Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nations League LIVE: Sådan gik det til da Spanien fortjent besejrede pressede danskere

Opdateret
Danmark møder Spanien på udebane
Danmark møder Spanien på udebaneLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Flashscore
Danmark kommer på en hård opgave, når de nyligt kårede spanske europamestre byder indenfor til i Nations League. De rød/hvide har kun trukket sig sejrsrigt ud af de indbyrdes opgør en enkelt gang. Du kan følge kampen LIVE på Flashscore.

SLUT - Det lignede et ufortjent point til Danmark, efter en kamp hvor Spanien var i nærmest total kontrol. De fik dog slået kapital 11 minutter før tid, i en situation hvor Kasper Schmeichel ikke så heldig ud. Danmark har dermed stadig kun besejret Spanien en enkelt gang i en betydningsfuld kamp - i 1993.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

90+4': (SPA-DK 1-0) - ADVARSEL - David Raya får spaniernes eneste advarsel ved at trække tiden.

90+3': (SPA-DK 1-0) - ADVARSEL - Victor Nelsson må også se sit navn blive noteret på det gule kort hos dommer Kruzliak.

90+2'': (SPA-DK 1-0) - UDSKIFTNING - Lamine Yamal bliver afløst af debutanten Sergio Gomez, der vandt OL-guld i sommer. Det er spanierens debut på A-landsholdet.

90': (SPA-DK 1-0) - Der er lagt fire minutter til kampen.

Victor Nelsson i duel
Victor Nelsson i duelLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

89': (SPA-DK 1-0) - STOR CHANCE - Fabian Ruiz er millimeter fra at curle bolden op i det fjerneste målhjørne.

88': (SPA-DK 1-0) - ADVARSEL - Ny dansk advarsel. Alexander Bah kommer i dommerens sorte bog. Han er dog ikke i karantæne mod Schweiz.

85': (SPA-DK 1-0) - ADVARSEL - Victor Kristiansen får en advarsel, og dermed er han, ligesom Hjulmand, heller ikke med når Danmark møder Schweiz på tirsdag.

83': (SPA-DK 1-0) - Scoringen vækker mindelse fra 1993, da Jose Maria Bakero gik i ryggen på Peter Schmeichel. Det samme var tilfældet her, hvor Victor Nelsson bliver hårdt udfordret på kroppen, inden bolden falder ned for Zubimendi. VAR-tjekket handlede dog om en mulig offside i opspillet.

Kasper Schmeichel kommer for sent ned
Kasper Schmeichel kommer for sent nedLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

79': (SPA-DK 1-0) - MÅÅÅÅÅL - Kæmpe drop af Schmeichel bringer Spanien i front, men det skal lige tjekkes af VAR. Martin Zubimendi laver sit første landskampmål på en flot flugter, hvor Schmeichel ser meget tung ud.

78': (SPA-DK 0-0) - UDSKIFTNING - Danmark sætter Rasmus Højlund ind i stedet for Albert Grønbæk. Alvaro Morata forlader også banen, og ind kommer Joselu.

76': (SPA-DK 0-0) - Morten Hjulmand er heldig med ikke at få sit andet gule kort, efter at have insinueret et slag til ansigtet, der fik stoppet spillet mens spanierne havde bolden tæt på det danske felt.

73': (SPA-DK 0-0) - UDSKIFTNING - Christian Eriksen og Kasper Dolberg har spillet færdig. De bliver afløst af Yussuf Poulsen og Gustav Isaksen.

71': (SPA-DK 0-0) - Det er ren powerplay i øjeblikket. Danmark står rundt om eget felt, men Spanien mangler det sidste skarpe træk fra Yamal eller en ny chance til Morata. David Raya får kun sved på panden hvis temperaturen tilsiger det.

68': (SPA-DK 0-0) - STOR CHANCE - Ud af ingenting dumper bolden ned for fødderne af Morata, men igen viser Schmeichel klassen og afviser den spanske anfører tæt under mål. Det lugter fælt af en spansk scoring.

62': (SPA-DK 0-0) - UDSKIFTNING - Spanien bytter Pedri ud og han bliver afløst af Mikel Merino. Mikel Oyarzabal forlader også banen til fordel for Alex Baena.

Alexander Bah forsøger et indlæg
Alexander Bah forsøger et indlægLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

61': (SPA-DK 0-0) - STOR CHANCE - Alvaro Morata løber i ryggen på Victor Nelsson, men Kasper Schmeichel kommer flot ud og gør vinklen lille.

60': (SPA-DK 0-0) - Der mangler meget fra Danmark i øjeblikket hvor vi nærmer os en times spil. Hjulmand har karantæne i næste kamp, og mon ikke Lars Knudsen overvejer en udskiftning eller to. Det kunne også sagtens være en god kamp for Rasmus Højlund at komme ind i.

56': (SPA-DK 0-0) - Danmark har held med at tage lidt af tempoet ud af kampen, men der mangler både den sidste og næstsidste aflevering før det bliver farligt for de hvidklædte danskere.

52': (SPA-DK 0-0) - CHANCE - Det er kun i korte passager at Danmark har bolden for fødderne. Presset øges, og Fabian Ruiz forsøger sig fra en spids vinkel.

48': (SPA-DK 0-0) - Værterne er kommet flyvende ud efter pausen, og først Victor Nelsson og siden Pierre-Emile Højbjerg står i vejen for lovende spanske angreb.

