Sent Dumfries-mål skaffer Holland i undertal point mod Ungarn

Ungarn og Holland spillede uafgjort
Ungarn og Holland spillede uafgjortČTK / imago sportfotodienst / Marcel van Dorst
Holland slog til sent og reddede 1-1 mod Ungarn i UEFA Nations League (UNL) og afsluttede dermed en stime på ni sejre i træk for Ronald Koemans mandskab mod Ungarn.

Gæsterne overtog straks kontrollen med bolden og forsøgte at sætte sig på spillet, men de blev frustreret af en række fejl fra ungarerne, som kampen truede med at boble over.

På trods af Hollands tidlige dominans var det værterne, der var tættest på at åbne scoringen med deres første rigtige angreb i kampen, da Roland Sallai blev fundet på kanten af feltet efter et hjørnespark, men hans listige forsøg ramte ydersiden af stolpen.

Sallai fortsatte med at være en torn i øjet på hollænderne, og han slog til og åbnede scoringen lige efter den halve time. Zsolt Nagy viste sin hurtighed ved at bryde fri i venstre side, og hans dybe indlæg fandt Galatasaray-angriberen helt alene ved bagerste stolpe, hvor han hamrede bolden i mål fra tæt hold.

Sallai åbnede scoringen for Ungarn
Sallai åbnede scoringen for UngarnČTK / imago sportfotodienst / Marcel van Dorst

En bizar forveksling på et ungarsk målspark gav Holland mulighed for et indirekte frispark fra 10 meter lige før pausen, men Cody Gakpo blev afvist, da hans kraftfulde skud ikke kunne finde vej gennem massen af ungarske kroppe på mållinjen.

Ronald Koemans mandskab havde brug for en forbedring efter pausen, og Oranje reagerede ved at øge tempoet efter pausen, hvor de forsøgte at fremtvinge en udligning, men Denzel Dumfries' indlæg undgik lige akkurat Joshua Zirkzees udstrakte ben til det, der ville have været en nem scoring.

Indskiftede Brian Brobbey havde en stor chance for at udligne med 10 minutter igen, da han headede forbi, før anfører Virgil van Dijk fik to hurtige advarsler og blev udvist, som hollænderne begyndte at miste deres disciplin.

Kampens statistik
Kampens statistikFlashscore

På trods af det fik gæsterne udlignet efter 83 minutter, da Dumfries viste stor vilje til at banke et hovedstød ind efter Gakpos frispark og lukke munden på tilskuerne.

Det uafgjorte resultat betyder, at Ungarn ligger på tredjepladsen i gruppe A3, tre point efter Holland, som har to point ned til Tyskland i toppen, og det svækker Oranjes chancer for at vinde deres UNL-gruppe for tredje gang i fire udgaver.

Flashscore Kampens mand: Denzel Dumfries (Holland)

Se et sammendrag af kampen med Flashscore.