Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere landsholdsspiller Carli Lloyd ser et mønster mellem skader og kampprogram

Reuters
Carli Lloyd fra USA fotograferet forud for lodtrækningen til VM for kvinder.
Carli Lloyd fra USA fotograferet forud for lodtrækningen til VM for kvinder.Reuters
Et stadig hårdere program kan være årsagen til de mange skader, der har sat de største talenter på sidelinjen forud for VM i kvindefodbold, siger den tidligere amerikanske angriber Carli Lloyd til Reuters.

USA's forsøg på at vinde den tredje titel i træk blev ramt i april, da Mallory Swanson, der blev set som nøglen til det amerikanske angreb, fik en alvorlig knæskade, hvilket udelukker hende fra turneringen i Australien og New Zealand.

Swansons skade var en del af et foruroligende mønster på verdensplan, da den canadiske OL-guldvinder Janine Beckie og Englands anfører Leah Williamson begge fik skader på det forreste korsbånd, hvilket tvinger dem til at gå glip af verdensmesterskaberne, der starter den 20. juli.

De amerikanske midtbanespillere Sam Mewis og Catarina Macario går også glip af den slutrunden, da de ikke når at komme sig over tidligere skader i tide.

"Det er bare ødelæggende at se, at så mange spillere går glip af VM, fordi de er blevet skadet," siger Lloyd til Reuters.

"Der skal gøres noget ved det for at finde ud af, præcis hvad der foregår."

Den dobbelte FIFA World Player of the Year nød en af de mest produktive karrierer i amerikansk fodbold, vandt VM to gange og vandt to olympiske guldmedaljer, og vil fungere som analytiker for turneringen i Australien og New Zealand.

Lloyd, som i løbet af sin mere end 15 år lange karriere opnåede svimlende 316 landskampe, hvilket er det tredjehøjeste antal i international kvindefodbold, var ikke immun over for skader og brækkede bl.a. anklen i 2010.

Men den 40-årige siger, at den seneste række af skader repræsenterer en ubestridelig tendens, hvor den spanske Ballon d'Or-vinder Alexia Putellas og den franske angriber Marie-Antoinette Katoto også har lidt af korsbåndsskader i løbet af det sidste år.

"Der er tydeligvis en stigning i antallet af kampe, der er tydeligvis en stigning i rejser, FIFA-vinduerne er kortere, så du flyver bare ind, træner et par gange og spiller en kamp," siger Lloyd.

"Jeg tror ikke, at spillerne rent faktisk træner nok, for det, der sker, når man spiller tre kampe på en uge, er, at man spiller kampen, man tager af sted, man restituerer, man spiller en anden kamp - så man får ikke nogen form for belastning, så man kan bygge op til kampen."

En FIFPRO-arbejdsbyrderapport fra 2021 for kvindefodbold fandt en "ujævn fordeling og planlægning af kampe", der fører til overbelastning og mangel på balance i konkurrencekalenderen.

"Lange, stille perioder er bliver afløst af andre perioder, hvor spillerne er nødt til at spille et usædvanligt højt antal kampe i et kort vindue," skrev det globale repræsentative organ for professionelle fodboldspillere.

Lloyd's er den seneste stemme i et kor af højt profilerede personer, der opfordrer til handling, idet canadiske Janine Beckie i april fortalte Reuters, at der var behov for mere forskning i forekomsten af skader i kvindefodbold, hvor undersøgelser viser, at kvinder er mere tilbøjelige til at få en korsbåndsskade end mænd.

Amerikaneren sagde, at vinderen i år meget vel kunne blive afgjort af, hvilket hold der kan holde sig skadesfri i længst tid.

"Kampskemaet er ved at blive for meget med meget få træningspas, der kan være intense og hårde," siger Lloyd. "Der er stadig en måned til, så der kan stadig komme flere skader."

Danmark har også været ramt af flere skader. Pernille Harder er lige vendt tilbage, mens både Nadja Nadim og senest Stine Larsen er ude med korsbåndsskader.