46': (SPA-DK 0-0) - Danmark kommer ud fra omklædningsrummet med de samme 11 der forlod banen. Det samme er tilfældet for de spanske værter.

Statistik fra første halvleg
Statistik fra første halvlegFlashscore

PAUSE - Det er helt lige på måltavlen i Murcia. Stor spillemæsssig overvægt til de spanske værter, og Danmark var statister i den første halve time. Langsomt men sikkert kom danskerne bedre med, og kan gå til pause efter en første halvleg de kan være godt tilfredse med.

44': (SPA-DK 0-0) - STOR CHANCE - Morata forsøger sig fra 30 meter, og det kendetegner den spanske indstilling i anden halvdel af første halvleg. Yamal kommer kort efter til en stor chance, men den ubetingede spanske stjerne overplacerer sin afslutning.

40': (SPA-DK 0-0) - Den seneste udvikling i kampen har fået stadion til at være helt stille. Danmark har ikke travlt, og spanierne er ikke nær så dominerende længere.

34': (SPA-DK 0-0) - Danmark byder sig mere til, og formår at fastholde bolden over længere tid. Albert Grønbæk begynder at live op, efter en sløj indledning på opgøret. En afslutning fra Pierre-Emile Højbjerg bliver rettet af og går til hjørnespark.

31': (SPA-DK 0-0) - STOR CHANCE - David Raya kommer godt ud og afværger en stor dansk chance. Christian Eriksen forsøger at finde Dolberg midt for mål, men Arsenal-keeperen læser spillet flot.

28': (SPA-DK 0-0) - STOR CHANCE - Hjulmand begår en kæmpe fejl og smider bolden væk. Danmark er voldsomt heldige med ikke at være bagud.

Advarsel til Morten Hjulmand
Advarsel til Morten HjulmandLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

23': (SPA-DK 0-0) - ADVARSEL - Morten Hjulmand satser i en tackling, og får kampens første advarsel. Dermed er Sporting-kaptajnen i karantæne til Danmarks næste kamp mod Schweiz.

21': (SPA-DK 0-0) - STOR CHANCE - Martin Zubimendi kommer til en afslutning, men vinklen bliver for spids for den defensive midtbanespiller fra Real Sociedad. Kort efter er der misforståelser i den danske defensiv, og Morata sender bolden snert forbi mål

15': (SPA-DK 0-0) - Det har været nærmest ensrettet trafik ned mod Schmeichels mål, uden det dog er blevet rigtigt farligt. Danmark formår dog ikke at holde fast i bolden i lang tid af gangen, og kommer hurtigt under pres igen, eller mister bolden på egen banehalvdel. 

11': (SPA-DK 0-0) - Spanierne presser Danmark overalt på banen. VK kommer i problemer og mister bolden tæt på det danske felt. Danmark slipper dog med skrækken. Kort efter kommer den danske venstre back igen i bekneb, og begår et frispark på Alvaro Morata på kanten af feltet.

7': (SPA-DK 0-0) - Danmark forsøger at holde i bolden, men Spanien trevler det danske angreb op, og Alejandro Grimaldo fra Bayer Leverkusen tester Kasper Schmeichel i det danske mål.

3': (SPA-DK 0-0) - CHANCE - Kasper Dolberg vifter Aymeric Laporte væk, og kommer til en fin afslutning, der giver dansk hjørnespark.

3': (SPA-DK 0-0) - Danmark indleder opgøret med to frispark. Især Victor Kristiansen ligner en mand der forsøger at sætte sig fysisk igennem overfor Lamine Yamal.

1': (SPA-DK 0-0) - Kampens slovakiske dommer Ivan Kruzliak har fløjtet kampen igang. Slovakken dømte FC Midtjyllands hjemmekamp mod Sporting sidste år, da portugiserne vandt med 4-0 i Herning.

Kl. 20:40 - Spillerne kommer ind på banen, og stadion i Murcia er proppet til randen. Ikke nok med at Spanien bliver hyldet for et have vundet EM, så er det samtidigt Spaniens nationaldag.

Kl. 20:25 - Marc Cucurella kom i vælten under sommerens EM. Både i form af en video på sociale medier efter sejren i finalen, men også da der ikke blev dømt straffespark i kvartfinalen mod de tyske værter. Læs hvad Chelsea-spilleren siger om episoden et par måneder efter her

Kl. 20:01 - Det er voldsomt imponerende hvad Spanien har præsteret på hjemmebane. La Roja har blot tabt to gange i deres sidste 38 kampe på eget græs. Til Danmarks muligheder skal det dog siges, at begge nederlag har været i Nations League mod England og Schweiz.

Kl. 19:55 - Spanien har også offentliggjort deres startopstilling, der indeholder hele fem ændringer i forhold til deres seneste kamp i Nations League.

Spaniens start 11'er
Spaniens start 11'erFlashscore

Kl. 19:48 - Landstræner Lars Knudsen har udtaget sine 11 startende spillere.

Kasper Dolberg er valgt som spydspids frem for en skadesfri Rasmus Højlund, og Yussuf Poulsen der scorede på ekvilibristisk vis i seneste landskamp.

Kl. 19:45 - Det er længes siden Danmark og Spanien har krydset klinger. Sidste møde var i 2008, da Spanien vandt med 3-0 i en venskabskamp i Danmark. Du kan læse meget mere om nogle af de ikoniske opgør lige her.