Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Wieghorst overtager midlertidigt: Det er et skulderklap

Wieghorst overtager midlertidigt: Det er et skulderklap
Wieghorst overtager midlertidigt: Det er et skulderklapProfimedia
Morten Wieghorst er stolt af, at DBU har peget på ham som midlertidig efterfølger til Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand er fortid som dansk landstræner, og i første omgang bliver det Morten Wieghorst, der griber tøjlerne på fodboldlandsholdet.

Den tidligere landsholdsspiller, der har været assistenttræner for Kasper Hjulmand siden 2020, skal stå i spidsen for holdet frem til årsskiftet.

Det betyder, at han bliver chefen, når Danmark i løbet af efteråret skal spille seks Nations League-kampe mod Schweiz, Serbien og Spanien.

"Det er selvfølgelig en stor ære og et stort skulderklap, at DBU i denne situation har valgt, at jeg skal være landstræner", siger Morten Wieghorst til DBU's hjemmeside.

"Vi har en fantastisk talentmasse i dansk fodbold, og jeg glæder mig meget til at tage fat på opgaverne til efteråret. Jeg vil sammen med staben og spillerne give alt for, at vi kan opnå succes i de spændende kampe i Nations League, og at danskerne kan være stolte over deres landshold", siger Morten Wieghorst.

Indtil årsskiftet skal fodbolddirektør Peter Møller finde ud af, hvem der skal være den permanente løsning på landstrænerposten.

Selv om Morten Wieghorst nu i fire år har været assistenttræner, har han masser af erfaring med rollen som cheftræner.

Fra 2006 til 2011 var han træner i FC Nordsjælland - med Kasper Hjulmand som assistent i flere af årene.

Efter sin tid i superligaklubben fra Farum blev han ansat som U21-landstræner og bestred den post indtil februar 2013, hvor han blev assistenttræner for Michael Laudrup i Swansea.

Siden da har han været cheftræner i både AGF og AaB.

Som spiller var Morten Wieghorst selv en del af landsholdet. Han debuterede i 1994 og nåede 30 landskampe.

På klubplan spillede han i Lyngby Boldklub, Dundee FC og Celtic i Skotland, inden han rykkede til Brøndby og blev en af de bærende figurer på Michael Laudrups mandskab, som i 2005 vandt det danske mesterskab.

Efter guldmedaljen indstillede Morten Wieghorst karrieren.