Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spanien vil holde ubesejret statistik i Murcia-regionen mod Danmark

Álvaro Morata fejrer sit mål mod Colombia i Murcia i 2017.
Álvaro Morata fejrer sit mål mod Colombia i Murcia i 2017.JOSÉ BRETÓN/ NurPhoto/ NurPhoto via AFP
Lørdagens kamp mellem Spanien og Danmark på Enrique Roca stadion i Murcia er sjette gang, landsholdet spiller i regionen. Indtil videre er de ubesejrede.

Der er ingen tvivl om, at Danmark står foran en svær opgave lørdag aften, men spaniernes hjemmebane til aftenens kamp er i Murcia, og det er ikke godt nyt for danskerne.

Spanien har nemlig aldrig tabt, når de har spillet landskampe i Murcia-regionen

Den første kamp fandt sted i Cartagena i 2000, da José Antonio Camacho stod i spidsen for landsholdet. Det var en venskabskamp mod Polen, som Spanien vandt 3-0 på et mål af Raúl González og to af Urzaiz.

De resterende fire kampe er blevet spillet i den regionale hovedstad, Murcia, alle på Nueva Condomina, som siden 2019 har heddet Enrique Roca de Murcia.

Spanien-Argentina 2006

Den første på  Nueva Condomina var i 2006 i en venskabskamp mellem Spanien og Argentina, som blandt andet huskes for skaden til Maxi Rodríguez. Spanien vandt 2-1 på mål af Xavi Hernández og David Villa fra straffesparkspletten. Daniel Bilos scorede Argentinas mål. 

I 2008 blev den første officielle kamp afholdt, en kvalifikationskamp til VM 2010 i Sydafrika. Modstanderen var Bosnien-Hercegovina, og Spanien vandt akkurat på et mål af David Villa.

Den største sejr til dato fandt sted i 2010 i en venskabskamp som optakt til VM i Sydafrika. Modstanderne var Polen, for anden gang i regionen, og Spanien vandt med hele 6-0. Målene blev sat ind af Dudka (selvmål), David Silva, Xabi Alonso, Cesc Fabregas, Fernando Torres og Pedro Rodriguez.

Uafgjort mod Colombia i 2017

Sidste gang Spanien spillede i Murcia var i 2017 i en venskabskamp mod Colombia, der endte uafgjort 2-2. David Silva bragte landsholdet, der dengang blev trænet af Julen Lopetegui, foran. Men Colombia, som var godt repræsenteret på stadion, fik reduceret ved Cardona og kom sågar foran ved Radamel Falcao. Álvaro Morata fik udlignet tre minutter før tid.