Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fra Ferguson til Gasperini: Syv managere, man ikke kunne forestille sig andre steder

Ferguson og Wenger stod over for hinanden ved flere lejligheder
Ferguson og Wenger stod over for hinanden ved flere lejlighederMartin Rickett / PA Images / Profimedia
En gang imellem kommer der en manager, som er i stand til at skrive sit navn ind i en klubs historie og ophøje sig selv til ikonstatus. Vi har set det ske et par gange i det 21. århundrede, hvor legender er opstået efter år med uovertruffen succes.

I det følgende ser Flashscore på nogle af de bedste managers i dette århundrede, som man ikke kunne forestille sig indtage trænersædet i nogen anden klub.

Sir Alex Ferguson - Manchester United (1986-2013)

Ferguson vandt 13 Premier League-titler
Ferguson vandt 13 Premier League-titlerMartin Rickett / PA Images / Profimedia

Sir Alex Ferguson er uden tvivl den største manager i Premier Leagues historie, og hans fravær i Manchester United kan stadig mærkes 11 år efter, at han gik på pension.

Skotten var virkelig et fænomen og vandt 13 Premier Leagues, to Champions Leagues, fem FA Cups og fire League Cups i løbet af en prestigefyldt æra.

Ferguson overvågede praktisk talt alt i klubben fra top til bund og var en mester i at forynge og genoplive sin trup, når tingene begyndte at stagnere, og var manden bag nogle af de bedste spillere og hold, som Premier League nogensinde har set.

Paul Scholes, Cristiano Ronaldo, Eric Cantona, Roy Keane og Wayne Rooney er blot nogle af de navne, der blomstrede under ham og sikrede sig en plads i toppen af Premier Leagues historie.

Det største øjeblik var helt sikkert 1998/99-sæsonen, hvor United blev det første engelske hold, der nogensinde vandt The Treble, med Ole Gunnar Solskjærs sene sejrsmål mod Bayern München i Champions League-finalen.

Manchester United og Sir Alex Ferguson var Premier Leagues ansigt udadtil, og hans arv vokser kun, jo længere de røde djævle fortsætter med at kæmpe med præstationerne.

Arsene Wenger - Arsenal (1996-2019)

Wenger fejrer Arsenals ubesejrede titeltriumf i 2004
Wenger fejrer Arsenals ubesejrede titeltriumf i 2004PA/ROTA / PA Images / Profimedia

Arsene Wenger og Arsenal var så sammenflettede, at selv deres navne lignede hinanden!

Franskmanden var ansvarlig for meget storhed og moderne historie i klubben, samtidig med at han blev en af de mest indflydelsesrige managers i Premier Leagues historie.

Wenger reviderede kulturen i Arsenal, forbedrede fitnessstandarderne og implementerede en spændende form for fodbold. Han begyndte også at skrive kontrakt med flere udenlandske spillere, og et stort antal franske stjerner kom til. Navne som Thierry Henry, Robert Pires og Patrick Vieira dukker straks op i hukommelsen.

I løbet af sine 22 år vandt Wenger FA Cuppen syv gange og Premier League tre gange - inklusive Invincibles-sæsonen i 2003/04. Han havde også en stærk rivalisering med Sir Alex Ferguson.

Han var endda med til at styre flytningen fra Highbury til The Emirates i 2006, hvor han arbejdede med et mindre budget, men alligevel konsekvent holdt Arsenal inden for top fire.

På trods af en sur afslutning på sin tid i klubben er Arsene Wenger en certificeret Arsenal-legende, hvilket bekræftes af hans udødeliggørelse uden for The Emirates med en statue.

Fatih Terim - Galatasaray (1996-2000), (2002-2004), (2011-2013), (2017-2022)

Fatih Terim er den mest indflydelsesrige figur i tyrkisk fodboldhistorie
Fatih Terim er den mest indflydelsesrige figur i tyrkisk fodboldhistorieProfimedia

Fatih Terim er den mest indflydelsesrige og vigtige skikkelse i tyrkisk fodboldhistorie og går langt ud over betegnelsen "legende", når det gælder hans status i Galatasaray.

Fatih Terim tilbragte 11 år i klubben som spiller og anfører før fire perioder som manager, hvilket viser kærlighedsaffæren mellem de to parter. Hver gang Galatasaray bankede på for at få deres frelser tilbage, sagde han aldrig nej, og succesen fulgte ALTID.

I sin første periode vandt 'imparator' (som betyder kejser på engelsk) fire Super Lig-titler i træk - det eneste hold, der har gjort det i tyrkisk fodboldhistorie. Han vandt også UEFA Cuppen i 2000, det første europæiske trofæ, som et tyrkisk hold nogensinde havde vundet.

Han vandt også otte Super Lig-titler og fire tyrkiske pokaler i alt, hvilket gør ham til den mest dekorerede person i landets historie.

Hans personlighed og aura var enestående, og den dag i dag bliver han fortsat sat i forbindelse med Galatasaray på trods af, at han er 71 år gammel.

