Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Spansk landstræner utilfreds med tætpakket kalender: Vi er ofre for det

Spanien Landstræner Luis de la Fuente
Spanien Landstræner Luis de la FuenteReuters / Zorana Jevtic
I denne sæson er der endnu flere kampe på programmet, og det giver anledning til bekymring for spillernes helbred, siger Spaniens landstræner Luis de la Fuente (63) før Nations League-kampen mod Schweiz på søndag.

Europamestrene fra Spanien møder Schweiz i Genève søndag, efter at begge hold smed point i deres første kamp i turneringen, hvor schweizerne tabte 2-0 til Danmark, og Spanien måtte nøjes med 0-0 mod Serbien.

"I morgen har vi en meget hård modstander foran os. Jeg synes, at vi under EM var de hold, der spillede bedst," siger Luis de la Fuente på et pressemøde lørdag.

Den spanske landstræner blev spurgt om den øgede kampbelastning og dens konsekvenser for landsholdet.

"Vi tænker på spillerne først. Men de skal også spille med landsholdet," siger De la Fuente.

"Kalenderen er planlagt af andre, vi overholder den, intet andet. Men det er vores land, vores landshold, og jeg synes, vi skal give det den betydning, det har."

"Alle spillere vil gerne på landsholdet, og klubberne - uden undtagelse - vil gerne have, at deres spillere kommer på landsholdet. Vi er ofre for denne kalender, ikke de skyldige."

Den spanske træner fortæller yderligere på pressemødet, at han ikke ville gå med til at reducere spillernes spilletid på landsholdet for at beskytte dem, så de er klar for deres klubhold.

"Vores pligt er at repræsentere vores land, at stille med de bedste spillere, at konkurrere for at vinde. Vi har et stort ansvar, en stor prestige at forsvare, og den eneste måde, jeg kan gøre det på, er ved at stille med de spillere, jeg synes er de bedste," fortæller han.

"Desuden skal vi være fair, og jeg ville ikke være fair, hvis jeg beskyttede nogle mere end andre på grund af deres klub."

I søndagens kamp kan midtbanespilleren Rodri vende tilbage, men han har endnu ikke spillet for sin klub Manchester City, efter at han blev tvunget ud i pausen i EM-finalesejren over England.

"Vi prioriterer altid spillernes helbred. Rodri er perfekt trænet, og på et tidspunkt bliver han nødt til at begynde at spille, enten her eller med sin klub," fortæller De la Fuente.