Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Power Ranking til kvindernes VM: Hvem er favorit nu, hvor otte hold er tilbage?

Japan er stadig med i kampen og har imponeret stort indtil videre.
Japan er stadig med i kampen og har imponeret stort indtil videre.Reuters
Vi er nede på de sidste otte hold ved VM for kvinder, og det er ikke de otte, de fleste ville have forventet ved turneringens start, da USA, Tyskland og Brasilien alle er ude. Hvem er mest tilbøjelig til at udnytte deres fravær til at blive de nye verdensmestre? Og hvem er mest tilbøjelig til at falde ved den næste forhindring?

Her er Flashscores Power Ranking forud for kvartfinalerne.

8. Colombia

Colombia udspillede Sydkorea, chokerede Tyskland og blev det første hold i turneringen, der scorede mod en Jamaica-bagkæde, som Frankrig og Brasilien ikke kunne bryde op - Colombia har imponeret mere, end nogen havde forventet og fortjener deres plads i ottendedelsfinalen.

Men det er svært at se dem komme længere. Deres svagheder var tydelige at se i nederlaget til Marokko, og det ville være en stor overraskelse, hvis England ikke udstiller dem og dermed afslutter en af turneringens store historier.

7. Sverige

Ja, Sverige er det hold, der slog favoritterne og de dobbelte mestre USA ud, men det gør dem ikke til de nye topdogs.

Man kan roligt sige, at de var heldige i deres straffesparkskonkurrence mod amerikanerne, hvor kun målmand Zecira Musovics heltegerninger holdt dem i live i en kamp, hvor de var næstbedst hele vejen igennem.

Der var ikke meget i den præstation, der tydede på, at de har det, der skal til for at slå et andet tophold ud, i skikkelse af Japan, selvom holdet har masser af erfaring med store kampe efter at have nået to store semifinaler og en olympisk finale i de sidste fire år.

6. Australien

Efter deres to første kampe - en smal sejr over Irland og et nederlag til Nigeria - så det ud til, at Australien kunne falde ved den første forhindring på hjemmebane, men de er vokset meget ind i turneringen siden da.

De spillede godt i deres 4-0-sejr over Canada, samt deres 2-0-sejr over Danmark, og disse sejre blev endnu mere imponerende af, at stjernespilleren Sam Kerr ikke spillede en rolle i dem og kun kom ind fra bænken sent i sidstnævnte.

Med Kerr sandsynligvis fra start i kvartfinalen vil de være stærkere end nogensinde, men om de vil være lige så stærke som fem af de bedste hold i verden, er en anden sag.

5. Holland

De fleste gav ikke 2019-finalisterne meget håb om at nå så langt igen denne gang, men hollænderne har gjort det godt dernede, selv om de ikke ligefrem har blændet.

Det gjorde de i deres 7-0-sejr over Vietnam, men de tre andre præstationer - en 1-0-sejr over Portugal, en 1-1-uafgjort mod USA og en 2-0-sejr over Sydafrika - var meget ordinære, hvor holdet komfortabelt gjorde nok for at få de nødvendige resultater, men ikke meget andet.

Det er uklart, om de har valgt at holde sig i andet gear, eller om de bare ikke har meget mere i skabet. Det vil vise sig i kvartfinalen, hvor de møder Spanien.

4. Spanien

Det har været en mærkelig turnering for Spanien. De lignede kommende mestre i tre af deres kampe, men blev revet fra hinanden og ydmyget i de andre.

Hvis man tager 4-0-nederlaget til Japan ud af ligningen, har tingene været imponerende, og holdet kan prale af 13 scorede mål og et indkasseret. Men i den ene kamp, de spillede mod et tophold, blev de ødelagt på omstillinger, og var helt ude af stand til at håndtere Japans hurtige kontraangreb.

De burde have taget ved lære af den kamp, og da Holland har tempoet til selv at skabe problemer på kontraer, vil det være afgørende for, om de når frem til de sidste fire.

Følg Spanien vs. Holland live på Flashscore.

3. Frankrig

Frankrig fik en meget skuffende start på deres kampagne - 0-0 mod Jamaica - men er kommet tilbage med stil siden da og har scoret 12 mål i tre kampe på deres vej til ottendedelsfinalen.

De har til tider været en fornøjelse at se på i alle disse kampe, og den måde, hvorpå de fortjent besejrede Brasilien, var imponerende. På den anden side giver det anledning til bekymring at indkassere tre mål mod Panama - selvom det var i en 6-3-sejr.

Men med deres frontlinje med Eugenie Le Sommer og Kadidiatou Diani har de firepower til at skabe problemer for enhver, og så har de en manager i Herve Renard, som ved en ting eller to om at vinde i knockout-fodbold.

Følg Australien vs. Frankrig live på Flashscore.

2. England

England blev set som den største trussel mod USA i starten af turneringen, og selvom de ikke har gjort det godt nok til nu at blive betragtet som deciderede favoritter, ville det stadig være modigt at satse imod, at de vinder deres første VM.

De viste, hvor gode de kan være, da de slog Kina med 6-1, og de viste imponerende modstandskraft og organisation, da de tog kampen mod Nigeria til straffesparkskonkurrence, eftersom de spillede hele den forlængede spilletid med en spiller mindre.

De har ikke spillet for godt i tre af deres fire kampe, og tabet af stjernespilleren Lauren James på grund af karantæne vil gøre ondt på dem. Men med en trup fuld af masser af andre topspillere og turneringens bedste manager i Sarina Wiegman, er deres titelchancer stadig meget levende.

Følg England vs. Colombia live på Flashscore.

1. Japan

Japans Hinata Miyazawa er turneringens topscorer (5 mål) i kvartfinalen.
Japans Hinata Miyazawa er turneringens topscorer (5 mål) i kvartfinalen.Kyodo via Reuters

14 mål scoret. Et mål indkasseret. Fire overbevisende sejre. Kort sagt, Japan har været det bedste hold ved VM indtil videre, og det endda med afstand.

Anført af turneringens topscorer Hinata Miyazawa har deres angreb simpelthen været forbløffende og skåret sig igennem backlinjerne med en dødbringende kombination af tempo og præcision. De har også stået godt i forsvaret og holdt buret rent mod en imponerende spansk frontlinje på trods af kun 23 % boldbesiddelse.

Deres største test er endnu ikke kommet, men alt tyder på, at de har, hvad der skal til for at klare dem.

Følg Japan vs. Sverige live på Flashscore.