Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Forårspremiere i Bundesligaen - sådan går det for de danske spillere

Jesper Lindstrøm jubler efter scoring mod Hoffenheim.
Jesper Lindstrøm jubler efter scoring mod Hoffenheim.Profimedia
Bundesligaen sparkes i gang i weekenden, og der er rig mulighed for at se et hav af danskere i aktion.

RB Leipzig

Placering: 3

Antal point: 28

RB Leipzig ligger lige nu nummer tre i Bundesligaen med seks point op til Bayern München på førstepladsen.

Danske Yussuf Poulsen har spillet i den østtyske klub siden 2013, hvor han har været med til at føre dem fra 3. Bundesliga og hele vejen til toppen af den bedste tyske række.

I lang tid var den danske angriber en fast del af startopstillingen for Leipzig, men i denne sæson er det kun blevet til syv optrædener i 15 kampe i Bundesligaen, hvor han stadig har sit første mål til gode.  

Frankfurt

Placering: 4

Antal point: 27

På fjerdepladsen i Bundesligaen finder vi sidste sæsons Europa League-vindere fra Frankfurt. Frankfurt begyndte sæsonen skidt med et 6-1-nederlag til Bayern München og hentede kun to point i de første tre kampe.

Frankfurt fik dog vendt skuden, og det er blandt andet takket være danske Jesper Lindstrøm. Den danske offensivspiller har nemlig scoret seks mål i de første 15 kampe i sæsonen. Den tidligere Brøndby-spiller har derfor bygget videre på sin seneste sæson, der var hans første i Bundesligaen.

Union Berlin

Placering: 5

Point: 27

Union Berlin Startede som lyn og torden, hvor de hentede 11 point i de første fem kampe, hvor de blandt andet spillede mod både RB Leipzig og Bayern München. Desværre for hovedstadsklubben gik det i stå inden vinterpausen, hvor de kun hentede fire point i de sidste fem Bundesliga-kampe i efteråret.

Danske Frederik Rønnow var førstevalg mellem stængerne for berlinerne i efteråret, hvor han stod i 11 af de 15 Bundesliga-kampe. Derudover har Rønnow også stået i buret i Europa League, hvor Union Berlin er gået videre som 2’er og skal møde Ajax i knockout-fasen.

Danske Jakob Busk er også tilknyttet Union Berlin, men er ret langt fra spilletid i klubben.

Wolfsburg

Placering: 7

Antal point: 23

Wolfsburg startede sæsonen helt katastrofalt. De hentede nemlig blot to point i de første fem kampe. De er dog siden kommet bedre med og jagter nu de europæiske pladser. Den danske angriber Jonas Wind var desværre ramt af en muskelskade det meste af efterårssæsonen. Derfor har han også kun været involveret i seks Bundesliga-kampe og scoret et enkelt mål.

Borussia Mönchengladbach

Placering: 8

Antal point: 22

Danske Oscar Fraulo skiftede i 2022 fra FC Midtjylland til Mönchengladbach. Det er dog endnu ikke blevet til minutter på førsteholdet.

Fraulo har dog kunne se sit hold levere en solid indsats i Bundesligaen, hvor de har fået skrabet en del point sammen og også er i spil til de europæiske pladser.

 

Werder Bremen

Placering: 9

Antal point: 21

Den tidligere AGF- og FC København-spiller Jens Stage er mere eller mindre en fast bestanddel af Werder Bremens trup til kampene. Han har nemlig været involveret i 14 ud af 15 Bundesliga-kampe i efteråret.

Det har dog oftest været som indskifter. Ifølge Tipsbladet bliver der arbjedet på de ting, som Jens Stage mangler.

Werder Bremen ligger midt i tabellen, hvilket må siges at være godkendt, eftersom de i sommer rykkede tilbage op i den bedste tyske række efter et år i 2. Bundesliga.

 

Mainz

Placering: 10

Antal point: 19

Mainz var utroligt tæt på at kvalificere sig til Europa Conference League i sidste sæson, men danske Bo Svenssons tropper måtte se pladsen gå til FC Köln. Bo Svensson har gjort et flot stykke arbejde i Mainz, hvor han siden 2021 har forvandlet klubben fra nedrykningskandidater til solidt midterhold.

Bo Svensson er dog ikke eneste dansker i Mainz. Angriberen Marcus Ingvartsen er også at finde i klubben. Den tidligere FC Nordsjælland-bomber har faktisk også præsteret en udmærket halvsæson, hvor det er blevet til fire Bundesliga-mål i ni kampe.

 

Hoffenheim

Placering: 11

Antal point: 18

Både Robert Skov, Jacob Bruun Larsen og nu også Kasper Dolberg tørner ud for Hoffenheim. Jacob Bruun har haft svært ved at bide sig fast på holdet. Han har dog stadig været involveret i 11 kampe og scoret et enkelt mål.

Anderledes bedre ser det ud for Robert Skov, der nu er skadesfri og har spillet 14 kampe og lavet tre mål og en assist.

Kasper Dolberg er netop blevet lejet i Nice og har sin første Bundesliga-kamp til gode.

Bayer Leverkusen

Placering: 12

Antal point: 18

Leverkusen må være skuffede over deres placering i tabellen. Storholdet plejer at være at finde i toppen af rækken, men det er ikke tilfældet i denne sæson. Leverkusen startede sæsonen umådeligt ringe, men har i de seneste fem Bundesliga-kampe før jul hentet ti point og så derfor ud til at være på vej frem.

Der løber også en dansker rundt i. 17-årige Zidan Sertdemir har dog ikke fået nogle minutter på førsteholdet indtil videre i sæsonen.

FC Köln

Placering: 13

Antal point: 17

Den 28-årige dansker Kristian Pedersen skiftede til FC Köln fra Birmingham forud for sæsonen og forsvarsspilleren har ikke helt bidt sig fast på holdet som starter endnu. Det er blevet til fem kampe for den tyske klub. I de fem kampe er det blot blevet til fire point i Bundesligaen. Det skal dog nævnes, at Kristian Pedersen også har spillet Europa Conference League, hvor han fik spilletid i alle holdets kampe i gruppespillet, hvor de blev nummer tre.

 

Augsburg

Placering: 14

Antal point: 15

26-årige Mads Pedersen har i snart tre sæsoner været fast mand på den ene back. I denne sæson er det da også blevet til 12 optrædener for Augsburg, der kæmper i bunden af tabellen.

Danske Frederik Winther er også at finde i Augsburg. Han har dog blot spillet en enkelt Bundesliga-kamp i denne sæson. Det virker dog til, at den 22-årige stopper hele tiden, arbejder sig tættere på holdet.

Hertha Berlin

Placering: 15

Antal point: 14

Oliver Christensen har i denne sæson slået sit navn fast som stensikker starter i Hertha Berlins mål. Desværre har ’Gribben fra Kerteminde’ ikke kunnet sørge for, at den gigantiske klub er kommet væk fra nedrykningsstregen.

Der venter derfor et uhyre vigtigt forår for Oliver Christensen og Hertha, hvis de skal forblive i den bedste tyske række.

Stuttgart

Placering: 16

Antal point: 14

Også Nikolas Nartey i Stuttgart frister en tilværelse i bunden af tabellen. Den 22-årige dansker har dog været hårdt plaget af skader, og han har derfor kun spillet to kampe i Bundesligaen i indeværende sæson.