Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Frankrig når OL-semifinale efter at have slået rivalerne fra Argentina

Opdateret
Frankrig skal møde Egypten i semifinalen
Frankrig skal møde Egypten i semifinalenProfimedia
Frankrig udbyggede sin ubesejrede rekord ved den olympiske fodboldturnering i 2024 med en 1-0-sejr over de varme rivaler fra Argentina, og dermed er der lagt op til et møde med højtflyvende Egypten i deres første semifinale siden 1984.

På trods af en rig historie af konkurrenceprægede møder havde den første olympiske kamp nogensinde mellem de to hold et ekstra lag af spænding efter de seneste kontroverser.

Jean-Philippe Mateta fik dog hurtigt lettet alle nerver i Matmut Atlantique, da han forkælede hjemmepublikummet med et perfekt placeret hovedstød i nederste hjørne efter et perfekt hjørnespark fra Michael Olise inden for få minutter efter kick-off, da Thierry Henrys mænd kom foran med deres kun andet mål i første halvleg i turneringen.

Mateta åbnede scoringen for Frankrig
Mateta åbnede scoringen for FrankrigProfimedia

Argentina så mere og mere udsatte ud i forsvaret, hvor Les Bleus banede vejen ved enhver given lejlighed, selvom manglen på kliniske afslutninger viste sig at blive et problem.

I den anden ende var teenagemålmanden Guillaume Restes ikke udsat for afslutninger i løbet af den første halve time.

Men han måtte være på vagt for at afværge et lusket langskud fra Ezequiel Fernández, inden Giuliano Simeone på en eller anden måde headede umarkeret over fra seks meter efter et  Cristian Medina-indlæg som kulmination på en skuffende første periode for sydamerikanerne.

Javier Mascheranos mænd var bedre i store dele af halvlegen, der sluttede med et sammenstød mellem Gerónimo Rulli og Mateta. Men på trods af Argentinas gradvise overtag var det helt klart værtsnationen, der havde momentum fremadrettet.

Frankrig havde ikke kun hjemmebanefordelen til deres fordel, men havde også en imponerende form med sig ind i kampen, hvor de havde nettet seks gange efter pausen i deres tre foregående kampe. Mateta formåede dog ikke at øge antallet af scoringer, da han i det 69. minut brændte et forsøg i en lignende situation.

Kampens statistik
Kampens statistikFlashscore

Frankrig troede derefter, at de havde fordoblet deres føring via Olise kort efter, men dommer Ilgiz Tantashev lavede om på det efter en VAR-gennemgang og straffede i stedet Maghnes Akliouche for en forseelse i det opbyggende spil.

Det annullerede mål betød dog ikke noget i sidste ende, da Frankrig viste defensiv overlegenhed, holdt Argentina stangen, og dermed hentede en formidabel fjerde clean sheet-sejr i træk.

Les Bleus' ambition om at blive den tredje værtsnation, der vinder OL-guld i fodbold siden 1992, lever stadig, men de skal først slå et ubesejret egyptisk hold i processen. I mellemtiden fortsætter Spanien deres olympiske traume, siden de vandt guld for 16 år siden i Beijing.

Flashscore Kampens spiller: Jean-Philippe Mateta (Frankrig)

Se et sammendrag af kampen her