Se Danmarks karakterer: Landsholdets ledere dumpede med et brag efter stor fiasko
Med nederlaget slutter Danmark allersidst i deres gruppe, dårligere end Tunesien på tredjepladsen, og ovenpå den enormt ringe præstation mod Australien, er der heller ikke mange spillere, der kan være deres præstation bekendt. Enkelte lagde en godkendt indsats for dagen, men over hele linjen var det ringe præstationer.
Herunder giver Flashscore News et bud på karaktererne til de danske spillere.
Karakterskala, 1-10:
1: Dumpet kamp.
2: Skidt kamp.
3-4: Under niveau.
5-6: Godkendt kamp.
7-8: Stærk kamp.
9: Fremragende kamp.
10: Perfekt kamp.
Minimum 15 minutters spilletid.
KASPER SCHMEICHEL – 2
Usikker i afspillet i flere situationer i første halvleg og den slags forplanter sig. Han lavede egentlig ikke som sådan nogle store fejl undervejs, men han var heller ikke afgørende på noget tidspunkt. Valgte til gengæld at bokse en bold i første halvleg, som han altid bare skulle gribes.
RASMUS KRISTENSEN – 2
Det startede faktisk rigtig fint for Rasmus Kristensen, der sammen med Andreas Skov Olsen drev gæk med den australske venstreside i kampens første kvarter. Men derefter faldt højrebacken igennem og var temmelig usynlig i resten af første, indtil han blev pillet ud.
Det var langt fra nogen stor præstation, men Kristensen sniger sig op på et to-tal, for han havde trods alt aktioner, der potentielt kunne have været kampafgørende i kampens begyndelse.
JOACHIM ANDERSEN – 2
Gjorde det egentlig rigtig, rigtig fint i kampens begyndelse, hvor han strøede om sig med imponerende sideskift og diagonalbolde. I anden halvleg, som usikkerheden forplantede sig, var han også usikker i sit afspil i flere situationer. Dertil blev Andersen fanget ude af position, langt fremme på banen, ved australiernes mål.
ANDREAS CHRISTENSEN – 3
Ligesom altid var Christensen sikker i sit afspil og god i det opbyggende spil. Men han lavede heller intet spektakulært undervejs og kunne sagtens have taget mere ansvar for det opbyggende spil. Undervældende præstation i det store hele, men AC satte heller ikke mange fødder decideret forkert.
JOAKIM MÆHLE – 1
Startede godt og var langt mere udfordrende og livlig, end han har været i gruppespillets to første kampe. Derefter faldt han helt igennem, i takt med at Danmark tabte initiativet og modet. En dumpekarakter er måske hårdt, men det handler også forventninger. Mæhle var et sprudlende kendskab sidste sommer, modig både med og uden bold i sine løb.
MATHIAS JENSEN – 2
Enormt aktiv i kampens begyndelse, hvor han fandt mellemrummene på banens sidste tredjedel. Han var involveret i flere farlige situationer i kampens første kvarter, men ligesom alle holdkammeraterne løb det hele ud i sandet. Selvom Højbjerg og Eriksen er stjernerne på den danske midtbane, så er Mathias Jensen fast mand på et udmærket Premier League hold. Det var ikke til at se, som kampen skred frem onsdag.
PIERRE-EMILE HØJBJERG – 1
Det er måske hårdt med så lav en karakter. Men som med Mæhle, så handler det om forventninger. Pierre-Emile Højbjerg spiller i Tottenham, et af Premier Leagues bedste mandskaber. Han er en nøglespiller for Antonio Conte og på sit klubhold tonser han frem og tilbage mellem felterne, er en aggressiv, dynamisk og intens spiller.
Hvor var intensiteten i dag? Hvor var den fandenivoldskhed, som man kender Højbjerg for i Tottenham? En del af kritikken bør rettelig også tilfalde Kasper Hjulmand, der af uforklarlige årsager vælger at sende Højbjerg tilbage mellem Joachim Andersen og Andreas Christensen, 70 meter fra det mål, som han faktisk har sparket bolden ind i flere gange i denne sæson.
CHRISTIAN ERIKSEN – 1
Igen. Forventninger. Christian Eriksen er dansk anfører. Han er den ubestridt største stjerne, vigtig spiller i Manchester United, Danmarks offensive talisman i et årti. Det var ikke til at se onsdag. Der blev ganske enkelt ikke taget ansvar.
