Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nations League LIVE: Sådan gik det til da Danmark nedlagde skuffende serbere

Opdateret
Dansk jubel efter 1-0 scoringen
Dansk jubel efter 1-0 scoringenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark skal for anden gang på fire dage spille Nations League i Parken. Efter sejren over Schweiz torsdag aften, venter der søndag et serbisk landshold, der for et par dage siden tog brodden af de spanske europamestre.

SLUT: Det blev aldrig for alvor spændende. Dertil var Serbien for dårlige, mens Danmark lagde et par lag på en fin præstation torsdag mod Schweiz. To vidunderlige scoringer fra Albert Grønbæk og Yussuf Poulsen gjorde udslaget, og landstræner Lars Knudsen står tilbage som Mr 100 % efter to landskampe.

Statistik
StatistikFlashscore

90': (DAN-SRB 2-0) - Der er lagt tre minutter til kampen. Det sejler op ad åen i Parken.

87': (DAN-SRB 2-0) - Patrick Dorgu mangler ikke meget i at bringe Danmark på 3-0. Med et skarpt træk kommer Lecce-spilleren fri, men han sender sin afslutning over mål.

84': (DAN-SRB 2-0) - Danmark spiller besnærende fodbold, med mange korte aflevering på små områder. Det ligner en kamp der skal køres sikkert i garagen.

81': (DAN-SRB 2-0) - UDSKIFTNING - Birmancevic forstår ikke helt at han skal skiftes ud, men han bliver erstattet af Djordje Jovanovic. Kort efter kommer der endnu en dansk debutant på banen. Victor Kristiansen går ud, og ind kommer Morten Frendrup fra Genoa.

76': (DAN-SRB 2-0) - Serberne begynder internt at gestikulere. Nogle vil gerne fremad i jagten på scoringer, mens andre ligner nogle der hellere vil have kampen overstået så de kan komme hjem. Kampen skal lige finde sig selv igen, efter et hav af udskiftninger.

Tilfredshed på lægterne i Parken
Tilfredshed på lægterne i ParkenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

71': (DAN-SRB 2-0) - UDSKIFTNING - Serberne sender Kristijan Belic i spil i stedet for Sasa Lukic

70': (DAN-SRB 2-0) - ADVARSEL - Indskiftede Stefan Mitrovic får en advarsel, og kort efter er det Strahinja Pavlovic der får en advarsel for at nedlægge Pierre-Emile Højbjerg.

69': (DAN-SRB 2-0) - ADVARSEL - Sasa Lukic kommer alt for sent ind i en tackling på Rasmus Nissen Kristensen. Det takserer Kavanaugh til et gult kort.

68': (DAN-SRB 2-0) - UDSKIFTNING - Danmark sender Patrick Dorgu og Jonas Wind på banen. De afløser Christian Eriksen og målscoreren til 2-0, Yussuf Poulsen.

64': (DAN-SRB 2-0) - UDSKIFTNING - Serberne bytter to spillere. Ud går Kosta Nedeljkovic og Lazar Samardzic, mens Stefan Mitrovic og Petar Ratkov kommer ind.

Dansk jubel ved Yussuf Poulsen
Dansk jubel ved Yussuf PoulsenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

61': (DAN-SRB 2-0) - MÅÅÅÅÅÅÅL - Kongekasse af Yussuf Poulsen. Leipzig-angriberen sender et saksespark i kassen, efter et formidabelt indlæg af Victor Kristiansen. Det er et mål der kommer til at gå over i historien.

60': (DAN-SRB 1-0) - UDSKIFTNING - Landstræner Lars Knudsen spilelr taktisk ud. Ind kommer Gustav Isaksen og Morten Hjulmand, og de erstatter Christian Nørgaard og målscorer Albert Grønbæk.

59': (DAN-SRB 1-0) - ADVARSEL - Victor Kristiansen trækker Ivan Ilic ned og får en advarsel.

57': (DAN-SRB 1-0) - Det har ikke været den ønskede udvikling for Danmark efter pausen. Serberne sætter sig godt igennem, og stiller flere spørgsmålstegn ved den danske bagkæde og den bagerste midtbane.

Joachim Andersen har fået en advarsel
Joachim Andersen har fået en advarselLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

53': (DAN-SRB 1-0) - CHANCE - Indskiftede Zivkovic forsøger at udplacere Schmeichel med en fin afslutning, men serberen får ikke rigtigt ramt bolden ordentligt.

51': (DAN-SRB 1-0) - ADVARSEL - Joachim Andersen satser for voldsomt, og kommer i den sorte bog med en advarsel.

49': (DAN-SRB 1-0) - Serberne har haft mere boldkontrol efter pausen, men de offensive ideer er fraværende. Det ligner mere boldflytteri end reelt angrebsspil med visioner.

46': (DAN-SRB 1-0) - UDSKIFTNING - Serberne har skiftet den tidligere Liverpoolspiller Marko Grujic ud. Han er erstattet af Andrija Zivkovic, hvilket kunne indikere et mere offensivt serbisk hold efter pausen. Danmark kommer ud med de samme 11.

PAUSE: Efter en sløv start satte Danmark sig på løjerne. Det er ikke meget serberne er kommet frem til, mens Danmark scorede på sin eneste afslutning indenfor rammen, da Albert Grønbæk rundede et vidunderligt angreb af med at passere Rajkovic i serbernes mål.