Jürgen Klopp - Liverpool (2015-2024)

Klopp vandt Liverpools første Premier League-titel
Klopp vandt Liverpools første Premier League-titelLaurence Griffiths / PA Images / Profimedia

Borussia Dortmund-fans har måske noget at sige til dette, men Jürgen Klopp og Liverpool blev til den en og samme person.

Klopp repræsenterede ikke bare fodboldklubben, han repræsenterede hele byen og blev et ikon i Liverpool. Hans passion, følelser og livlige personlighed var en afspejling af fansene - det var det perfekte match.

Under sin ansættelse hjalp Klopp Liverpool med at vinde ligaen for første gang i 30 år og bekræftede øjeblikkeligt sig selv som den bedste Liverpool-manager i Premier Leagues historie. Derudover vandt han Champions League, FA Cuppen og to Liga Cups.

Liverpools utrolige comeback efter at have været bagud 3-0 i første kamp mod Barcelona vil blive husket længe - en af de største kampe i Champions Leagues historie.

Hvis det ikke var for Pep Guardiola og hans Manchester City, ville han utvivlsomt have vundet mindst endnu en ligatitel, hvilket fremgår af det faktum, at Liverpool sluttede på andenpladsen i 2018/19-sæsonen med 97 point.

Tyskeren var ren succes og garanterede underholdning på sidelinjen hver uge. Fodbold vil være et fattigere sted uden ham ... indtil han vender tilbage.

Christian Streich - Freiburg (2011 - 2024)

Streich havde været i Freiburg i en eller anden kapacitet siden 1995
Streich havde været i Freiburg i en eller anden kapacitet siden 1995ČTK / imago sportfotodienst / Grant Hubbs

Christian Streich og Freiburg er et ekstraordinært ægteskab. Han tilbragte blot et år i Freiburg som spiller, men de har været alt, hvad han har kendt til i sin managerkarriere.

Streich gik fra at være manager for Freiburgs U19-hold fra 1995 til 2011, før han til sidst overtog managerposten i de næste 13 år.

Han var ansvarlig for at føre Freiburg gennem deres mest succesfulde æra og gjorde dem til en fast bestanddel af Bundesligaen, ligesom han førte dem til to femtepladser og deres højeste pointtal nogensinde (59).

De var også en straffesparkskonkurrence fra at vinde deres første DFB-Pokal-trofæ nogensinde mod Leipzig i 2022, og på trods af nedrykningen i 2015 fik han dem til at rykke op den følgende sæson efter at have vundet 2. Bundesliga - foran Leipzig.

Hans præstationer i Freiburg er for evigt ætset ind i historien, og hans arv vil aldrig blive glemt.

Diego Simeone - Atletico Madrid (2011 - igangværende)

Simeones Atletico-hold afspejler hans personlighed
Simeones Atletico-hold afspejler hans personlighedProfimedia

Ud over at have tilbragt et halvt årti i klubben som spiller, er der måske ikke noget hold på denne liste, der har forvandlet sig til managerens personlighed i så høj grad som Atletico Madrid med Diego Simeone ved roret.

Simeone er en vildt lidenskabelig, utrættelig og intens karakter, som bestemt aldrig er bange for at vise sine følelser. Som følge heraf blev Atletico en fyrig og ubarmhjertig enhed på banen, og Wanda Metropolitano blev et af de mest frygtede stadioner på grund af den fjendtlige atmosfære og spillernes aggression på banen.

I en æra med dominans af Real Madrid og Barcelona i LaLiga kom Simeone til byen og vandt to LaLiga-titler med syv års mellemrum (2013/14 og 2020/21), to Europa Leagues, to UEFA Super Cups, en Copa del Rey samt nåede to Champions League-finaler, som han tabte med de mindst mulige marginaler.

Simeone er den længst siddende manager i europæisk fodbold, og det er svært at forestille sig Simeone uden Atletico og Atletico uden Simeone. Det er en klub, der er perfekt støbt i hans billede.

Gian Piero Gasperini - Atalanta (2016 - igangværende)

Gasperini med Europa League-trofæet i sidste sæson
Gasperini med Europa League-trofæet i sidste sæsonČTK / imago sportfotodienst / www.imagephotoagency.it

Gian Piero Gasperini er en virkelig elsket træner i Atalanta, da han forvandlede det italienske hold til et af de bedste offensive hold i Europa.

Før han kom til klubben, var de et hold i midten af tabellen, og de var dertil rykket ned fire gange i det 21. århundrede.

Men Gasperini fik vendt skuden. Siden han kom til, er de aldrig sluttet lavere end på ottendepladsen, og de har jævnligt sikret sig pladser i europæisk fodbold.

I 2020 nåede de kvartfinalen i Champions League, men deres bedste øjeblik kom i sidste sæson, da de slog Bayer Leverkusen og vandt Europa League. Det var deres første europæiske titel nogensinde og deres første trofæ siden 1963.

Han er en god manager, som måske ikke får den anerkendelse, han fortjener, men han har fuldt ud fortjent sin ikonstatus i den norditalienske klub.