Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysk fodboldforbund langer ud ovenpå racistiske kommentarer: Stop med at følge os

Tysklands Almugera Kabar og Venezuelas Junior Colina kæmper om bolden under FIFA U-17 World Cup.
Tysklands Almugera Kabar og Venezuelas Junior Colina kæmper om bolden under FIFA U-17 World Cup.AFP
Det tyske fodboldforbund (DFB) fordømmer torsdag racistiske tilråb rettet mod medlemmer af U17-landsholdet på de sociale medier og advarer om, at man kan gå rettens vej.

DFB postede et billede af fire af holdets medlemmer efter Tysklands 3-2-sejr over USA i ottendedelsfinalen ved U17-VM i Indonesien.

Men nogle brugere af de sociale medier er efterfølgende kommet med en række racistiske kommentarer, der fornærmer spillerne på billedet - Charles Herrmann, Almugera Kabar, Paris Brunner og Fayssal Harchaoui - som alle er ikke-hvide.

Efter fornærmelserne har DFB begrænset mulighederne for at kommentere på opslaget og udsendt en erklæring, hvor de fortæller, at "vi er stolte af mangfoldigheden på vores U17-hold, som i øjeblikket spiller deres hjerter ud på banen i Indonesien."

"Vores engagement i mangfoldighed er fast forankret i DFB's vedtægter, og det samme er værdier som tolerance og respekt."

"Hvis du ikke deler disse værdier, bedes du stoppe med at følge os. Diskriminerende og racistiske kommentarer hører ikke hjemme her og vil blive slettet. Vi vil tage retslige skridt mod krænkende indhold."

Jerome Boateng, 35, der vandt VM i fodbold i 2014, udtaler sig ligeledes på X torsdag.

"Tyske juniorlandsholdsspillere bliver racistisk fornærmet efter en sejr ved VM for Tyskland? I 2023? Er du seriøs? Hvornår stopper det nogensinde?" skriver han.

Boateng, som har været fast mand på det tyske landshold i flere år, blev udsat for lignende tilråb i løbet af sin karriere.

I 2016 udtalte Alexander Gauland, næstformand for det højreorienterede parti Alternativ für Deutschland, at "folk kan lide ham som fodboldspiller, men de ønsker ikke at have en Boateng som nabo."

Herrmann, som blev kåret til kampens spiller i sejren over USA, siger torsdag til DFB's hjemmeside: "Vi er som en familie, ikke kun på banen, men også uden for den, og vi vil støtte hinanden uanset hvad."

Holdet har vundet alle deres kampe ved VM og møder Spanien i kvartfinalen fredag.