Nations League LIVE - SLUT - Danmark henter hårdt tilkæmpet remis mod Schweiz

Eriksen udlignede til 2-2 for Danmark
Eriksen udlignede til 2-2 for DanmarkLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/ Flashscore
Efter en hårdt spillet og ganske dramatisk omgang fodbold i Parken i det første opgør, så er det nu tid til at Danmark møder Schweiz i Nations League. Her må en række danskere stå over, mens yderligere en håndfuld er i fare for at få karantæne.

90+4: (SCH-DK 2-2) - Kampen er slut! Danmark henter med møje og besvær 2-2 mod Schweiz, og kan dermed ikke indhentes af netop schweizerne!

90 +2': (SCH-DK 2-2) - Kasper Dolberg blokerer en god afslutning fra Schweiz langt inde i overtiden.

88': (SCH-DK 2-2) - Schweiz presser tiltagende desperat på for et sejrsmål, og det skaber sprækker den anden vej og dermed muligheder for Danmark.

82': (SCH-DK 2-2) - Danmark kommer i overtal på en kontra, men indskiftede Kasper Dolberg dribler bolden direkte ind i en schweizer, og forspilder en halvstor chance for dansk føring. Samtidig er tågen igen kommet snigende ind over grønsværen...

80': (SCH-DK 2-2) - Kaptajn Xhaka sender med et lusket spart bolden snært over det fjerne hjørne bag Kasper Schmeichel.

77': (SCH-DK 2-2) - Schweiz presser på for endnu en gang at komme foran og dermed holde sig inde i kampen i gruppespillet. Danmark kan fint være tilfredse med et uafgjort resultat. I mellemtiden er Kasper Dolberg kommet på banen for Victor Nelsson.

74': (SCH-DK 2-2) - ANNULLERET SCORING - Schweiz troede sig foran på en skarp flugter direkte efter hjørnespark, men linjevogteren havde forinden fløjtet for, at hjørnesparket havde krydset baglinjen undervejs.

70': (SCH-DK 2-2) - MÅL! Christian Eriksen får sidste fod på bolden efter Pierre-Emile Højbjerg uselvisk sender bolden hen til den danske playmaker helt inde foran Kobel. Indskiftede Andreas Skov Olsen stod for indlægget, der førte til målet.

En kold afvaskning for Schweiz, der så ud til at have taget kontrollen over kampen så småt.

63': (SCH-DK 2-1) - Den danske offensiv har været tandløs siden begyndelsen af 2. halvleg, men man kan blive nødt til at give tid til, at den nykonstruerede offensiv klikker med hinanden.

Alt imens har danskerne til gengæld svært ved at tøjle brølstærke Breel Embolo og Fabian Rieder. Sidstnævnte ser heldigvis ud til at være på vej fra banen.

56': (SCH-DK 2-1) - Lars Knudsen foretager en tredobbelt udskiftning. Jens Stage, Jonas Wind og Andreas Skov Olsen kommer på banen for Albert Grønbæk, Rasmus Højlund og Gustav Isaksen - altså hele Danmarks offensiv i kampen indtil videre. Det kan man kalde at ryste posen.

Tredobbelt udskiftning
Tredobbelt udskiftningLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

55':  (SCH-DK 2-1) - Rasmus Nissen Kristensen får Danmarks første gule kort.

53': (SCH-DK 2-1) - ANNULLERET MÅL! -  Patrick Dorgu får annulleret en udligning for korrekt offside, og får dermed ikke gjort sin brøde fra situtionen med straffesparket god igen.

50': (SCH-DK 2-1) - Schweiz er desværre kommet bedst fra start i anden halvleg, hvilket allerede har kastet et par halve chancer af sig. Gustav Isaksen får dog endnu engang afsluttet mod Kobel, men med manglende kvalitet.

46': (SCH-DK 2-1) - Bolden ruller igen på Kybunpark, og tågen er såmænd lettet en smule! Første halvlegs bedste danskere var ifølge Flashscores målinger Christian Eriksen og Gustav Isaksen, der da også i tandem stod for udligningen.

PAUSE - (SCH-DK 2-1) - Der har været nok af mål i en ellers ikke særligt velspillet første halvleg, som schweizerne ikke desto mindre har bragt sig i førerposition på baggrund af en straffesparksscoring kort før de 45 minutter var gået.

Statistik
StatistikFlashscore

Gustav Isaksen har fået sat godt fut i den danske offensiv, men på trods af en del gode kombinationer i front er det kun blevet til et enkelt mål mod et ellers ikke så overbevisende, schweizisk forsvar, der stadig lider under savnet af den pensionerede kaptajn Fabian Schär.

Det bliver spændende at se, bogstaveligt talt, om spillerne kan se mere end et par meter frem efter pausen, eller om ærtesuppen er blevet til decideret ostefondue.

Tåge over St.Gallen
Tåge over St.GallenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

44': (SCH-DK 2-1) - MÅL! - Straffespark til Schweiz! Patrick Dorgu nedlægger Breel Embolo, og Umut Meler fløjter prompte. Forseelsen er helt tydelig, og Zeki Amdouni omsætter sikkert fra 11 meter.

41': (SCH-DK 1-1) - Tågen er begyndt at have nået et lidt problematisk niveau, og sigtbarheden, eller mangelen på samme, kan sætte afviklingen af resten af kampen på tynd is.

