Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Gislason om landsholds-afbud: Måske har tyske spillere attitudeproblem

Alfred Gislason, her i sin tid som Kiel-træner, er bekymret for tyske spilleres attitude i forhold til landsholdet.
Alfred Gislason, her i sin tid som Kiel-træner, er bekymret for tyske spilleres attitude i forhold til landsholdet.Robert Wengler/Ritzau Scanpix
Træneren for det tyske håndboldlandshold, Alfred Gislason, er i gang med at banke de sidste knaster af sit hold, inden det går løs ved VM.

Men der er dog et stort problem i og med, at han ikke kan vælge frit fra alle hylder. Det er nemlig ikke alle tyske spillere, der overhovedet ønsker at spille på landsholdet, antyder Gislason i et interview.

Den islandske træner, der før i tiden har trænet tyske THW Kiel i 11 sæsoner og også stået i spidsen for det islandske landshold, blev her adspurgt om, hvorvidt han har fornemmelsen af, at der er et holdningsproblem blandt de tyske spillere.

“Ja, en lille smule. Jeg ved ikke, hvad problemet er. Jeg forstår spillere, der har spillet i Bundesligaen i meget lang tid. Sæsonen er rigtig lang, og der er relativt lidt tid til familien," sagde Gislason og tilføjede:

"Men: Der er også mange, mange spillere - især skandinaverne, svenskerne, danskerne, nordmændene og islændingene - som kom til Bundesligaen i en ung alder og har været der lige så længe som de tyske spillere. Og ingen af dem siger, at de ikke ønsker at komme med på landsholdet. Ingen af dem. Jeg kan ikke huske en eneste af skandinaverne sige, at han ikke er til rådighed," udtaler Gislason.

Men det mener han altså, at tyske spillere ofte gør, og det betyder, at han ikke ved, om han kan regne med mange af spillerne. 

"Det skuffer mig. Hvis en spiller aflyser igen og igen, må en træner spørge sig selv, hvor meget han kan stole på spilleren. Andre spillere har meldt afbud, fordi de var skadet eller har kroniske problemer, som f.eks. Hendrik Pekeler. Det er man nødt til at forstå," siger Gislasson.

Fabia Wiede fra Füchse Berlin er blandt de spillere, der ikke deltager til VM. Også Julius Kühn samt Marcel Schiller er blandt de spillere, som ikke er med i truppen.

Tyskerne åbner deres slutrunde med et opgør mod Qatar den 13. januar.