Hvor rangerer Günoks fantastiske redning blandt verdens ti største  målmands-mirakler?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hvor rangerer Günoks fantastiske redning blandt verdens ti største målmands-mirakler?

Günok dykker flot til højre og redder Baumgartners hovedstød
Günok dykker flot til højre og redder Baumgartners hovedstødProfimedia
Tyrkiets målmand Mert Günok ætsede sit navn ind i EM-historien med en fabelagtig redning på Patrick Baumgartners hovedstød kort før tid i Tyrkiets sejr over Østrig. Günoks redning har sat gang i diskussion om, hvor den tyrkiske målmands redning egentlig rangerer, når man sammenligner det med nogle af de bedste og vigtigste målmandsredninger i fodboldhistorien. Flashscore har været fodboldannalerne igennem, og giver hermed vores bud på fodboldhistoriens ti bedste redninger.

10) Iker Casillias (Sevilla vs Real Madrid, La Liga 2009)

Casillas havde en fremragende karriere, hvoraf langt størstedelen blev tilbragt i Real Madrid. Casillas lavede i karrieren mange spektakulære redninger, men en af dem, der står klarest i hukommelsen, var hans redning i 2009 mod Sevilla på udebane. I forbindelse med redningen løb Casillas fra den ene side af sit mål til den anden og formåede at holde Diego Perottis afslutning ude fra tæt hold. Se redningen her: 

9) Peter Schmeichel - (Rapid Wien vs. Manchester United, Champions League 1996)

Schmeichel udviklede sig i sin tid hos United til en af verdens allerbedste målmænd, og derfor er det heller ikke så sært at specielt 'en af hans redninger, da United mødte Rapid Wien i den østrigske hovedstad i 1996, har fundet vej til listen. Her lykkedes det for "The Great Dane", at tippe bolden væk fra målstregen på et hovedstød fra Rene Wagner, da et mål syntes umuligt at forhindre. Se redningen her:

8) Mert Günok (Tyrkiet vs Østrig EM-ottendedelsfinale 2024)

Som seneste tilføjelse til listen over strålende redninger vil Günoks refleks stå tilbage som en af de bedste minder fra EM-turneringen i Tyskland.  Østrigs Alexander Prass sendte et indlæg ind i feltet, og Christoph Baumgartner dirigerede et hovedstød mod mål. Det lignede en sikker udligning, men Günok reagerede hurtigt, slog bolden til siden og sikrede tyrkerne sejren. Se redningen her:

7) Marc-André ter Stegen (Bayern München vs FC Barcelona, Champions League 2015)

Det er meget få målmænd, som er kommet sejrrigt ud af duellen, når de har stået ansigt til ansigt med frygtindgydende Robert Lewandowski, men Marc-André ter Stegen er en af dem. Den tyske målmand viste sublime evner mellem stængerne i forbindelse med en CL-kamp mod Bayern München, da han først med en venstrehåndsrefleks fik hånden på Lewandowski's knaldhårde afslutning, og derefter, da bolden alligevel var på vej over stregen, lynhurtigt fik kastet sig tilbage i målet og forhindret bolden i at rulle over stregen. Se redningen her:

6) Oliver Kahn (Bayern München vs Rangers, Champions League 1999)

Når man snakker Oliver Kahn, vil de fleste formentlig pege på hans voldsomme temperament, som måske kastede en skygge over hans enorme evner som målmand. En af hans bedste redninger kom i hjemmekampen i Champions League mod skotske Rangers i 1999, hvor han på en eller anden måde fik drejet Rod Wallace's knaldhårde afslutning fra få meter op på overliggeren i en kamp, hvor Kahn simplethen ikke kunne passeres.

5) Gianluigi Buffon (Italien vs Frankrig VM-finale 2006)

VM-finalen i 2006 huskes bedst for Zinedine Zidanes skalle på Marco Materazzi, som resulterede i, at den franske stjerne blev udvist. Tidligere i den forlængede spilletid havde Italiens målmand Gianluigi Buffon præsteret en sand verdensklasseredning og afværget et fantastisk hovedstød fra Zidane. Selvom oddsene i den grad var imod ham, lykkedes det Buffon at skubbe Zidanes hovedstød over overliggeren, og som bekendt vandt italienerne senere på straffespark.

4) Emiliano Martinez (Argentina vs Frankrig VM-finale 2022)

Argentina så ud til at have alting under kontrol i VM-finalen i 2022, men et flot comeback af Frankrig gjorde, at finalen blev spændende. Faktisk var franskmændene ved at stjæle sejren og genvinde VM-titlen. Men Argentina kan takke Emiliano Martinez for en vidunderlig fodparade på Randal Kolo Muanis forsøg dybt inde i overtiden af den forlængede spilletid. Se redningen her: 

3) David Seaman (Arsenal vs Sheffield United, FA Cup 2003)

David Seaman var i gang med sine sidste år af karrieren, da Arsenal mødte Sheffield United i en FA Cup-semifinale på Old Trafford i 2003. Men selvom alderen trykkede, så fejlede hans reflekser bestemt ingenting. Paul Peschisolido så ud til at have scoret for Sheffield United, men Seaman formåede på fremragende vis at ”grave” bolden væk fra stregen, mens han hang i luften. Se redningen her: 

2) Gregory Coupet (FC Barcelona vs Lyon, Champions League 2001)

Lyon var ikke levnet mange chancer på Camp Nou i Champions League-kampen tilbage i 2001. Hvis det franske hold skulle skabe et resultat, så krævede det en stor kamp fra målmanden Gregory Coupet. Og franskmanden leverede en af de vildeste dobbeltredninger, der til dato er set. Efter en tilbagelægning fik Coupet headet den op på overliggeren, og selvom en Barcelona-spiller kom først på riposten, så kastede Coupet sig heroisk ned og reddede afslutningen fra Rivaldo.

1) Gordon Banks (England vs Brasilien, VM 1970)

Der er sjældent nogen som helst tvivl hos fodboldelskere, når de bliver bedt om at nævne en af de bedste redninger nogensinde. Stort set alle vil nemlig kigge i retning af den fantomredning, som Gordon Banks leverede ved VM i 1970 på et hovedstød fra selveste Pelé. En redning som mange keepere har lavet noget i stil med, men aldrig så flot som engelske Banks.