 4 sammen med Wales, der ude slog Montenegro med 2-1.