Brasilien elimineret fra VM efter uafgjort mod Jamiaca i skydetelt

Brasilien er ude af VM for kvinder
Brasilien er ude af VM for kvinderAFP
Jamaica nåede deres første knockout-fase ved fodbold VM for kvinder nogensinde og eliminerede Brasilien i processen, da Reggae Girlz kom gennem Gruppe F uden at indkassere mål efter 0-0 mod "brasserne".

I en must-win-situation for Brasilien fløj det sydamerikanske hold frem fra start.

Alligevel blev skud fra Marta, Adriana og Tamires i løbet af de første 20 minutter alle reddet af Becky Spencer, som dermed øgede sin VM-rekord på ni redninger.

Et stædigt jamaicansk hold, der havde holdt buret rent tre gange i træk, fortsatte med at frustrere Brasilien.

Martas kampstatistik
Martas kampstatistikOpta by Stats Perform / AFP

Selvom de store chancer begyndte at komme før pausen, hvor Jamaicas VM-topscorer, Ary Borges, først headede over fra tæt hold, inden Tamires' helflugter inde i straffesparksfeltet blev afværget endnu en gang af Spencer.

Det samme mønster fulgte efter pausen, hvor Brasilien igen var i boldbesiddelse og forsøgte at undgå en første målløs VM-gruppekamp for første gang siden 1991.

Tamme forsøg fra Kerolin og Luana Bertolucci og en række spildte hjørnespark gjorde ikke meget for at true en bundsolid, jamaicansk bagkæde.

Statistik for kampen
Statistik for kampenOpta by StatsPerform

I slutfasen var Brasilien tæt på at blive straffet for deres manglende skarphed, da Khadija Shaw stormede frem og skød på overliggeren fra 18 meter.

Forsvaret var nøglen til Jamaicas succes endnu en gang, da det caribiske hold, der blev bakket fremragende op af Spencer i målet, kun er et af tre hold, der endnu ikke har lukket mål ind ved VM - en tilgang, der vil give dem selvtillid på vej ind i 16-delsfinalen.

På trods af scoringer i 23 VM-gruppekampe i træk før dette opgør, kom Brasilien til kort, da det gjaldt mest, og de gul-blå går ikke videre til knockoutrunderne for første gang siden 1995.

Flashscore kampens spiller: Becky Spencer (Jamaica)