Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FIFA-official: Alle 80.000 billetter til VM-åbningskampen i Australien er solgt

Kvindernes VM-åbningskamp i Australien har udsolgt af 80.000 pladser
Kvindernes VM-åbningskamp i Australien har udsolgt af 80.000 pladserProfimedia
Medværterne Australien vil spille deres åbningskamp ved næste måneds VM for kvinder for fulde huse, fortalte en højtstående FIFA-official tirsdag til AFP.

Dave Beeche, administrerende direktør for VM for kvinder, sagde, at det australske landsholds åbningskamp mod Irland den 20. juli er udsolgt på Sydney's Stadium Australia, som kan rumme omkring 80.000 fans.

"Der er i øjeblikket ikke noget ledigt," sagde han.

Beeche forventer også et stort publikum samme dag i Auckland, hvor turneringens medværter New Zealand - "Football Ferns" - åbner deres kampagne mod Norge.

"Det bliver en kæmpe dag for kvindefodbold," siger han om dobbeltopgøret på hver side af Det Tasmanske Hav.

Med mindre end 25 dage til kick off siger turneringschefen, at der kun er "nogle få tusinde" billetter tilbage til New Zealands åbningskamp på Eden Park, hvor der vil være plads til lige under 40.000.

Sydneys stadion i Australien
Sydneys stadion i AustralienAFP

"Ja, helt sikkert," svarede Beeche, da han blev spurgt, om stadionet i Auckland ville blive udsolgt til åbningskampen, på trods af frygt for turneringens lave billetsalg i New Zealand.

Fodboldforbundet FIFA har sagt, at der er solgt omkring 1,1 millioner billetter til de 64 kampe i Australien og New Zealand.

FIFA's chef for kvindefodbold, Sarai Bareman, har udtrykt bekymring over det lave billetsalg til VM i New Zealand, hvor medværterne kæmper for at finde formen.

Football Ferns går ind til turneringen med en stime på 10 kampe uden sejr og med én chance tilbage for at få en moralsk opløftende sejr i en sidste venskabskamp på hjemmebane mod Vietnam den 10. juli.

Beeche sagde, at der indtil videre var solgt 270.000 billetter i New Zealand og 830.000 i Australien.

Disse ulige tal afspejler befolkningsstørrelserne i Australien, hvor der bor 26 millioner mennesker, og New Zealand, hvor der bor fem millioner, insisterede han.

"Når man ser på Matildas, som er et højt rangeret hold, og Football Ferns' formkurve, klarer New Zealand sig ret godt," sagde han.