Columbia sætter argentinske verdensmestre på plads: Brasilien taber sensationelt igen

James og Colombia får hævn for at have tabt Copa-finalen
James og Colombia får hævn for at have tabt Copa-finalenJOAQUIN SARMIENTO / AFP
Det var en sort dag for sort dag for Sydamerikas fodboldgiganter natten til tirsdag. Mens verdensmestrene Argentina tabte 2-1 (0-1) i Colombia i kvalifikationen til VM 2026 uden Lionel Messi, indkasserede Brasilien sit fjerde nederlag i sin ottende VM-kvalifikationskamp med et 1-0 nederlag i Paraguay.

Næsten to måneder efter at have tabt 1-0 efter forlænget spilletid i den kaotiske Copa America-finale tog Colombia hævn over de sydamerikanske mestre fra Argentina.

I temperaturer på over 30 grader og 80 procent luftfugtighed afgjorde den tidligere München-spiller James Rodriguez den ophedede kamp i Barranquilla med et straffespark efter ca. en times spil

Til kampens centrum: Colombia vs. Argentina

Den 33-årige spiller, som er skiftet til den spanske 1. divisionsklub Rayo Vallecano efter sine flotte præstationer ved Copa America, lagde også op til Columbias føringsmål ved Yerson Mosquera efter 25 minutter, mens den tidligere Stuttgart-spiller Nicolas Gonzalez udlignede tre minutter efter pausen for Argentina, der var uden sin skadede anfører Messi.

Argentina fører gruppen med 18 points foran Columbia med 16 points.

VM 2026: Brasilien skal frygte

Brasilien træder stadig vande i deres tiende kamp under landstræner Dorival Junior, som har stået i spidsen for holdet siden januar.

På trods af en boldbesiddelse på over 70 procent havde Selecao med superstjernen Vinicius Junior i spidsen kun tre skud på mål mod Paraguay.

Paraguay udnyttede derimod deres første chance, da Diego Gomez scorede fra kanten af feltet ved fjerneste stolpe i det 20. minut. Paraguay rykkede med sejren op på syvendepladsen i tabellen og er på 7.pladsen blot ét point efter Brasilien, som aldrig er gået glip af en VM-slutrunde.

Til kampens centrum: Paraguay vs. Brasilien

I de andre kampe spillede Uruguay, der ligger på tredjepladsen, uafgjort med Venezuela, der ligger på sjettepladsen, for anden gang i træk. Ecuador vandt 1-0 (0-0) mod Peru, der ligger sidst, og som stadig ikke har vundet en kamp i VM-kvalifikationen, og rykkede dermed tilbage foran Brasilien.

Og sammen med Paraguay rykkede Bolivia også tættere på en af de seks direkte adgangsbilletter til VM med en sejr på 2-1 i Chile.