Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ambitiøs Pochettino sætter barren højt: USA skal turde tro på verdensmesterskab

Som aktiv spiller opnåede Mauricio Pochettino i alt 20 landskampe for Argentina.
Som aktiv spiller opnåede Mauricio Pochettino i alt 20 landskampe for Argentina. Evan Bernstein/Getty Images North America/Getty Images via AFP
USA's nye landstræner, Mauricio Pochettino, siger, at hans hold er nødt til at sætte sig det højest mulige mål - at vinde verdensmesterskabet.

Argentineren, den tidligere Tottenham Hotspur- og Paris Saint-Germain-træner, er fredag blevet præsenteret for medierne efter at have underskrevet sin aftale tidligere på ugen.

USA er vært for VM i 2026 sammen med Mexico og Canada, og Pochettino fortæller, at han mener, at målet bør galvanisere spillerne.

"Vi er nødt til at tro på, at vi kan vinde. Ikke bare vinde én kamp, men at vi kan vinde VM. Vi vil have, at spillerne møder op den første dag og tænker stort," fortæller Pochettino.

USA's bedste placering ved et moderne VM var en plads i kvartfinalen i Sydkorea og Japan i 2002. Landet blev til gengæld nummer tre i den allerførste turnering i 1930.

Det amerikanske fodboldforbund henvendte sig til Pochettino efter at have fyret landstræner Gregg Berhalter efter en dårlig indsats ved Copa America i juni.

Da der ikke er nogen kvalifikationskampe for værtsnationen, vil de eneste konkurrenceprægede kampe for USA komme i CONCACAF's regionale Nations League og Gold Cup-turnering.

Træneren, som senest har arbejdet i Chelsea, har færre end to år til at vende skuden for et hold, som kun har vundet én af de seneste syv kampe, men han tror på, at han kan gøre det.

"Jeg tror på, at der er tid nok. Vi kan ikke bruge det her som en undskyldning," pointerer Pochettino, som samtidig understreger, at 'tro' er den vigtigste faktor i processen.

Pochettino gør det ligeledes klart, at han kommer til at have et helt åbent sind i forhold til holdudvælgelsen.

"Vi vil forsøge at være opmærksomme på hver eneste spiller, der er rundt omkring i verden. De har døren åben ... hvis de præsterer, vil vi være der og se på," kommer det fra den nyslåede landstræner.

Argentineren fortæller yderligere, at jobbet var tiltalende for ham, blandt andet fordi det er en anderledes udfordring.

"Som stab har vi allerede en masse erfaring som trænere i forskellige klubber ... dette er en udfordring, der bringer os ud af vores komfortzone ... ikke kun for at opnå ting sammen, men for at opdatere os selv i en fodbold, der for os altid har været attraktiv på afstand," fortæller han.