Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brasiliansk stortalent havde ikke forventet landsholdsudtagelse: "Man drømmer altid"

Estêvão har trods sine blot 17 år snart rundet 2.000 førsteholdsminutter for Palmeiras.
Estêvão har trods sine blot 17 år snart rundet 2.000 førsteholdsminutter for Palmeiras.Profimedia
Brasiliansk fodbolds nye store håb, den 17-årige angriber Estêvão, fortæller mandag, at han ikke havde forventet at blive indkaldt "så hurtigt" til at forsvare Brasiliens landshold, som møder Ecuador fredag i den sydamerikanske kvalifikation til VM i 2026.

"Man drømmer altid, men jeg troede ikke, at det ville ske så hurtigt. Det bliver en fornøjelse at spille med spillere, som jeg beundrer meget, og jeg håber at lære en masse," siger fløjspilleren i en video, der er udgivet af det brasilianske fodboldforbund (CBF).

Spilleren, der er et produkt af Palmeiras' ungdomsakademi i São Paulo, blev for nylig købt af Chelsea i England for omkring 335 millioner danske kroner, et beløb der ifølge medierapporter kan overstige 445 millioner danske kroner, hvis nogle varianter opfyldes. Han vil slutte sig til det engelske hold i juli 2025, når han er blevet myndig.

Brasiliens landstræner Dorival Júnior har for først gange udtaget teenageren til de to opgør i kvalifikationen, hvor 'Seleção' møder Ecuador fredag i Curitiba og Paraguay tirsdag i Asunción.

Den lovende angribers ankomst kommer på et vanskeligt tidspunkt for de femdobbelte verdensmestre, som har spillet fire kampe i træk uden at vinde i kvalifikationen, herunder tre nederlag i træk.

I det, der bliver Dorival Júniors debut i turneringen, vil 'Canarinha' forsøge at bryde stimen af nederlag og forbedre deres position i tabellen, hvor de ligger på sjettepladsen, den sidste, der giver en direkte billet til VM, med syv point efter seks kampe.

"Jeg opfylder en drøm, jeg er en lille smule nervøs. Det er en blanding af følelser. Jeg er meget glad, og jeg håber, at jeg kan bidrage med en masse i denne udtagelse," siger Estêvão.

Den dygtige og lille angriber har været en af stjernerne i 'Verdão,' som har vundet de to seneste brasilianske ligaer, i denne sæson.

Han har scoret 10 mål og leveret otte assists i 35 kampe i Brasileirão, Copa Libertadores, Copa do Brasil og Campeonato Paulista, som er São Paulos statsturnering.

Fansene "kan være sikre på, at jeg vil give mit bedste til træning og i kamp," forsikrer Estêvão.

Uden Neymar, som stadig er ved at komme sig over en alvorlig knæskade, er 'Seleção' afhængig af Real Madrids offensive brasilianske trio - Vinícius Júnior, Rodrygo og Endrick - til VM-kvalifikationskampene til slutrunden i USA, Canada og Mexico.