Eriksen skal, sammen med Højbjerg og Jensen, kunne dominere en australsk midtbane, der har en Aaron Mooy, der ikke er, hvad han var for nogle år siden, en Jackson Irvine, der spiller i den næstbedste tyske række, og en Riley McGree, der spiller i den næstbedste engelske række. Det var fantasiløst, kønsløst, uden desperation og simpelthen for sløvt, det Christian Eriksen leverede onsdag.
ANDREAS SKOV OLSEN – 3
Ligesom for flere andre, så startede Andreas Skov Olsen rigtig flot. Han trak et gult kort på Aziz Behich tidligt i kampen og indgik i et godt sammenspil med Rasmus Kristensen. Skov Olsen kunne sagtens have skabt et mål i kampens begyndelse, og det var jo sådan set meget godt. Men ak, det hele løb ud i sandet, også for Skov Olsen.
MARTIN BRAITHWAITE – 3
Espanyol-angriberen leverede en fornem indsats taget servicen i betragtning. Braithwaite fik praktisk talt intet at arbejde med, men Danmarks spidsangriber gjorde et fremragende stykke arbejde i at modtage bolden og lægge den af i sine førsteberøringer. Det skabte flere farlige situationer i første halvleg, men i takt med at den centrale midtbane faldt fra hinanden og ikke længere turde vende med bolden og slå de vertikale afleveringer, så forsvandt Braithwaite af naturlige årsager også ud af kampen.
JESPER LINDSTRØM – 4
Som altid var Jesper Lindstrøm udfordrende i sit spil og viste flere gange, hvad han kan på bolden. Var mål for flere gode sideskift og diagonalbolde fra Joachim Andersen i første halvleg, og dem behandlede han på fremragende vis og fik sat sig igennem. Lindstrøm var dog noget nær eneste dansker, der gennem kampen, også i anden halvleg, udviste det mod, der skal til i en kamp som denne. Danmarks bedste spiller – og det siger faktisk ret så lidt på denne onsdag.
ALEXANDER BAH – 2
Kom ind og skulle levere noget fart og gåpåmod på højrebacken. Tja, Bah gjorde ikke så meget væsen af sig. Han havde til gengæld en mulighed for at sende en afslutning på mål i kampens afslutning. Den ramte han, af en eller anden grund, med ydersiden af højrepoten, så afslutningen var faktisk tættere på hjørneflaget end på en scoring – sådan i grove træk.
MIKKEL DAMSGAARD – 2
Der var stadig ingen 'Damsinho' i sigte onsdag. Hvor er den spiller, der tryllebandt hele fodbold-Europa sidste sommer? Damsgaard formåede igen ikke at finde mellemrummene – men til hans forsvar skal det naturligvis siges, at når han så fandt mellemrummene, fik han ikke bolden i fødderne af en fælt skuffende dansk midtbane.
KASPER DOLBERG – 2
Spillede Kasper Dolberg med cement i støvlerne? Sevilla-angriberen kom ind med lidt friskt mod Frankrig. Onsdag kom han ind mod Australien og kunne slet ikke tæmme en fodbold. Dårlig form på klub- såvel som landshold. Hvorfor skulle han egentlig med i stedet for eksempelvis en Mikael Uhre?
ROBERT SKOV – 2
Ligesom Kasper Dolberg var det ikke ligefrem teknik fra højeste hylde, der blev vist af den indskiftede Hoffenheim-spiller. Førsteberøringerne sad uacceptabelt løst, og nok fik Robert Skov som oftest indhentet sine egne berøringer, fordi han modsat Kasper Dolberg har hurtigheden til det, men der kom ikke rigtigt noget fra Skov efter indskiftningen.
ANDREAS CORNELIUS – 2
Usynlig efter indskiftningen – lige indtil han havde et nærmest frit hovedstød i kampens afslutning. Cornelius headede bolden over mål i en situation, hvor han som minimum skal tvinge Mathew Ryan til at lave en redning. Men endnu engang formøblede Cornelius altså en chance, der ellers lå til det hoved, der skulle forestille at være FCK-spillerens spidskompetence. Hvorfor skulle han egentlig med i stedet for eksempelvis en Marcus Ingvartsen?