Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

UEFA Nations League: Syv kampe, du ikke vil gå glip af i landskampspausen

Kylian Mbappe og Frankrig spillede mod Belgien ved EM og møder dem igen på mandag.
Kylian Mbappe og Frankrig spillede mod Belgien ved EM og møder dem igen på mandag.Profimedia
Europamesterskabet i fodbold er slut, og UEFA Nations League er i centrum i de kommende dage. Cristiano Ronaldos Portugal, europamestrene Spanien og et forynget Italien skal alle i aktion sammen med Frankrig, Tyskland og England. I det følgende har vi udvalgt syv kampe, som du ikke må gå glip af i denne landskampspause i Nations League.

Portugal mod Kroatien

Torsdag den 5. september - 20:45 - Liga A, gruppe 1

Efter en fejlfri kvalifikationskampagne (ti sejre i lige så mange kampe) startede Portugal EM 2024 med høje forventninger. Turneringen i Tyskland endte dog med en bitter skuffelse, da Cristiano Ronaldos stjernespækkede hold blev slået ud af Frankrig i kvartfinalen.

Nu skal portugiserne finde sig selv igen. Ronaldo scorede ikke et eneste regulært mål ved EM; til tider så den 39-årige angriber ud til at være på dybt vand. Ikke desto mindre ser det ud til, at landstræner Roberto Martinez fortsat har tillid til sin superstjerne.

Kroatien måtte også slikke et par sår efter EM, da deres kampagne sluttede efter gruppespillet. Anfører Luka Modric udstrålede alligevel optimisme forud for starten på UEFA Nations League: "Vi gjorde vores bedste, det er det vigtigste. Nogle gange går tingene ikke, som vi alle ønsker. Men EM ligger bag os."

Kampen finder sted på Benficas stadion Estadio da Luz, hvor Skotland og Polen er de andre modstandere i gruppen.

Frankrig mod Italien

Fredag den 6. september - 20:45 - Liga A, gruppe 2

Frankrigs dominans ser endelig ud til at være brudt efter endnu et dårligt EM. Selvom Didier Deschamps' hold har utrolig meget kvalitet til rådighed, var de voldsomt ufarlige. Kylian Mbappe var heller ikke i stand til at indfri de høje forventninger - blandt andet fordi en brækket næse gjorde livet svært for ham.

Alligevel fik den 25-årige tanket selvtillid i søndags, da han scorede to gange mod Betis, hans første ligamål for Real Madrid.

Frankrigs anfører bliver også nødt til at være klar, når de møder et giftigt Italien-hold. Den store kamp mod Italien bliver efterfulgt af en kamp mod Belgien. Mens Israel er den sidste nation i gruppe 2 i Liga A.

Italienerne var skuffede efter deres tidlige exit fra EM (ottendedelsfinalen). Det lykkedes dog træneren Luciano Spalletti at undgå at blive fyret. Den tidligere Napoli-chef har forynget holdet betydeligt efter en skuffende turnering - backen Giovanni di Lorenzo er den eneste spiller over 30 år, der er udtaget.

Irland mod England

Lørdag den 7. september - 18:00 - Liga B, Gruppe 2

Dublin vil være som en heksekedel tidligt lørdag aften. Rivaliseringen mellem Irland og England går langt ud over fodbold og har rødder i en århundredelang kamp for uafhængighed. Derfor vil de engelske gæster ikke få en venlig velkomst, men en højlydt pibekoncert.

England har sagt farvel til Gareth Southgate, og derfor kommer Lee Carsley til at overtage posten lige foreløbig. Den 50-årige træner har tidligere arbejdet i Three Lions' ungdomsprogram i mange år. Der er endnu ikke udpeget en permanent efterfølger til Gareth Southgate.

Selv om Carsleys trup stort set ligner EM-truppen, håber fire unge spillere - Tino Livramento (Newcastle), Angel Gomes (Lille), Morgan Gibbs-White (Nottingham) og Noni Madueke (Chelsea) - at få deres landsholdsdebut.

England satser på en hurtig tilbagevenden til Liga A, hvor Grækenland og Finland er de øvrige gruppemodstandere.

