Ny landstræner er valgt over emner fra herrefodbold: Vigtigt med kendskab til kvindefodbold
DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, havde flere trænere fra herrefodbold til jobsamtale, men valget faldt på svenskeren Andrée Jeglertz, der har en lang og succesfuld karriere som kvindefodboldtræner bag sig.
"Der har været herrefodboldtrænere, som har budt sig til og har været til samtaler."
"Der har været et fint felt af kandidater, og i de samtaler, vi har haft, har det været vigtigt at mærke, at de virkelig vil kvindefodbolden, og vi har skullet finde ud af, hvor stort et kendskab, de har til kvindefodbold," siger Peter Møller.
Gruppen af professionelle trænere i herrefodbold er langt større end i kvindefodbold. Danmarks nuværende kvindelandstræner, Lars Søndergaard, kom direkte fra herrefodbold, da han i december 2017 blev landstræner.
Nordjyden stopper efter sommerens VM-slutrunde, og Danmarks nye landstræner bliver kastet i ilden fra start med Nations League-kampe mod Tyskland og Wales i september.
Den korte indkøringsfase er også en af årsagerne til, at det har været vigtigt at finde en landstræner med kendskab til kvindefodbold.
"Vi skal spille Nations League-kampe lige om lidt, så det har været et vigtigt parameter at have en træner med kendskab og viden. Der er forskel på at arbejde med kvindelige fodboldspillere frem for herrespillere."
"Det er blandt andet i kulturen, og i måden man taler og omgås med spillerne. Det er vigtigt at have en træner, der ikke skal bruge et halvt eller helt år på lige at finde ud af, hvordan det er."
"Lars Søndergaard havde nogle testkampe til at starte med, inden han skulle spille betydende kampe, og det har vi ikke denne gang. Nations League giver adgang til OL og kan være et vigtigt pejlemærke i forhold til at komme til EM," siger Peter Møller.
Han kalder Andrée Jeglertz for en stor kapacitet, og han var fra starten af rekrutteringsfasen i en "grøn pulje" med fire-fem trænere.
Kenneth Heiner-Møller, der er talent- og udviklingschef i DBU, kender Jeglertz, som tidligere har været assistent under Heiner-Møller i Canada.
Kenneth Heiner-Møller, træneruddannelseschef Henrik Clausen og talentudviklingschef i kvindefodbold Anders Gerber har været involveret i rekrutteringsprocessen.
"Jeg har også forhørt mig hos de landsholdsspillere, der tidligere har haft Andrée som træner," siger Peter Møller.
I DBU-regi har kvindelandsholdet kun haft mandlige landstrænere, men når Andrée Jeglertz en dag skal afløses, kan den næste landstræner blive en kvinde.
"Vi synes, der er rigtig dygtige, unge kvindelige trænere lige nu, men de er måske ikke helt klar til at overtage det her job endnu. Vi håber, at Andrée kan være med til at inspirere dem," siger Peter Møller.
Svenskeren har fået en kontrakt til 2025.
Han tiltræder efter sommerens VM-slutrunde. Indtil da skal han koncentrere sig om at gøre sit arbejde færdigt i Linköping FC i hjemlandet.