Engelske europamestre satte australske værter til vægs: Klar til VM-finale mod SpanienProfimedia
De forsvarende europamestre fra England er klar til VM-finalen efter at de satte de australske VM-værter til vægs i en komfortabel 3-1 sejr onsdag eftermiddag (dansk tid)

Det blev ikke til den store folkefest i Australien, da nationens kvindelandshold i fodbold måtte se sig besejret i VM-semifinalen på hjemmebane.

Englands europamestre var det bedste hold på banen, men fik også hjælp af en stor australsk fejl i sejren på 3-1.

I finalen søndag venter Spanien, mens Australien skal spille om bronze mod Sverige dagen før.

De europæiske mestre var dominerende onsdag i Sydney. Spiller for spiller er englænderne et stærkere mandskab, og det så man på banen.

Ganske fortjent gav det en pauseføring på 1-0 på et mål af Ella Toone ti minutter fra pausen.

Det propfyldte Stadium Australia gav dog værtsnationen en massiv opbakning, og med kun 0-1 på måltavlen levede håbet i bedste velgående.

Match stats
Match statsOpta by Stats Perform

Det blev for alvor tændt efter lidt over en times spil. Stjerneangriber Sam Kerr fra Chelsea, som ikke har spillet meget ved VM grundet en skade, viste sin fremragende sparketeknik.

Hun fejrede sin første startplads ved VM med et af VM's bedste mål, da hun tordnede bolden ind fra omkring 25 meters afstand.

Jubelstemningen på stadion varede mindre end ti minutter. En stor fejl af Ellie Carpenter i det australske forsvar gav Lauren Hemp chancen i fri position, og Manchester City-angriberen svigtede ikke.

Det gav værterne omkring 20 minutter til at fremtvinge en udligning, og Sam Kerr var ved et par lejligheder tæt på.

Hun brændte en stor chance fem minutter før tid, og englænderne straffede det prompte.

Fra det mere defensive udgangspunkt, man var gået over til, kom målscorer Hemp afsted i et kontrastød. Med en flot stikning fandt hun angrebsmakker Alessia Russo, som fladt sparkede afgørelsen i kassen.