Sen udligning sikrer FC København-talenter avancement i UEFA Youth League

Sen udligning sikrer FC København-talenter avancement i UEFA Youth LeagueFlashare
FC Københavns U19-mandskab er videre til knockout-fasen i UEFA Youth League hele to runder før gruppespillet er slut. Det er blandet andet takket være en sen udligning i kampen mod Manchester United.

FC København havde vundet alle tre Champions League-kampe inden onsdagens opgør mod Manchester United. Københavnerne startede kampen ganske godt mod det engelske storhold, og de kom frem til flere gode chancer. Blandt andet havde Emil Højlund et godt hovedstødsforsøg.

Det var dog gæsterne fra Manchester, der kom på måltavlen først efter blot ti miutter. I et hurtigt kontraangreb fandt bolden vej til den 17-årige kantspiller Ethan Williams, som fra kanten feltet sendte et hårdt og fladt spark ind bag Andreas Dithmer i FCK-buret.

Selvom københavnerne var startet bedst, så udviste Manchester United stor effektivitet. Allerede to minutter efter 1-0-målet fordoblede englænderne føringen. Uopmærksomt forsvarsspil af FCK gjorde, at United spillede sig let igennem, hvorefter den første målscorer Ethan Williams fandt angriberen Ethan Wheatley inde foran mål, som nemt kunne score til 2-0.

En hård start for FCK, der ellers var det spillemæssige bedste hold på banen i det første kvarter.

Københavnerne fortsatte dog ufortrødent med at trykke på, og efter 22 minutters spil gav det pote. Den franske kantspiller Queyrell Tchicamboud tilkæmpede sig et straffespark, som Emil Højlund sikkert omsatte til en scoring.

Efter FCK’s reducering blev kampen mere jævnbyrdig, hvor de to hold angreb hinanden på skift, men dog uden for alvor at blive farlige.

Derfor gik de to hold til pause med stillingen 2-1 til Manchester United.

I starten af anden halvleg havde FCK mest bolden, mens Manchester United flere gange havde optræk til nogle farlige omstillinger, men modsat første halvleg så udeblev både chancer og mål.

Det var tydeligt at se, at FCK manglede offensivspilleren Noah Sahsah til at skabe farlige situationer. FCK-esset blev skadet i UEFA Youth League-kampen mod Bayern München, hvor han inden sin skade scorede to mål i en stærk 3-2-sejr over de tyske giganter.

Det danske hjemmehold fik dog muligheden for at udligne efter 71 minutter, da netop indskiftede Galdur Gudmundsson slap igennem på venstrekanten. Den unge islænding fik også afsluttet, men United-keeperen fik halvklaret forsøget og riposten blev også blokeret.

Det gav dog FCK tro på, at det kunne lykkes at få point med fra kampen, og godt ti minutter senere havde Oliver Højer en fin afslutningsmulighed midt for mål lige uden for feltet. Sparket blev dog nemt reddet af Elyh Harrison, som gennem hele kampen leverede flere flotte redninger.

Hjemmeholdet fortsatte dog ufortrødent og netop som uret rundede de 90 minutter kunne københavnerne juble. Svenske Neo Jönsson tog en god udfordring i højre side, hvorefter han sendte bolden ind i fødderne på Amin Chiakha, som sparkede udligningen i nettet.

I slutminutterne lagde Manchester United et hårdt tryk, men københavnerne holdt stand, og derfor sidder FCK solidt på førstepladsen i gruppen med ti point efter fire kampe, mens Bayern München har seks point, United har fire og Galatasaray har tre. FCK er derfor videre i UEFA Youth League med to spillerunder tilbage.