Bahrain overrasker mod Australien og vinder efter sent selvmål i VM-kvalifikationskamp

Abdulla Al-Khalasi fra Bahrain jubler, efter at hans hold har scoret.
Abdulla Al-Khalasi fra Bahrain jubler, efter at hans hold har scoret.Matt Roberts / Getty Images via AFP
Bahrain har torsdag middag (dansk tid) slået Australien med 1-0 efter et sent selvmål af forsvarsspilleren Harry Souttar (25) i åbningskampen i tredje runde af den asiatiske kvalifikation til VM i 2026 på Robina Stadium på Gold Coast.

Bahrainerne brød ud i en vild jubel efter slutfløjtet, efter at de havde slået Australien for første gang i syv forsøg og fået den perfekte start på deres bestræbelser på at kvalificere sig til VM for første gang.

Socceroos spillede med ti mand i slutningen af kampen efter udvisningen af Kusini Yengi i det 77. minut. Åbningsampen i gruppe C så stadig ud til at ende målløs efter udvisningen, indtil Abdullah Al-Khalasi blev sluppet fri på venstrekanten og forsøgte at få bolden i kassen i det 89. minut.

Forsvarsspilleren Al-Khalasi sendte sit indlæg afsted og en afretning fra forsvarsspilleren Harry Souttar snød Australiens målmand Mathew Ryan, som så hjælpeløst til, mens bolden gik forbi ham og ind i nettet.

De 24.644 tilskuere, der var mødt op i forventning om den femte australske sejr i træk, måtte gå slukøret hjem.

"Det er en læringskurve for spillerne," sagde Australiens landstræner Graham Arnold.

"Men når alt kommer til alt, var det bare ikke vores aften."

"Hvis man scorer én gang mod disse nationer, har de en tendens til at falde lidt mere fra hinanden. Men det gjorde vi ikke, og vi holdt dem inde i kampen."

"Det er selvfølgelig meget hårdt, men man må give Bahrain fuld kredit."

Australien, der sigter efter at deltage i VM-slutrunden for sjette gang i træk, dominerede på bolden, men havde kun få store chancer og blev frustreret gennem hele kampen af et velorganiseret og teknisk dygtigt Bahrain-hold.

Australierne blev ikke hjulpet af det røde kort til angriberen Yengi, som reducerede hjemmeholdet til ti mand i de sidste 14 minutter.

Yengi fik foden for højt op, da han i en duel med Ali Haram skrabede sin støvle hen over halsen på Bahrains midtbanespiller, og udvisningen blev bekræftet af VAR.

Australien rejser til Jakarta for at møde Indonesien i deres anden gruppekamp tirsdag, mens Bahrain tager hjem for at være vært for Japan i Riffa samme dag.

De to bedste hold fra hver af de tre grupper går direkte videre til slutrunden i 2026 i USA, Mexico og Canada, mens tredje- og fjerdepladsen går videre til en ny kvalifikationsrunde.

Følg kvalifikationskampene til FIFA World Cup her.