Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ti kommende stjerner du skal holde øje med ved U20-VM i Argentina

Fabricio Diaz (til højre) bliver en af de spillere, man skal holde øje med ved U20-VM
Fabricio Diaz (til højre) bliver en af de spillere, man skal holde øje med ved U20-VMProfimedia
FIFA U20-VM begynder på lørdag, og der er mange unge spillere, som har en karriere på højeste niveau foran sig. Flashscore har udvalgt ti af de mest interessante spillere, som man skal holde øje med i turneringen og i fremtiden.

Maximo Perrone - Argentina

Med seks titler er Argentina det mest succesfulde hold i U20-VM's historie. Javier Mascheranos hold, der spiller på hjemmebane og har oplevet til seniorernes succes ved VM i december, vil være enormt motiveret til selv at blive verdensmestre.

Holdets leder vil være Manchester Citys Maximo Perrone. Den defensivt indstillede midtbanespiller er et produkt af Velez Sarsfield, som han spillede 22 ligakampe for indtil sin afgang i januar.

Han fik sin debut for City i februar og blev få dage senere for første gang optaget i den argentinske A-landsholdstrup, men har endnu ikke fået sin første landsholdsudtagelse.

Luka Romero - Argentina

Luka Romero blev født af argentinske forældre i Mexico og flyttede i en alder af tre år til Andalusien i Spanien. Efterfølgende flyttede familien til den lille ø Formentera nær Ibiza, hvor han tog sine første fodboldmæssige skridt hos PE Sant Jordi.

Her blev han bemærket af Mallorca. Den offensive midtbanespiller fik også en prøveperiode i Barcelona, men da han endnu ikke var ti år gammel og ikke kom fra Catalonien, kunne han ikke komme med på La Masia, så i stedet skrev han under på en otteårig kontrakt med Mallorca.

Han scorede efterfølgende 230 mål i 108 kampe i løbet af fire sæsoner på ungdomsniveau og var blot 15 år og 229 dage gammel, da han for første gang spillede en La Liga-kamp og dermed blev den yngste spiller i ligaens historie.

I 2021 skiftede han til Lazio og fik efter noget tid en plads i truppen, selv om han kun var 18 år gammel. I marts indkaldte Lionel Scaloni ham til den argentinske A-landsholdstrup, hvor han dog ikke fik spilletid.

Matias Soule - Argentina

I fraværet af Alejandro Garnacho vil det største offensive våben for Argentina være Juventus' Soule, et andet Velez-produkt.

De italienske giganter har skrevet kontrakt med ham på en fri transfer, og han tilbragte et år på ungdomsholdet, før han brød ind i seniorholdet. Han har siden scoret et mål i femten Serie A-kampe og har også fået sin Champions League-debut.

Fløjen, som mange sammenligner med Angel Di Maria, blev udtaget til landsholdet af Scaloni i november. Selvom han ikke var med i den endelige VM-trup, fik han mulighed for at træne sammen med sit forbillede, Lionel Messi.

Gabriel Slonina - USA

Det er et velkendt faktum, at fodbold i USA har vundet popularitet i lang tid, og at arbejdet med ungdommen er blevet enormt forbedret. Et af de største talenter i støbeskeen er målmanden Slonina.

Han var blot 17 år og 81 dage gammel i august 2021, da Chicago Fire satte ham på mål for første gang i MLS - han blev den yngste målmand i ligaens historie og etablerede sig som førstevalgsmålmand. Både Real Madrid og Chelsea var imponeret over hans præstationer, og sidstnævnte skrev i sidste ende kontrakt med ham.

Takket være sine forældre fik han også chancen for at spille for Polen, men i maj sidste år takkede han nej til tilbuddet og besluttede sig for at forpligte sig til USA. I januar fik han sin A-landsholdsdebut som den yngste målmand i landsholdets historie.

Simone Pafundi - Italien

Pafundi er en af de yngste og mest talentfulde spillere i turneringen og fik sin Serie A-debut i slutningen af sidste sæson i en alder af 16 år.

Udinese opdagede ham i 2014 og opfostrede ham gennem deres ungdomssystem - han har siden udviklet sig til en angriber med enorm hurtighed, pasningsevne og beslutsomhed og bliver ofte sammenlignet med Antonio Di Natale.

Italiens manager Roberto Mancini udtog ham første gang i maj sidste år, og han blev den yngste spiller i et århundrede til at spille for Azzuri, da han fik sin debut i november.

Tommaso Baldanzi - Italien

Empoli ved udmærket godt, hvilken perle de har i denne angriber, og derfor gav de ham en kontrakt, der løber indtil 2027.

I oktober 2020 fik han sin debut på seniorholdet, samtidig med at han hjalp ungdomsholdet med at vinde deres liga. Siden da har han etableret sig som en vigtig førsteholdsspiller. For nylig scorede han det afgørende mål i en 1-0 sejr mod Inter.

Baldanzi er et typisk eksempel på en kreativ 10'er og lader sig inspirere af Paulo Dybala. Mancini har allerede taget et kig på ham på landsholdets træningslejr, og selvom han aldrig har spillet for U20-landsholdet, vil han straks være en af deres ledere.

Andrey Santos - Brasilien

Brasiliens leder og dirigent, Andrey Santos, er prototypen på den moderne midtbanespiller med fremragende teknik, afleveringer og defensive evner.

Dette fangede Chelsea, som købte ham fra barndomsklubben Vasco da Gama, men har holdt ham udlånt der indtil sommer.

Han fik sin debut på seniorniveau som 16-årig og blev ved dette års sydamerikanske U-20-mesterskab delt topscorer med seks mål. Desuden fik han i marts mod Marokko sin debut for Brasiliens A-landshold i marts måned.

Marcos Leonardo - Brasilien

Leonardo er kun 20 år gammel og har allerede spillet mere end 100 kampe for Santos i den bedste brasilianske liga, hvor han har scoret 31 mål i ligaen. Han fik sin debut i seniorfodbold kort efter sin 17-års fødselsdag.

For det brasilianske U20-landshold har han spillet otte kampe og er favorit til den gyldne støvle ved VM. De vil have stor tiltro til ham i front, da 18-årige Vitor Roque, der allerede har spillet for Brasiliens landshold, og det 16-årige supertalent Endrick, ikke rejser med til turneringen.

Blandt andet forventes fløjen Savio også at spille en vigtig rolle i Brasiliens angreb.

Matheus Nascimento - Brasilien

Nascimento, der er den tredje brasilianer i vores udvalg, bliver nøje overvåget af Real Madrid. Han har spillet seniorfodbold siden 2020, hvor han kun var seksten år gammel.

Botafogo så og ser stadig et kæmpe potentiale i angriberen, samt en masse penge, da han bestemt ikke bliver billig.

Han har spillet tre kampe for U20-landsholdet og har scoret lige så mange mål. På sin dag vil han være et kæmpe problem for enhver modstander.

Fabricio Diaz - Uruguay

Den uruguayanske midtbanespiller Diaz er et kæmpe talent og vil helt sikkert komme til Europa til sommer. Barcelona er de mest interesserede, men andre klubber, såsom Atletico, følger spilleren nøje.

Han har været en fast bestanddel i sin moderklub Liverpool Montevideo siden 2020 og har spillet over hundrede kampe. Han vokser hurtigt til en stor fodboldspiller i begge ender af banen, og snart vil han være omtalt i Europa.

Med al respekt for de andre stjerner i Argentina har han nok de bedste chancer for at komme til det højeste niveau i fodboldspillet.

Følg U20-VM på Flashscore.