Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Klubberne er bekymrede over at forbund udtager VM-spillere før tid

Hayes har opfordret til strenge restriktioner for internationale vinduer
Hayes har opfordret til strenge restriktioner for internationale vinduerReuters
Den europæiske klubforening (ECA) siger, at den er bekymret over den "nuværende udbredte praksis", hvor de nationale forbund indkalder spillere til VM i kvindefodbold før den obligatoriske frigivelsesperiode begynder.

Den obligatoriske frigivelsesdato for turneringen er den 10. juli, hvilket er 10 dage før turneringen starter i Australien og New Zealand.

ECA sagde, at den havde modtaget en "mængde advarsler" fra klubberne om problemet og advarede om, at spillernes sundhed og velbefindende kunne blive bragt i fare.

"Dette er ikke et spørgsmål om økonomisk kompensation eller mangel på passende beskyttelse og forsikring, men en alvorlig bekymring for spillernes velfærd", sagde ECA's chef for kvindefodbold Claire Bloomfield i en erklæring, der blev offentliggjort onsdag.

"Spørgsmålet om tidlige indkaldelser er et levn fra spillet i dets amatørform og er skadeligt for den fremtidige succes og vækst i kvindefodbold."

Chelsea-manager Emma Hayes har opfordret til strenge restriktioner på internationale vinduer.

Flere topspillere, herunder Englands anfører Leah Williamson og den hollandske angriber Vivianne Miedema, der går glip af VM på grund af alvorlige skader. For Danmark misser Stine Larsen det kommende VM med et overrevet korsbånd, mens Nadia Nadim kæmper en kamp med tiden for at blive klar.

"Der er en grund og et rationale for disse vinduer, fordi spillerne, især i de sidste tre år, har haft så lidt hvile - måske et par uger i slutningen af sæsonen, det er ikke nok," sagde Hayes på en pressekonference onsdag.