Tyskland mod Ungarn

Lørdag den 7. september - 20:45 - Liga A, gruppe 3

Skæbnen har ofte bragt Tyskland og Ungarn sammen i de senere år. De var gruppemodstandere ved både EM 2020 og EM 2024 med to indbyrdes møder i UEFA Nations League i mellemtiden.

Tyskerne har ofte haft det svært mod Ungarn og har kun vundet et af de seneste fem møder. Den sejr kom ved sommerens EM på hjemmebane, hvor landstræner Nagelsmanns hold kunne fejre en hårdt tilkæmpet 2-0-sejr.

Seneste indbyrdes opgør
Seneste indbyrdes opgørFlashscore

Fire tyske verdensmestre fra 2014 har sagt farvel til landsholdet efter EM: Manuel Neuer, Toni Kroos, Ilkay Gündogan og Thomas Müller. Fokus skifter nu til yngre eller mindre erfarne spillere. Joshua Kimmich skal fremover bære anførerbindet, mens Angelo Stiller fra VfB Stuttgart håber på at spille sin første A-landskamp.

Kampen finder sted i Düsseldorf. De resterende to hold i gruppen er Holland og Bosnien-Hercegovina.

Schweiz mod Spanien

Søndag den 8. september - 20:45 - Liga A, gruppe 4

Murat Yakin og hans assistenttræner Giorgio Contini skabte en kæmpe overraskelse ved EM 2024. Det schweiziske landshold viste taktisk variation og nåede næsten semifinalen takket være en direkte og modig spillestil.

Er schweizerne klar til deres næste store overraskelse? På søndag tager de imod europamestrene Spanien i Genève. Billetterne til kampen blev udsolgt på ingen tid.

De omkring 30.000 fans vil se et lidt forandret Schweiz, hvor målmanden Yann Sommer (35), midterforsvareren Fabian Schär (32) og fløjspilleren Xherdan Shaqiri (32) alle har indstillet deres internationale karriere.

Spaniens landstræner Luis de la Fuente har i princippet tillid til sin EM-trup, og fløjparret Lamine Yamal og Nico Williams lover fortsat stor underholdning. Træneren må dog se bort fra forsvarsstyrmanden Nacho, der har trukket sig tilbage fra landsholdet, mens målmanden Unai Simon mangler grundet af en håndledsskade.

Frankrig mod Belgien

Mandag den 9. september - 20:45 - Liga A, Gruppe 2

De to nabolande mødtes i ottendedelsfinalen ved EM, hvor Frankrig vandt knebent med 1-0 takket være et sent selvmål af Jan Vertonghen.

Det belgiske landshold måtte efterfølgende finde sig i en masse kritik, træner Domenico Tedesco blev offentligt hængt ud, og der var endda en kort offentlig diskussion om at fyre ham. Det ville tysk-italieneren ikke vide noget af og vil under alle omstændigheder opfylde sin kontrakt, som løber frem til VM i 2026.

Stjerneangriberen Romelu Lukaku er blevet udeladt af truppen til de kommende kampe, hvilket giver playmakeren Kevin de Bruyne endnu mere ansvar. "Kevin er vores anfører. Jeg tror, vi kan lade de unge spillere vokse omkring ham," siger Tedesco.

Holland mod Tyskland

Tirsdag den 10. september - 20:45 - Liga A, gruppe 3

Landstræneren Ronald Koeman har givet sin klare holdning til kende: Fordi Steven Bergwijn har besluttet at fortsætte sin karriere i Saudi-Arabien hos Al-Ittihad, vil venstrefløjen ikke længere komme i betragtning for Hollands landshold i fremtiden."Når man er 26 år gammel, bør sportslige ambitioner være i centrum, ikke økonomiske ambitioner," sagde Koeman som forklaring på sin beslutning.

Seneste head-to-heads
Seneste head-to-headsFlashscore

Endnu en gang har europamesteren fra 1988 vist handlekraft. Jeremie Frimpong var heller ikke i betragtning til det hollandske landshold i nogen tid, fordi han havde nægtet at spille for U21-landsholdet. Den tidligere træner Louis van Gaal ville være stolt af sin efterfølger.

Næste tirsdag kommer Oranjes ærkerivaler fra Tyskland på besøg på Johan Cruijff Arena i Amsterdam, og så kommer der for alvor fokus på det sportslige. Der er ingen kærlighed mellem disse to sværvægtere i verdensfodbold.

Følg Nations League her.