Skræk- og drømme-scenarier står side om side for Danmark før Nations League-lodtrækning
Glæden behøver dog ikke at tage overhånd, da selv hold fra nederste seedningslag kan være en vanskelig størrelse.
I alt er der fire lag, og vanen tro vil puljerne bestå af et hold fra hvert lag.
I pulje 1 er:
I sagens natur mastodonter i fodboldens verden, og der er ingen fripas at hente.
Kroatien har Danmark ikke den bedste historik imod. Nederlag ude og hjemme i Nations League i 2022, samt det ærgerlige nederlag ved VM i 2018, er resultaterne af de seneste landskampe, mens seneste danske sejr er tilbage fra 1999. På deres bedste dage er Kroatien et fremragende landshold, men der er også udfald ind i mellem.
Seneste møde mod Holland endte med et nederlag på 4-2 i 2022, men der var der blot tale om en venskabskamp. Oranje er svære at blive kloge på de senere år, med flere missede slutrunder til følge. De er ikke helt så stjernebesat som tidligere, men spillere som Van Dijk, Koopmeiners og Malen, kan godt blive svære at danse med.
Det samme kan siges om Italien, der ind imellem to missede VM-kvalifikationer, stadig er regerende Europamestre. Seneste møde med Azzurri ligger mere end 10 år tilbage, så Hjulmand kan ikke bruge tidligere indbyrdes opgør til noget. Anført af Gianluigi Donnarumma i målet, er det et italiensk landshold, hvis styrke mere ligger i kollektivet end i individualisterne.
Det spanske landshold er sjældne modstandere for Danmark. Seneste møde var i 2008, og Spanien er generelt en skrækmodstander for Danmark. Blot to sejre er de blevet til for Danmark, og blot den ene af dem var i en betydende kamp. Spanien er kommet nogenlunde sikkert igennem et generationsskifte, og er regerende Nation League-mestre. Truppen kan indeholde kommende superstjerne som Gavi, Ansu Fati samt Lamine Yamal.
I pulje 3 finder man:
Her må man sige at der objektivt vurderet er to gode og to dårlige scenarier for Danmark.
Tyskland er på ingen måde det Tyskland man kender. Uro på sidelinjen med skiftende trænere, har gjort at deres spil har været famlende i en periode. Individuelt er der masser af kvalitet, med Gündogan, Müller, Rüdiger blandt andre, men det er spillere tæt på eller over 30 år. Har en massiv mulighed for oprejsning til sommer som vært for EM. De to seneste møder, det seneste i 2021, er endt med 1-1, men der var begge gange tale om testkampe.
Frankrig har vi set meget til på det sidste, med hele tre møder i 2022. Hjulmand knækkede koden i Nations League kampene med to flotte sejre, inden Frankrig vandt da det for alvor betød noget ved VM. Les Bleus har nogle voldsomme profiler anført af Mbappe og Griezmann i front. Det svage punkt er måske på målmandsposten, men det kræver man kommer til afslutninger.
Schweiz har spændende spillere på papiret, med Xhaka, Shaqiri og Embolo, og kommer også typisk videre fra indledende grupper ved store turneringer, inden de så rammer endestationen. Danmark leverede et legandarisk comeback i 2019 da 0-3 blev vekslet til 3-3 i kampens sidste seks minutter, og overordnet set har Danmark godt tag i schweizerne. Står til at møde hinanden i en testkamp i marts.
Polen krydsede Danmark senest klinger med, da Åge Hareide overfaldt polakkerne i Parken, hvilket gav Danmark en sejr på 4-0 tilbage i 2017. Polakkerne har haft turbulens på trænerposten med flere udskiftninger, og er endnu ikke sikret deltagelse ved sommeren EM, men skal møde Estland i den første playoff-runde til marts. Bærende kræfter som Lewandowski, Grosicki og Szczesny, nærmer sig alle sidste salgsdato, og kan meget vel ikke være tilgængelige til efteråret.
I nederste lag ligger:
Bosnien/Hercegovina
Bosnien/Hercegovina blev besejret med 2-0 i en testkamp i 2021, og er nyoprykkere på øverste hylde i Nations League. Deltagelsen ved EM til sommer afhænger af playoff-kampe, hvor Ukraine bliver første hurdle. Spillere som Edin Dzeko, Miralem Pjanic og Sead Kolasinac lyder bekendte i de flestes ører, men ellers er det primært spillere fra en anden hylde end den danske, der optræder for Bosnien/Hercegovina.
Israel har grundet de nuværende omstændigheder i landet ikke haft den store fokus på fodbold. Flertallet af spillerne deltager i den hjemlige turnering, og ellers er det lokationer som Japan, USA og Tyrkiet israelerne befinder sig på. Målmaskinen Efran Zahavi er værd at holde øje med, og ellers er det 19-årige Oscar Gloukh fra Red Bull Salzburg, der påkalder sig mest opmærksomhed. Var Danmarks modstander ved VM-kvalen til Qatar, og her vandt Danmark med henholdsvis 2-0 og 5-0.
Skotland er inde i en renæssance i landsholdsfodbold. Der blæser positive vinde i højlandet, selvom det ikke er blevet til VM-deltagelse siden 1998. Omvendt er skotterne kommet med til EM to gange i træk, og i kvalifikationen vandt Skotland fem af otte kampe. Seneste møde blev til et nederlag, da Skotland vandt med 2-0, og ødelagde Danmarks perfekte kvalifikation. Spillere som Andy Robertson, John McGinn og Scott McTominay er blandt profilerne, på et hold der ellers primært består spillere lige under den absolutte top.
Serbien er ofte fugl eller fisk. Som mange andre hold fra Balkan, kan de være uhyggeligt gode, eller umådeligt ringe. Sluttede som nr. 2 i EM-kvalen, og er blandt Danmarks modstandere til selve slutrunden. Det kan altså blive til et hurtigt gensyn med spillere som Dusan Vlahovic, Aleksander Mitrovic og Sergej Milinkovic-Savic. I de tre tidligere opgør har Danmark vundet alle gange, senest i marts 2022 med 3-0 i en venskabskamp.