Statistik fra første halvleg
Statistik fra første halvlegFlashscore

45': (DAN-SRB 1-0) - Der er lagt minimum tre minutter til første halvleg. De kommer efter et langt VAR tjek i forbindelse med scoringen til Danmark 

42': (DAN-SRB 1-0) - Danmark har taget spillet til sig igen efter scoringen. Det ligner et serbisk hold på randen af knockout, hvis Danmark får scoret igen før pausen. 

35': (DAN-SRB 1-0) - MÅÅÅÅÅÅÅÅL - Albert Grønbæk bringer Danmark i front. Danmark spiller ren brasserbold, og med flere hælafleveringer ender bolden hos Grønbæk, der usvigeligt sikkert sender bolden i kassen. Tiden står stille i Parken under et VAR tjek, men til sidst kan jublen bryde løs igen. Det var første danske afslutning indenfor rammen.

Dansk jubel over scoringen
Dansk jubel over scoringenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

33': (DAN-SRB 0-0) - Serberne kommer frem på danskernes banehalvdel og får bidt sig fast. De får spilelt bolden rundt på kanten af det danske felt, men det ender med et halvhjertet forsøg af Birmancevic. 

28': (DAN-SRB 0-0) - Det er på den allersidste tredjedel at Danmark stadig har sine begræsninger. Pierre-Emile Højbjerg er god til at se de lange afleveringer, og venstresiden med Albert Grønbæk og Alexander Bah er levende. Det er den sidste aflevering der mangler lige nu.

24': (DAN-SRB 0-0) - CHANCE - Serberne får deres bedste chance ved Lazar Samardzic. Et fikst træk fra Atalanta-spilleren giver ham en fri afslutning, men Kasper Schmeichel har ikke de store udfordringer med skuddet.

22': (DAN-SRB 0-0) - Endnu et dansk hjørnespark der ikke for alvor bliver farligt. Det er Danmark der har dirigentstokken, men de skal hele tiden være opmærksomme på serbernes individuelle kvalitet. De skal ikke bruge meget plads.

14': (DAN-SRB 0-0) - CHANCE - Endnu engang er Christian Eriksen i oplæggerens rolle til en chance. Denne gang er det et hjørnespark der finder Christian Nørgaard. Brentfordspilleren header dog også forbi mål.

Jannik Vestergaard stiger til vejrs
Jannik Vestergaard stiger til vejrsLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

13': (DAN-SRB 0-0) - CHANCE - Christian Eriksen sender et skarpt frispark ind i feltet, hvor Jannik Vestergaard kommer først, men den danske stopper rammer ved siden af mål.

10': (DAN-SRB 0-0) - Det har været en rodet forestilling i de første 10 minutter. Begge hold virker som om de er uvenner med bolden, og har svært ved at sætte flere sammenhængende afleveringer sammen.

6': (DAN-SRB 0-0) - Yussuf Poulsen forsøger at presse den serbiske målmand Predrag Rajkovic, men den nye mand i startopstillingen ender med at nedlægge Rajkovic. Det koster en henstilling fra kampens dommer.

3': (DAN-SRB 0-0) - Serbien har lagt ud med flere aktioner i deres egen venstre side ved Sparta Prag-spilleren Veljko Birmancevic. Ramus Nissen Kristensen kan godt få sit hyr med den teknisk stærke serber.

1': (DAN-SRB 0-0) - Chris Kavanaugh har fløjtet opgøret i gang.

Kl. 17:53 - I Nations League spiller holdene om en plads i Final 4. De to bedste går videre til play-off om at komme til Final 4, mens de to øverste desuden sikrer sig en seedning i det øverste lag ved lodtrækningen til VM-kvalifikationsgrupperne.

Stillingen i gruppen
Stillingen i gruppenFlashscore

Kl. 17:40 - Kampens dommer er den 39-årige englænder Chris Kavanaugh. Det er første gang Kavanaugh dømmer det danske A-landshold, men han har tidligere dømt det danske U-19 landshold. Seneste kamp for Kavanaugh var Premier League opgøret mellem Arsenal og Brighton, hvor han langede fem advarsler, samt et gult/rødt til Declan Rice over disken.

Kl. 17:30 - Kampen er udsolgt, hvilket betyder maksimal opbakning til Danmark. Ovenpå sejren over Schweiz, kan det danske landshold komme forrygende fra start i Nations League gruppen, da Serbien og Spanien spillede 0-0 på åbningsdagen.

Landsholdet er i gang med opvarmningen
Landsholdet er i gang med opvarmningenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kl. 17:20 - Den serbiske landstræner Dragan Stojkovic har også udtaget sin startopstilling. Blandt dem er fire spillere du kan blive meget klogere på her.

Kl. 17:10 - Det er femte gang Danmark og Serbien møder hinanden. Seneste møde ved EM i Tyskland endte uafgjort, men ellers er det Danmark der har overhånden med fire sejre.

Seneste møde på dansk grund endte med en 3-0 sejr, med mål fra Joakim Mæhle, Jesper Lindstrøm og Christian Eriksen.

Seneste indbyrdes møder
Seneste indbyrdes møderFlashscore

Kl. 17:00 - Vikarierende landstræner Lars Knudsen har udpeget sine 11 startere. I forhold til sejren over Schweiz er der foretaget tre ændringer. Rasmus Nissen Kristensen, Christian Nørgaard og Yussuf Poulsen er nye i startopstillingen. De er med på bekostning af Victor Nelsson, Morten Hjulmand og Kasper Dolberg.