Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Weekendens vindere og tabere: Arnautovic fører an for heftige Østrig, Van Dijk ser rødt

Marko Arnautovic kvitterede for Ralf Rangnicks tillid med to mål
Marko Arnautovic kvitterede for Ralf Rangnicks tillid med to målČTK / APA / WERNER KERSCHBAUMMAYR
Selv i landskampspausen blev der budt på højoktanfodbold med masser af op- og nedture. Som sædvanlig har Flashscore samlet weekendens vindere og tabere til dig.

Vinder: Grækenland

Sikke en uge for "Hellas". Takket være Vangelis Pavlidis' sene mål i overtiden opnåede Ivan Jovanovics hold en historisk sejr mod England for første gang nogensinde.

Europamestrene fra 2004 har dermed endelig igen sat deres præg på fodboldverdenen efter noget, der føles som en evighed. Sidste gang, de slog en fodboldgigant var mod Holland i 2016(3-1).

Stillingen i gruppen
Stillingen i gruppenFlashscore

Men triumfen på Wembley var ikke alt. Tre dage senere vandt de 2-0 over Irland og kom op på 12 point for fire kampe, og de er nu på nippet til at rykke op i League A.

Et point i returkampen mod England foran hjemmepublikummet kan sikre dem oprykning.

Taber: Erling Haaland

Først topscorer, så - ingenting. Erling Haaland burde have været en af ugens vindere. Med sine to mål mod Slovenien scorede han sit 33. og 34. mål i den norske trøje - og overhalede dermed landets hidtidige rekordscorer, Jørgen Juve.

Men søndag kom den skuffelse, som har været et mønster gennem hele angriberens landsholdskarriere. Et individuelt højdepunkt blev efterfulgt af et kollektivt lavpunkt med 5-1-nederlaget mod Østrig i Linz. Efter fire kampe har de nu syv point - ligesom netop Østrig og Slovenien.

Det betyder, at holdet med to kampe tilbage af gruppespillet er i fare for at rykke ned. Haaland, som var stort set usynlig i kampen mod de formodede hovedrivaler i gruppen og fik en svag rating på 6,2 fra Flashscore, bliver selvfølgelig også målt på succeser med landsholdet.

Og efter at have misset kvalifikationen til VM i 2022 og EM i 2024 lurer nu den næste skuffelse.

Vinderen: Marko Arnautovic

Hvor der er tabere, er der selvfølgelig også vindere. Og en af dem er Marko Arnautovic. Den tidligere Stoke-spiller mv. var i første omgang tvunget til at sidde på bænken i 62 minutter mod Kasakhstan. Han gjorde som indhopper i den kamp sig fortjent til en startplads mod Norge med en assist.

Arnautovic tilbagebetalte straks Ralf Rangnicks tillid til ham: Med en scoring og en Flashscore-rating på 8,3 var han banens bedste mand - og kan blive sin nations rekordmålscorer i den nærmeste fremtid. Den 35-årige er fem mål fra at tangere Østrigs topscorer gennem tiderne, Toni Polster (44 mål).

Efter en ujævn start på Nations League er holdet nu tilbage på sporet: "Dette er det bedste landshold, Østrig nogensinde har haft," sagde Arnautovic begejstret efter kampen.

Læs mere om dette her:

Taber: Virgil van Dijk

Liverpools forsvarsspiller Virgil van Dijk gør klogt i at glemme Nations League-kampen mod Ungarn i fredags så hurtigt som muligt og fokusere på det stramme program for sin klub.

Den 33-årige fik sit første gule kort for at brokke sig, da stillingen var 0-1 i anden halvleg. Tre minutter senere blev han udvist med sit andet gule kort for et frispark. Anføreren vil derfor være fraværende for "Oranje" i deres vigtige kamp mod Tyskland mandag aften.

Efter kampen kommenterede Van Dijk sin første udvisning for landsholdet:

"De siger, at det kun er anføreren, der må tale med dommeren. Ja, jeg nærmer mig ham med øget hastighed. Men ikke på en ubehagelig måde, slet ikke. Meget respektfuldt. Hvis ikke engang anføreren må sige noget, så bliver det svært."

Vinderen: Cristiano Ronaldo

Tre mål i tre kampe. Efter Portugals bitre exit i kvartfinalen ved EM 2024 så mange fans og eksperter Cristiano Ronaldo stå ved en korsvej i sin karriere i landsholdstrøjen. Måske en afslutning. Men ifølge sportens legende var pensionering aldrig en mulighed.

I det mindste i Nations League har den 39-årige nu på imponerende vis vist, at han stadig kan præstere i Europa. I september mod Kroatien og i lørdags mod Polen scorede han vigtige mål til 2-0, og han scorede endda et sent sejrsmål mod Skotland i sidste måned. Returkampen mod Skotland spilles på tirsdag - og Ronaldo vil helt sikkert gøre alt, hvad han kan, for at score igen.

Taber: Schweiz

Schweiz blev betragtet som en af overraskelserne ved EM 2024 og begejstrede både fans og eksperter med deres seværdige fodbold og modenhed, slog Italien ud i ottendedelsfinalen men tabte desværre efter straffesparkskonkurrence til de senere finalister fra England i ottendedelsfinalen.

Nations League-sæsonen for "Nati" går derimod alt andet end godt. Efter tre kampe ligger de sidst i Liga B gruppe 4 uden point. Efter nederlag i Danmark og hjemme mod Spanien i september fulgte det næste tilbageslag i lørdags, da Granit Xhaka og co. leverede årets nok svageste kamp mod ærkerivalerne fra Serbien.

Schweizerne får deres næste chance på tirsdag hjemme mod Danmark. Gallen, for hvis de taber igen, og Serbien samtidig slår Spanien, rykker de ned i Liga B efter blot fire kampe.