Spanien i undertal smadrer Schweiz i Nations League-kamp

Spanien overvinder rødt kort og sender fire forbi Schweiz i Nations League
Spanien overvinder rødt kort og sender fire forbi Schweiz i Nations LeagueFabrice Coffrini / AFP
De regerende europamestre Spanien kørte Schweiz over på trods af, at de var reduceret til ti mand i 70 minutter. Kampen sluttede 4-1 i Geneve, blandt andet takket være en scoring af Fabian Ruiz.

Efter et skuffende nederlag til Danmark i torsdags skulle Schweiz forsøge at rejse sig på hjemmebane mod Spanien, men det lykkedes slet ikke.

Allerede efter fire minutter satte Lamine Yamal smart Remo Freuler og sendte en bold over til den fjerneste stolpe, hvor Joselu headede bolden i mål til 1-0.

Værterne svarede straks igen, men Becir Omeragics scoring blev underkendt for hånd på bolden i opspillet.

Yamal påtog sig igen rollen som arkitekt, da Spanien fordoblede deres føring, da han vandt bolden tilbage og spillede Nico Williams fri. Bilbao-angriberens skud blev reddet, men Fabian Ruiz, som imponerede under sommerens EM, fulgte godt op og scorede til 2-0.

Hidtil havde det været nemt for Luis de la Fuentes tropper, men meget tydede på, at det ville blive sværere, da Robin Le Normand fik et direkte rødt kort for at hive Breel Embolo ned som bagerste mand.

På det efterfølgende frispark sendte Zeki Amdouni et godt spark på overliggeren.

Schweiz begyndte som forventet at dominere, og Amdouni var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, da han reducerede til 1-2 kort før pausen.

Schweiz - Spanien spillerbedømmelser
Schweiz - Spanien spillerbedømmelserFlashscore

Det momentum blev sværere og sværere at fastholde, da regnen silede ned, og endnu en underkendt Amdouni-scoring var alt, hvad Schweiz kunne præstere i anden halvleg.

Deres store mængde boldbesiddelse betød i sidste ende meget lidt, da gæsterne sikrede sig sejren med to lynhurtige scoringer efter hinanden.

Fabian Ruiz scorede efter 77 minutter til 1-3, og tre minutter senere gjorde Ferran Torres det til slutresultatet 1-4.

Spanien indtager derfor gruppens andenplads, mens Danmark ligger nummer et med to sejre.