Fra Himmel til Helvede: To forfærdelige minutter beseglede dansk skæbne i EM-bragProfimedia
Danmark er færdige ved EM-slutrunden efter at man tabte 2-0 mod værtsnationen Tyskland, hvor især to minutter, hvor Danmark først fik en scoring annulleret og Tyskland dernæst tilkendt et kontroversielt straffespark, blev helt afgørende.

Tilskuerne på Westfalenstadion kom allerede op at stå efter fire minutter, da man troede at Nico Schlotterbeck havde bragt værtsnationen foran.  Men hjemmepublikummets glæde var kortvarig, da dommer Michael Oliver korrekt annullerede målet for  et frispark på Andreas Skov Olsen. Danmarks målmand Kasper Schmeichel havde travlt i en helt ensidig åbning på 20 minutter og måtte redde forsøg fra Joshua Kimmich, Schlotterbeck, Kai Havertz og Robert Andrich, da Tyskland skabte adskillige chancer fra hjørnespark.

Til sidst fik Kasper Hjulmands mænd fodfæste og begyndte at true på kontra, med en afslutning fra Christian Eriksen, der blev blokeret af Antonio Rüdiger, mens Joakim Mæhle fyrede forbi på en spids vinkel. Første halvleg blev derefter afbrudt med 10 minutter tilbage, da et kraftig tordenvejr udløste enorme hagl og efterlod regnvandet strømme fra taget af stadion.

Tyskland - Danmark - Kamp-statistik
Tyskland - Danmark - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

Chancer fulgte hurtigt efter genoptagelsen, hvor Havertz misbrugte en strålende chance, da hans hovedstød fra kort afstand blev afværget af Schmeichel. I den anden ende måtte en fremstormende Manuel Neuer præstere en verdensklasse-redning fra et ellers flot forsøg fra Rasmus Højlund og dermed var kampen helt lige ved halvleg. Danmark var i drømmeland tre minutter efter pausen, da Joachim Andersen hamrede bolden i nettet fra tæt hold, men hans mål blev annulleret efter en VAR-gennemgang for en utrolig marginal offside.

Blot få øjeblikke efter blev Andersen vurderet til at have snittet et indlæg fra David Raum med hånden i straffesparksfeltet og Kai Havertz eksekverede den store chance uden problemer og scorede sit andet mål i turneringen. Havertz var derefter tæt på at fordoble føringen, men chippede bolden forbi mål, da han var alene med Schmeichel.

Tyskland fik alligevel sit andet mål, da Schmeichel tøvede med at gå ud til en lang aflevering fra Schlotterbeck og det gav Jamal Musiala en gratis chance for at øge føringen til stor jubel for hjemmepublikummet.  Det beseglede den danske skæbne, mens Tyskland nu er ubesejret i deres seneste otte kampe og venter på vinderen af ​​Spanien vs Georgien i kvartfinalen.