Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Medie: Hareide i tynd tråd som islandsk landstræner - Tidligere Lyngby-træner på spring

Hareide har været landstræner for Island siden april 2023.
Hareide har været landstræner for Island siden april 2023.Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Den tidligere, danske landstræner Åge Hareide overtog i april 2023 jobbet som islandsk landstræner efter i en periode at have været vikar i Malmø FF. Men resultaterne er ikke just gået den norske veterantræners vej, og nu forlyder det, at han er på vej ud af klappen igen efter halvandet år på posten.

Det er den islandske podcast Dr. Football, der kalder det "en offentlig hemmelighed", at Hareide er på vej mod at stå i spidsen for sine sidste landskampe i islandsk regi.

For det har ikke ligefrem været nogen dans på vulkaner for Hareide og Island i den tid, nordmanden har været ved roret.

Senest blev det til et nederlag på 2-4 på hjemmebane til Tyrkiet, og Island, der ellers har været gennem lidt af en opblomstring i de seneste år, ligger dermed grundigt placeret på tredjepladsen i deres gruppe i Nations Leagues Gruppe B.

Det gør de efter netop Tyrkiet samt Wales som Island med nød og næppe fik hevet 2-2 i land mod i den anden kamp i den netop overståede landskampspause.

"Det ser ud til, at alle, og jeg mener alle, i det islandske fodboldsamfund ved, at kampene i november er hans sidste. Alle ser ud til at vide det undtagen ham," siger podcastens vært Hjörvar Hafliðason.

KR-angriberen Eythór Wöhler var gæst i programmet, og han sagde, at han hørte det samme fra folk tæt på landsholdet. 

Island møder Wales og Montenegro i to kampe på udebane i midten af november, og meget kan altså tyde på, at Hareide er færdig som islandsk landstræner nærmest uanset resultatet.

Den tidligere Lyngby-træner Freyr Alexandersson, der for tiden er træner i belgiske Kortrijk, nævnes som en af kandidaterne til at tage over for Hareide, der har stået i spidsen for Island i 18 landskampe.

Det har resulteret i syv sejre, ni nederlag samt to uafgjorte.