Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fransk Juve-profil har ikke givet op trods efterslæb på ti point: Kan udfordre Napoli

Fem gange har Adrien Rabiot nettet i denne sæson. Tre gange i Serie A og to gange i Champions League.
Fem gange har Adrien Rabiot nettet i denne sæson. Tre gange i Serie A og to gange i Champions League.Profimedia
Efter en skidt start på sæsonen er Juventus kommet godt i gang og går til VM-pause i forrygende Serie A-form. Selvom Napoli har åbnet et hul på ti point ned til Juventus, så tror franske Adrien Rabiot stadig på, at de kan spille med om mesterskabet.

Det startede egentlig nok så fint for Massimiliano Allegri og Juventus i denne sæson. Sikker sejr, på 3-0, mod Sassuolo, en altid svær modstander. Men så fulgte en periode, hvor Juventus lignede det hold, der i to sæsoner i streg er sluttet som nummer fire i Serie A. 

I 12 kampe formåede Allegris mandskab blot at vinde tre gange, og det blev blandt andet til nederlag mod Monza og Maccabi Haifa. Da kalenderen skrev 11. oktober lå Juventus på en uimponerende ottendeplads i Serie A og på en tredjeplads i deres gruppe i Champions League med kun tre point. 

Faktisk blev det kun værre i europæisk regi for Allegri og Juve i resten af efteråret. Det endte med en fjerdeplads med kun én enkelt sejr i løbet af gruppespillet, og italienerne røg altså helt ud af europæisk fodbold på bagdel og albuer, sorteper i kampen om tredjepladsen med førnævnte Maccabi Haifa. 

Men i Serie A har Allegri i den grad fået vendt bøtten. Defensivt har Juventus været uhyggeligt gode og blot lukket syv mål ind i 15 kampen. Imens har Napoli dog buldret afsted, ubesejrede, og napolitanerne står med et forspring på ti point ved VM-pausen. 

Men i Torino har Juves spillere slet ikke givet op. Det fortæller 27-årige Adrien Rabiot i et interview med italienske Gazzetta dello Sport. 

Skader gjorde sæsonstart svær

Det er fjerde sæson i Juventus for Adrien Rabiot, efter franskmanden i 2019 skiftede fra Paris Saint-Germain. I denne sæson har den 27-årige midtbanespiller for alvor fundet et højt niveau. 

Han er således den sjettemest spillende i Serie A på Allegris hold, kun overgået af Danilo, Bremer, Filip Kostic, Juan Cuadrado og Manuel Locatelli. Og i 11 ligaoptrædener er det blevet til flotte tre scoringer og to oplæg. 

Egentlig havde Rabiot faktisk forventet, at Juventus skulle spille med om mesterskabet, men den dårlige sæsonstart kan forklares ret simpelt ifølge franskmanden. 

Juventus går på VM-pause på en foreløbig tredjeplads. Kun Milan og suveræne Napoli ligger bedre.
Juventus går på VM-pause på en foreløbig tredjeplads. Kun Milan og suveræne Napoli ligger bedre.Flashscore

"Med det hold vi har, var jeg aldrig i tvivl om, at vi kunne kæmpe med om mesterskabet. Starten var svær på grund af skader. Vi var aldrig fuldtallige, men vi havde som mål at nå top tre før VM, så vi fra januar kan udfordre Napoli, der har fået en utrolig start på sæsonen," fortæller Rabiot ifølge Gazzetta dello Sport. 

Det er blandt andet landsmanden Paul Pogba, der har manglet, efter midtbanespilleren i sommer skiftede fra Manchester United til Juventus for anden gang i karrieren. Selvom Pogba nærmer sig et comeback, er han ikke nået at blive klar til VM. 

Vigtigt med unge spillere

Mens Pogba stadig sidder ude, så nåede Federico Chiesa lige præcis at vende tilbage efter lang skadesperiode, da den underholdende offensivspiller blev skiftet ind i tre af Juventus' sidste fire kampe før VM-pausen. 

Adrien Rabiot mener dog også, at der er andre spillere, hvis bidrag bliver vigtige i resten af sæsonen, hvis hullet til Napoli skal lukkes. 

"Chiesa og Pogbas tilbagekomst kommer os selvfølgelig rigtig meget til gode, men det er også vigtigt med bidrag fra unge spillere som Fagioli, Miretti, Soulé og Iling-Junior. Sammen kan vi sigte efter en Scudetto," kommer det fra Rabiot. 

Det er blevet til fint med Serie A minutter for 21-årige italienske Nicolò Fagioli, mens også argentinske Matías Soulé og engelske Samuel Iling-Junior, begge 19 år, har fået minutter. Flest minutter er det blevet til for 19-årige Fabio Miretti, der forleden også blev udtaget til det italienske landshold, ligesom Udineses 16-årige Simone Pafundi blev det. 

En skam at gå på pause nu

Mens det europæiske eventyr i denne sæson mere blev en gyserhistorie end et egentligt eventyr, så har Juventus altså fundet fodfæstet i Serie A. 

For lige siden 2-0-nederlaget til Milan i starten af oktober, det blevet til lutter sejre for Allegris mandskab, der har vundet seks kampe i streg med sammenlagt 12-0. Timingen af årets VM-slutrunde er derfor mildest talt irriterende. 

Trods problemerne i Champions League er Juventus sluttet flot af i Serie A i dette efterår.
Trods problemerne i Champions League er Juventus sluttet flot af i Serie A i dette efterår.Flashscore

"Det er næsten en skam at holde pause lige nu, for vi har fået ændret vores mentalitet, og vi har fået skabt et godt miljø med den rigtige energi og entusiasme," påpeger Adrien Rabiot, der har spillet 145 kampe for Juventus med 11 mål til følge.

Før franskmanden og Juventus kan prøve at indhente Napoli i Serie A ræset, venter der først lige et VM for Adrien Rabiot, der er blandt Didier Deschamps 26 udvalgte franske spillere. Rabiot er i gruppe med Danmark og Tunesien, og franskmændene åbner deres VM med en kamp mod Australien.