38': (SCH-DK 1-1) - Både Nico Elvedi og Fabian Rieder har pådraget sig gule kort, mens danskerne endnu har holdt sig på dydens smalle sti. Så længe, det nu varer -  der bliver gået til stålet i nærkampene.

34': (SCH-DK 1-1) - En tyk ærtesuppe er begyndt at rulle ind over Kybunpark. St. Gallen er da også kendt for et ret så skyet og tåget klima. Rasmus Højlund har dog stadig syn nok for sagen til i karakteristisk stil at kæmpe sig til en flad afslutning, der rammer direkte på Kobel.

30': (SCH-DK 1-1) - Christian Eriksen viste sin overlegne spilforståelse, da han sendte Isaksen i dybden på et frispark, der knap var begået, før Isaksen var alene med Kobel. Den chance sendte Isaksen direkte mellem benene på målmanden med en tør afslutning. En udligning blot lidt over et minut efter værternes føringsmål.

26':  (SCH-DK 1-1) - MÅL - Gustav Isaksen får fuld valuta ud af et hurtigt taget frispark fra Christian Eriksen!

25´: (SCH-DK 1-0) - MÅL - Remo Freuler sender Schweiz i front efter en kikset clearing fra Jannik Vestergaard lander lige for fødderne af den erfarne Bologna-spiller.

21': (SCH-DK 0-0) - Christian Eriksen sender en afslutning fladt mod mål efter godt forarbejde på venstre kanten af Albert Grønbæk og Patrick Dorgu. Den sidder dog lige i favnen på Dortmund-keeper Gregor Kobel. Kort efter har Schweiz deres første afslutning, men også Granit Xhakas forsøg ryger langt, langt over det danske mål.

17': (SCH-DK 0-0) - Gustav Isaksen er begyndt kampen i typisk udfordrende stil, og det volder igen og igen schweizernes venstreside store problemer.

Isaksen i græsset
Isaksen i græssetLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

13':  (SCH-DK 0-0) - Rasmus Højlund sender Gustav Isaksen i dybden efter en smart vending, men Lazio-spilleren bliver lukket effektivt ned, inden han kan afslutte.

11': (SCH-DK 0-0) - Christian Eriksen har kampens første afslutning, men langskuddet tager kurs mod nærmeste alpetop.

8':  (SCH-DK 0-0) - Victor Nelsson er gået i græsset med en blodtud og får behandling med den så velkendte tot af vat. Der skal mere til at stoppe Galatasaray-spilleren, der i øvrigt fyldte 26 år i går mandag.

4': (SCH-DK 0-0) - Danmark får kampens første hjørnespark, efter hjemmeholdet ellers lagde aggressivt fra land lige fra startfløjtet. Det sløje hjørne fra Christian Eriksen formåede dog ikke at passere forsvareren ved forreste stolpe.

1': (SCH-DK 0-0) - Tyrkiske Halil Umut Meler har fløjtet opgøret i gang! Han er desværre måske især kendt for at være blevet slået i gulvet af Ankaragücüs præsident, Faruk Koca, efter en kamp i den tyrkiske Super Lig sidste vinter.

Kl. 20.38 - De tre nye i startopstillingen skal bidrage med højt tempo, siger landstræner Lars Knudsen forud for opgøret til TV2.

Han fremhæver deres indsats i landskampslejren som en del af baggrunden for den beslutning, der skal gøre Danmark skarpere i omstillingerne.

Kl. 20.24 - Danmarks U/21-hold har inden aftenens kamp vist vejen til sejr, da de allerede EM-kvalificerede danskere på Vejle Stadion vandt med 2-0 over Island.

Læs mere om den kamp her.

Kl. 19.57 - Startopstillingerne fra Kybunpark i St. Gallen er klar. Her må det regnes som en lille overraskelse, at Patrick Dorgu erstatter Viktor "VK" Kristiansen på venstre back, mens Gustav Isaksen lægger fra land som den ene offensive kant, og Christian Eriksen til gengæld rykkes lidt tilbage på banen.

Endelig er Rasmus Højlund valgt som frontløber i kampen istedet for Kasper Dolberg.

Startopstilling
StartopstillingFlashscore

Følg statistikker fra kampen LIVE her!

Kl. 19.55 - Schweiz har som bekendt befundet sig i lidt af en bølgedal efter landstræner Murat Yakins tropper ellers forførte seere og tilskuere med højintens fodbold under VM, men hvad er der egentlig gået galt?

Det har vi set på her.

Kl. 19.50 - Schweiz ligger pt. sidst i gruppe A4 med 0 point og en målscorer på 1-8 og er dermed i overhængende fare for at skulle spille om nedrykning fra gruppen, mens Danmark med et godt resultat derimod har gode chancer for at ende blandt de to bedste.

Stillingen
StillingenFlashscore

Kl. 19.45 - Danmark har en ganske god statistik mod Schweiz, der blot har slået Danmark en enkelt gang i nyere tid, nemlig i kvalifikationen til VM i 1986, hvor de på hjemmebane vandt med 1-0.

Matchvinder blev Umberto Barberis, men danskerne nåede som bekendt alligevel VM, hvor det gik fremragende, indtil en vis Emilio Butragueno kom i vejen for en dansk kvartfinale.

De har i alt mødt hinanden 16 gange med 6 danske sejre, 7 uafgjorte og 3 schweiziske sejre som udfald.