Forsvarende mester Axelsen sendt ud i åbningskamp i China Open

Axelsen forlader Kina tidligt.
Axelsen forlader Kina tidligt.Profimedia
Viktor Axelsen var i store problemer i åbningskampen i China Open og endte med at tabe i tre sæt til kineser.

For tre dage siden vandt Viktor Axelsen i to overbevisende sæt over kineseren Lan Xi Lei og snuppede dermed titlen i Hong Kong Open.

Onsdag morgen dansk tid mødtes de to spillere igen i første runde af årets sidste Super 1000-turnering, China Open.

Her var der vendt op og ned på styrkeforholdet, og Axelsen tabte 19-21, 21-17, 16-21 på kineserens hjemmebane i Changzhou. Axelsen var forsvarende mester i China Open.

En tyfon havde givet Axelsen problemer på rejsen fra Hongkong til Kina, og derfor ankom danskeren først til Changzhou tirsdag med en dags forsinkelse.

Axelsen virkede ikke klar fra start, og dommeren vurderede, at danskeren stod for længe med fjerbolden ved en serv og tildelte et point til Lan Xi Lei.

Det blev Axelsen vred over, og han vendte flere gange tilbage til kendelsen og brokkede sig til dommeren.

Frustrationerne hjalp ikke Axelsen, som kom bagud 6-11. Det var kineseren, som spillede klogest i den indledende fase, hvor han også havde fordel af vinden i hallen.

Det lykkedes dog Axelsen at vinde fem point i træk og udligne til 11-11. Men derfra var den danske verdenstoer ikke lige så godt med i kampen.

Lan Xi Lei, der er nummer 28 i verden, kom foran 18-14 og kort efter 20-16.

Axelsen var ved at lave et vildt comeback i slutningen af sættet og reddede tre sætbolde. Men kineseren red stormen af og tog sættet.

I andet sæt havde Axelsen bedre styr på spillet og vinden og kom foran med tre point adskillige gange.

Men Lan Xi Lei forsvarede sig godt og fik kontakt ved 17-17. Axelsen spurgte sin træner, hvad han skulle jeg gøre.

Og svaret fra bænken virkede tilsyneladende, da Axelsen vandt de efterfølgende fire point og udlignede til 1-1 i sæt.

I tredje sæt virkede Axelsen drænet og tom for energi, og kineseren kom foran 11-5.

Efter sidebyttet i tredje sæt fik Axelsen fordel af vinden i hallen og reducerede til 8-11.

Lan Xi Lei spillede dog godt og kom foran først 14-8 og kort efter 16-9.

Det lykkedes for Axelsen at reducere til 12-16, men der var for langt op.

En netruller hjalp Lan Xi Lei på 17-12, og selv om Axelsen reducerede til 13-17 på endnu en netruller, var der ikke meget mere i tanken.

Axelsen reducerede til 16-18 og knyttede næven, men et kikset smash i nettet betød kinesisk føring på 19-16, og Lan Xi Lei tog også de sidste to point i kampen.

Mixeddoublen Jesper Toft og Amalie Magelund gik videre til anden runde ved at vinde i tre sæt over et par fra Taiwan.