Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fra 'mentalitetsgiganter' til 'Let's talk about six': Klopps bedste citater i Liverpool

Jürgen Klopp smiler under en nylig pressekonference i UEFA Europa League
Jürgen Klopp smiler under en nylig pressekonference i UEFA Europa LeagueAFP
I løbet af sine otte et halvt år i spidsen for The Reds har Jürgen Klopp givet tilhængere og den bredere offentlighed nogle ikoniske citater i sine pressekonferencer og medieinterviews.

Den karismatiske tysker er ikke den, der ruller klicheerne ud og holder sig på den sikre side, men han har båret sit hjerte på ærmet i Liverpool og leveret nogle mindeværdige one-liners.

Klopps evne til at finde de rigtige ord til enhver situation, fra humoristiske vittigheder til rørende taler, vil for altid blive husket på den røde halvdel af Merseyside.

Så uden videre er her et udvalg af nogle af hans bedste citater som Liverpool-manager.

"Jeg er The Normal One"

På sin allerførste pressekonference som Liverpool-manager tilbage i oktober 2015 sagde Klopp som bekendt: "Så jeg er en helt normal fyr. Jeg er måske "The Normal One".

Den kommentar - en munter henvisning til Jose Mourinhos selvudnævnte status som "The Special One" - er blevet et passende kælenavn for tyskeren i hans tid i spidsen for The Reds. 

Så meget, at biografien på hans nyligt oprettede Instagram-side blot lyder: "The Normal One".

"Fra tvivler til troende"

Da Klopp skitserede sine planer og ambitioner for klubben under det mindeværdige første interview, gav han tilhængerne endnu en perle af en replik.

"Du er nødt til at ændre dig fra tvivler til troende. Vi er nødt til at starte på en frisk, og så må vi se, hvad der sker i år."

Dette mentalitetsskifte skete ikke fra den ene dag til den anden, men budskabet blev et af Klopps vigtigste, efterhånden som troen voksede i klubben, og Liverpool blev et af de mest frygtede hold i verden.

Klopp under sit første interview som Liverpool-manager
Klopp under sit første interview som Liverpool-managerAFP

"Boom!"

Efter at have fejet Manchester City til side med 3-0 på Anfield i marts 2016 var tyskeren i højt humør under sit interview efter kampen.

Da han blev bedt om at opsummere sit holds præstation, svarede Klopp: "Det bedste ord, jeg kan sige for at beskrive det her, er: Boom!"

Citatet er siden blevet populært på tværs af alle sociale medier, især som meme.

"Disse drenge er f*cking mentalitetsgiganter"

Efter at have vendt et underskud på tre mål til en sejr over Barcelona i returkampen i Champions League-semifinalen i 2019, kan man undskylde Klopp for hans farverige sprog efter kampen.

"Klokken er 10 over 10. De fleste børn er sikkert allerede gået i seng ... så de her drenge er nogle f*cking mentalitetsgiganter! Det er helt utroligt! Giv mig en bøde, hvis du vil, men jeg har ikke bedre ord for det!"

På den måske største europæiske aften i Liverpools historie leverede tyskeren en passende vurdering af sit holds heroiske præstation.

"Let's talk about six, baby"

Klopp viste sin kreative side i kølvandet på Liverpools sejr over Tottenham i Champions League-finalen og fandt på en ny jingle.

"Let's talk about six, baby, let's talk about you and me, let's talk about all the good things and the bad things, that may be!"

Klopp kanaliserede sin indre Salt-N-Pepa og var tydeligvis overlykkelig over The Reds' sjette Europa Cup og det første stykke sølvtøj under hans ledelse.

"ADRIAN!"

Efter Adrians straffesparksredning i Super Cup-finalen mod Chelsea i 2019 hyldede Klopp sin spanske reservemålmand.

Det var ikke første gang i et interview, at Klopp valgte et Rocky-inspireret svar: "Sikke en historie! ADRIAN!"

Det var en mindeværdig, spontan replik fra tyskeren, og den passede til lejligheden.

Adrian (nummer to fra højre) fejrer Liverpools sejr efter straffesparkskonkurrence over Chelsea i Super Cup-finalen i 2019.
Adrian (nummer to fra højre) fejrer Liverpools sejr efter straffesparkskonkurrence over Chelsea i Super Cup-finalen i 2019.AFP

"Den vigtigste af de mindst vigtige ting"

Klopp har altid været i stand til at finde de rigtige ord på et givet tidspunkt, og det var ikke anderledes under COVID-19-pandemien.

I marts 2020 sagde han: "Fodbold synes altid at være den vigtigste af de mindst vigtige ting. I dag er fodbold og fodboldkampe faktisk slet ikke vigtige. Hvis det er et valg mellem fodbold og samfundets bedste - ingen konkurrence."

Sådan føles det måske ikke altid for tilhængerne, men midt i en så turbulent tid ramte Jürgen endnu en gang hovedet på sømmet.

"Det hjælper, når man tror på det"

Klopp genoptog et gammelt tema fra starten af sin tid i spidsen for klubben og gav tilhængerne et fantastisk citat i sin næstsidste hjemmekamp.

"Det her er en meget, meget speciel klub. Jeg fik dem (fansene) ikke til at tro, men jeg mindede dem om, at det hjælper, når man tror."

Et stærkt budskab, der fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om Klopp og hans særlige forbindelse til Liverpool. Sikke en tur, det har været.