Infantino truer stormagter med sort skærm ved kvinde-VM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Infantino truer stormagter med sort skærm ved kvinde-VM

Infantino nægter at undersælge VM
Infantino nægter at undersælge VM Photo by Fabrice COFFRINI / AFP
VM i kvindefodbold, der afvikles til sommer, kan ende med ikke at blive vist på tv i nogle af Europas største fodboldlande.

Det truer præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, i hvert fald med.

Infantino er således slet ikke tilfreds med de rettighedsbud, der er kommet fra Storbritannien, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig, der i fodboldregi kaldes "Big 5".

Tv-selskaberne i de pågældende lande må forbedre deres "skuffende" bud, hvis de vil sikre tv-billeder fra slutrunden, siger Infantino. Han kalder de aktuelle bud for et slag i ansigtet på spillerne og alle kvinder i verden.

"For at være meget tydelig så er det vores moralske og juridiske forpligtelse ikke at undersælge kvindernes VM".

"Hvis tilbuddene fortsat ikke er retfærdige, vil vi være tvunget til ikke at udsende VM til Europas "Big 5"", siger Infantino i forbindelse med en kongres i Genève mandag.

Fifa-præsidenten tilføjer, at tv-selskaber har budt mellem 1 og 10 millioner dollar på kvinde-VM. Til sammenligning lå beløbene på mellem 100 og 200 millioner dollar ved herrernes VM i Qatar sidste år.

VM spilles i Australien og New Zealand, og derfor vil kampene ikke blive spillet på optimale sendetidspunkter i Europa. Men Infantino køber det ikke som en undskyldning.

"Det er måske ikke primetime i Europa, men kampene spilles eksempelvis klokken 9 eller 10 om morgenen, hvilket er rimelige tidspunkter".

I Danmark bliver kvindernes VM vist på Viaplay og TV3-kanalerne.

Slutrunden spilles fra 20. juli til 20. august.