Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

VM-hold fokuserer kun på egen kontrol med overlevelse: Går efter sejr uanset hvad

Katrine Kühl mener, at Danmark uanset hvad skal gå efter en sejr mod Haiti tirsdag.
Katrine Kühl mener, at Danmark uanset hvad skal gå efter en sejr mod Haiti tirsdag.Luisa Gonzalez/Reuters/Ritzau Scanpix
Når Danmark tirsdag møder Haiti i sidste gruppekamp kan udfaldet af Kinas møde med England samme dag have betydning for den danske VM-overlevelse.

Spillerne forholder sig dog kun til det, de selv kan kontrollere. Nemlig at sikre en sejr mod Haiti.

"Som spiller går jeg altid ind til en kamp for at vinde den. Det gør vi også mod Haiti. Vi stiller os selv bedst, hvis vi får en sejr," siger Katrine Kühl.

Alle fire hold i gruppe D har endnu mulighed for at spille sig videre.

Danskerne har brug for en sejr for at sikre sig den bedste mulighed for at avancere som et af i alt to hold.

Med en sejr på mindst to mål over Haiti er Danmark sikker på avancement. I så fald kan det ikke lade sig gøre, at både Kina og England slutter over Danmark i gruppen.

Spiller Danmark og Haiti uafgjort, går Danmark videre, hvis Kina taber til England - for bare at nævne nogle af de mulige udfald.

Selv om spillernes fokus er rettet mod Danmarks egen kamp, vil trænerstaben skæve mod kampen mellem Kina og England.

"Vi er helt klart orienteret, om hvordan det går (med Kina og England, red.). Vi har sat folk på opgaven med at gennemse de forskellige scenarier. Især i løbet af anden halvleg," siger landstræner Lars Søndergaard.

Danmark møder Haiti i den australske by Perth klokken 13 dansk tid, mens Kina og England spiller i Adelaide.

På papiret er Danmark klart det stærkeste hold med haitianerne placeret som nummer 53 i verden - 40 placeringer under Danmark.

Lars Søndergaard stopper som landstræner efter slutrunden. Derfor bliver det hans sidste landskamp, hvis det tirsdag ender med dansk VM-hjemrejse.