Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Italiensk VM-topscorer indlagt i alvorlig, men stabil tilstand

Opdateret
Toto Schillaci ligger for øjeblikket i respirator, men er stabil.
Toto Schillaci ligger for øjeblikket i respirator, men er stabil.MASSIMO BERTOLIN0I/NurPhotoNur/Photo via AFP
Den italienske målræv Salvatore "Toto" Schillaci er indlagt i Italien, og hans familie fortæller til medierne samt på Instagram, at topscoreren fra VM på hjemmebane i 1990 har en alvorlig lungebetændelse, men dog i "stabil" tilstand på sygehuset i sin hjemby Palermo, hvor han er indlagt på intensiv afdeling.

59-årige Schillaci, der i sin karriere optrådte for både Inter og Juventus, blev for nogle år siden behandlet for kræft i tyktarmen, men formåede dengang at komme sig fuldstændigt. 

Men nu er helbreddet altså igen en stor bekymring for den elskede "Toto", der stod for seks mål, da Italien på hjemmebane vandt VM-bronze. Han blev samtidig kåret som turneringens bedste spiller foran Lothar Matthäus og Diego Maradona.

"I betragtning af de mange opkald fra nyhedsbureauer og de dårlige rygter, der cirkulerer, kan vi informere jer om, at vores elskede Totò er i stabil tilstand og konstant overvåges af et team af læger, dag og nat. Vær stærk, Totò," siger familien via sociale medier.

Også hans angrebsmakker fra turneringen, Roberto Baggio, giver Schillaci sin opbakning på Instagram.

Schillaci blev til manges overraskelse udtaget til VM 1990 efter en meget succesfuld første sæson i Juventus, der på det tidspunkt var ved at gennemgå en større udskiftning i truppen, efter de succesrige år i 1980erne med Michael Laudrup og Michel Platini som et par af gallionsfigurerne.

 Med 21 mål i sæsonen i alle turneringer hjalp han "Den Gamle Dame" til at vinde Coppa Italia og UEFA Cuppen, og det åbnede døren for en slutrunde, hvor han scorede seks ud af sine i alt syv mål for landsholdet.

Italiensk fodbold har været hårdt ramt de seneste år, hvor blandt andet Serie A-legenderne Gianluca Vialli og Sinisa Mihajlovic begge er bukket under for kræft i en alt for tidlig alder.