Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kylian Mbappes image har lidt et knæk på grund af negative overskrifter

Kylian Mbappe varmer op før La Liga-kampen mellem Real Madrid CF og Villarreal.
Kylian Mbappe varmer op før La Liga-kampen mellem Real Madrid CF og Villarreal. Gonzalo Arroyo Moreno / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Kylian Mbappé håber, at hans nylige skifte til Real Madrid vil tage hans allerede strålende karriere på banen til nye højder, men den franske superstjerne er blevet indblandet i problemer uden for banen i de seneste måneder.

I en ideel verden ville den tidligere Paris Saint-Germain-angriber have været i stand til at fokusere fuldt ud på at falde til i Madrid, efter at han flyttede til den spanske hovedstad på en femårig aftale i den netop overståede sommer.

I stedet har Mbappe, ud over at være hæmmet af fitnessproblemer, været låst fast i en bitter økonomisk strid med sin gamle klub, og ifølge rapporter i Sverige er han nu nævnt som mistænkt i en voldtægtsundersøgelse.

Mbappe har afvist disse rapporter som "fake news" og håber at vinde sin kamp med PSG om, hvad han hævder udgør 420 millioner kroner i ubetalte lønninger og bonusser fra sidste sæson.

Ikke desto mindre er de negative overskrifter et slag mod spillerens image og fjerner noget af auraen omkring en ung mand, der er blevet et ikon i sit hjemland og er en global sportslig superstjerne.

Da Mbappe dukkede op som teenager i Monaco for næsten ti år siden, skilte han sig ud på grund af sit store talent, men også takket være sine bemærkelsesværdige kommunikationsevner.

I stedet for at lade sig skræmme af mediernes søgelys var Mbappe tydeligvis tryg foran kameraerne og talte med en modenhed og sikkerhed som en, der var betydeligt ældre.

Han vandt verdensmesterskabet som 19-årig og blev senere alle tiders topscorer i PSG, den lokale klub for drengen fra Bondy i Paris' forstæder.

Er han engageret nok som anfører?

I marts 2023, et par måneder efter at have scoret et fantastisk hattrick i Frankrigs nederlag til Lionel Messis Argentina i VM-finalen, blev han udnævnt til anfører for landsholdet af landstræner Didier Deschamps.

Det virkede som et naturligt valg i betragtning af hans status på holdet og i landet generelt, men hans position som kaptajn betød, at beslutningen om at lade ham hvile i Frankrigs UEFA Nations League-kampe i denne måned var kontroversiel.

Mbappe havde pådraget sig en lårskade i slutningen af september, et mindre problem, men et, der tydede på, at det ville være gavnligt at give ham en pause i det lange løb.

"Vi er nødt til at sætte spillerens interesser først uden at sætte ham i vanskeligheder," sagde Deschamps om den beslutning med henvisning til Mbappes forhold til sin nye klub.

Men mens den franske sportspresse diskuterede, om Mbappes midlertidige fravær fra truppen var berettiget eller et tegn på manglende engagement i den franske sag, rejste spilleren selv til Stockholm for at holde en kort pause sammen med medlemmer af sit følge.

De svenske aviser Aftonbladet og Expressen og den offentlige tv-station SVT har siden rapporteret, at han er under efterforskning for voldtægt efter en påstået hændelse på et hotel den 10. oktober.

En svensk anklager bekræftede tirsdag, at der var indledt en voldtægtsundersøgelse, men nævnte ikke Mbappes navn.

Ændrede holdninger

I mellemtiden har Mbappe, hvis karriere styres af hans mor Fayza Lamari, taget sin økonomiske strid med PSG til en fransk ligakomité.

Han forsøger at inddrive 420 millioner kroner, som består af flere måneders ubetalte lønninger og et sign-on fee, penge, som PSG hævdede, at han gik med til at give afkald på, hvis han forlod klubben gratis i slutningen af sidste sæson.

Mbappe antydede endda mandag, at der var en forbindelse mellem voldtægtsrapporten og striden med hans gamle hold, hvor han tilbragte syv år.

"Det er ved at blive så forudsigeligt, lige før høringen, som om det var et tilfælde," skrev han på X mandag.

Hans ulykkelige skilsmisse fra PSG, hvor han blev udeladt fra holdet ved flere lejligheder i anden halvdel af sidste sæson, efter at han havde meddelt, at han ville væk, bidrog helt sikkert til et skuffende europamesterskab med Frankrig.

Mbappe brækkede næsen i Frankrigs åbningskamp ved EM 2024 i juni og scorede kun ét mål, et straffespark i gruppespillet mod Polen, før Les Bleus tabte i semifinalen.

Han så ud til at være langt fra sin fysiske topform og tager sig tid til at falde til i Madrid, selv om han har scoret syv mål i sine første 11 kampe.

Et øjeblik for nylig syntes at indfange ændringen i holdningen til Mbappe i hans hjemland, da han blev højlydt buhet ud af Lille-tilhængerne, da han blev skiftet ind for Real i en Champions League-kamp tidligere på måneden.

En sådan velkomst til en modstander er måske ikke usædvanlig, men den stod i skarp kontrast til den hyldest, han blev modtaget med rundt omkring i Frankrig i kølvandet på sidste VM.