Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fransk midtstopper havde problemer med stemmebåndet: Har brugt operasanger som træner

Det er hidtil blevet til 12 A-landskampe for franske Dayot Upamecano.
Det er hidtil blevet til 12 A-landskampe for franske Dayot Upamecano.Profimedia
Franske Dayot Upamecano har efterhånden temmelig længe været et stort navn i den bedste tyske fodboldrække, hvor han i 2017 debuterede, efter at have skiftet Red Bull Salzburg ud med søsterklubben i Leipzig.

Men der er altid plads til forbedring. Også selvom det siden da er blevet til over 150 Bundesliga-kampe, der i seneste sæson kastede et mesterskab med Bayern München af sig, efter den bomstærke midtstopper i sommeren 2021 rejste til München i en handel på omtrent 315 millioner danske kroner.

Tidligere har franskmanden således kæmpet med halsen og med stemmebåndet, for som midterforsvarer er det en naturlig del af Dayot Upamecanos job at råbe dessiner og kommunikerer højlydt med sine kollegaer i det sydtyske forsvar.

Den slags tærer altså på stemmebåndet, og 24-årige Upamecano har altså tilsyneladende været særligt hårdt ramt. For ifølge Sport Bild har Upamecano simpelthen brugt en operasanger som stemmetræner, for bedre at kunne råbe sine medspillere op på grønsværen.

Træningen har angiveligt båret frugt, da franskmanden skulle være blevet sine halsproblemer kvit ovenpå operatræningen.

Mens gennembruddet i Bundesligaen altså for længst er kommet, så blev 2022 det helt store år for Upamecano i landsholdsregi, for mens debuten på A-landsholdet ganske vist kom helt tilbage i september 2020, så fik midtstopperen lov at spille en vigtig rolle ved VM i Qatar.

Her var franskmændene nemlig uden blandt andre Raphaël Varane og Presnel Kimpembe, og det førte til, at 24-årige Upamecano fik chancen fra start i hele fem af Frankrigs syv kampe ved VM. Det blev blandt andet til spilletid i samtlige 120 minutter af finalen, som Frankrig altså tabte til Argentina efter straffespark.

I Bayern er det ikke blevet til et eneste nederlag, siden at man i september tabte med 1-0 ude mod Augsburg i Bundesligaen, men den sydtyske klub åbnede med tre skuffende nederlag på stribe efter vinterpausen.

Siden er der dog kommet skik på tingene, og senest blev det til en 4-2 sejr ude mod ellers formstærke Wolfsburg, hvor Upamecano dog ikke var med på grund af en skade. Næste opgave for Bayern er en hjemmekamp mod Bochum, der spilles lørdag 11. februar. Her forventes Upamecano igen at være med.